Rosomaki
Zaangażowana w BB
Ewcia gdzie byłam?
Odp w domu :-) -)
Roso moj też nie klaszcze :-) widocznie po tatusiu mało co go zachwyca
Jeszcze Wam nie napisałam, że miesiąc temu powiedział pierwsze słowo- baba! Teraz mówi czasem mama, albo papa ale to takie jego gadanie bez składu :-)
U mnie są poważne plany urodzinowe. Będą chyba 2 przyjęcia 3 i 4 maja (ur.się 4 ale to niedziela, a część gości przyjezdna). Teściowa ma być od 1 maja i będziemy gotować. Na razie zapraszamy około 25 osób łącznie. Muszę wymyślić ciasta i jakieś konkretne zakąski na późniejsze toasty, choć mąż chce podać tylko wino lub piwo. Sama chciałabym wznieść toast szampanem i chyba skończę przed roczkiem karmienie piersią.
A Wy jeszcze karmicie? Do kiedy planujecie, bo ja zawsze chciałam max rok i nawet czuję po piersiach spadek mocy :-) będziecie podawać mm? Ja się zastanawiam czy nie
feelis gratulacje pierwszego slowa . U nas pierwsze tez bylo baba. Niedlugo potem dada i tata. A dopiero po 3 mies tatowania zaczal mowic mama .
Nasze maluch 2 dni roznicy miedzy soba maja . JA jeszcze nie wiem co z urodzinami. Chcialabym najblizszych, babcie, chrzestni, prababcie no i ew. moja siostre, ale wszyscy w PL lub Niemczech ;(. Mozliwe ze polaczymy ur taty i mlodego - i zrobimy po srodku,bo tylko miesiac ich dzieli, zaprosimy najblizszych znajomych, zrobimy grila, zrobie torta i tyle.
Ja skonczylam karmienie piersia jak mlody mial 5m3t, ale gdy skonczyl 2 mies musialam go raz dziennie dokarmiac, bo nie przybieral na wadze, a od 3 mies po kazdym karmieniu cyca dostawal jeszcze mm, w rezultacie cycka co raz mniej chcial a butla byla extra wiec skonczylismy. Zazdroszcze tym, co wykarmili swoje dluzej i bez mm. Pewnie popelnilam jakies bledy, ale nei wiem do konca jakie,ze mlody nie przybieral.
Co do toastu, zawsze mozesz odciagnac mleka troche swojego i lampke wina czy szampana wypic. Po 3h w organizmie nie powinno byc %.
camel - poradziła mi tak pediatra gdy mlody mial mega zaparcia 3 dniowe i przy tym biedny plakal wiele. Nam pomoglo i pomaga gdy czasami zdarzy sie, ze kupki dlugo nie ma.
Mlody przewrocil sie nie wiem jak i ma na czole sliwe wielkosci winogrona ... tydz temu uderzyl sie o framuge lozka zaraz kolo oka,az mu krewka poleciala... DZIK!