Cześć dziewczyny, stęskniłam się :-) synuś obudził się dziś przed 6! Pierwszy raz, a od kilku dni budzi się 6.30-7. Poczuł wiosnę czy co?! :-)
Zaraz Was trochę nadrobię, a u nas...
Uczy się chodzić- pierwsze samodzielne kroczki bez trzymania. Przy meblach chodzi sam już od stycznia :-) mamy 4 górne ząbki i przebił się 1 dolny. Marudnika mam od paru dni... w wózku też się wygina i jak za długo siedzi to protestuje na całe gardło. Nadal kp :-)
Czesc feelis. Widze, ze jestes ze Sz-na. To tak jak ja... (choc teraz w UK).
camel - fajne bucisze. Ja pozostaje przy tych trampkach, co pokazywalam, ale jak mlody byl mlodszy kupilam uzywane adidasy rozmiar 5, takei za kostke ze sztywna podeszwa i teraz z perspektywy czasu zastanawiam sie, czy to zdrowe, aby dziecko uczylo sie chodzic w butach za kostke z totalnie sztywna podeszwa?
U nas ostatnio same nowosci. Chyba skok rozwojowy. Mlody zaczal kumac gdzie jest lala, malpka, lampa (choc czasami mu sie myli i pokazuje malpe zamiast lampy), co raz wiecej chodzi, dzis jak mu pow. ze czegos nie wolno nunu , to z sumiechem podniosl reke i pomachal mi na nunu haha.
Czy wasze dzieci uzywaja juz chwytu pensetowatego? Moj jak dostaje jedna rodzynek ode mnie z reki, to zlapie tak, ale jak ma cos sam zgarnac ze stolika czy podlogi to cala dlonia nadal. Nadal tez nie klaszcze i nie umie zlozyc tak dloni,.. wiem,ze mecze ten temat do znudzenia, ale kurcze- kazde dziecko klaszcze...a moje nie
.
Poza tym jak wspominalam - nawrot kataru u mlodego, wiec zagilany caly dzien i mama tez ;/. Tutaj pseudo doktorzy mowia, ze to nic takiego, ale ciezko mi uwierzyc, skoro katarzyl miesiac temu przez 3 tyg, niby przeszlo i teraz z nowu i to znowu zielono, poza tym miewa kaszel tak suchy. Czesto tez trzyma sie lewego ucha, ale naciskalam i niby nie wyrywa sie z bolu, wiec chyba zapalenia nie ma.
Za oknem sloneczko, zero chumerk, ale dosc chlodno i wieje. Na obiad zaplanowalam spagetti - zyczenie tatusia... a dla mlodego wczorajszy ziemniaczek ,brokula i kurczaczek, ale pokrojone ja kdo zupki - cos mu nie idzie jedzenie dzieciecym lyzkowidelcem z talerzyka...musi byc miseczka i w kosteczke chyba.