reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Hej
U nas dzis 3 pobudki...nie moglam sie podniesc..
W planach kosciolek...a potem obiad o rodzicow...dobrze bo nie chcialo mi sie robic...fakt ze dla diebie i tak musze sama...

Ide na kawe bo padne zywcem...

Milego dnia laski...choc pogoda cos nie rozpieszcza...a bylo tak dobrze...

Witam i ja;)
My nawet pospaliśmy. Fifi chyba też się budził trzy razy, ale ja już przestaję to rejestrować;) O 7.20 obudził nas M., który znowu po nocy sobie zrobił wycieczkę do pracy. A może to nie praca tylko powinnam się zacząć martwić;)??

Camel, poszukam czegoś podobnego w sklepach stacjonarnych, a jak nie znajdę, to może zamówię. Filipa ewidentnie bawi, jak coś można przekładać, włączać, zamykać i otwierać. A ja szukam sposobu, żeby on choć na chwilę posiedział w miejscu;)

A my wczoraj pojechaliśmy do teściów w nadziei, że na obiad się załapiemy i się przeliczyliśmy, dlatego dziś wolimy liczyć tylko na siebie;)

Hej dziewczyny.
A ja wam powiem tak. Nie znoszę weekendów. Nawet nie będę w detale się wdawać ale lepiej jest być samodzielną istotą, no z niewielkim obciaznikiem na łydce ;)
My za to dziś dzien rodzinnych spotkań. Obiad u teściowej. Potem msza za mojego ojca i kolacyjka u mojej mamy. Jakoś dam radę.
Miłej pstrokatej pogodowo niedzieli.

Ewcia powiem ci ze też wole dni powszednie (pomimo iż mój małż tez i w weekendy pracuje), ale normalnie to mam dzien poukładany i nikt mi sie nie wtraca..jest sniadanie jest spacer jest obiad , dzemka itp...jak A. jest w domu to mnie wkurw czasem bierze..i ja w proszku i dziecko i w domu tez syf...choc nie powiem lzej jak go troche wezmie jak mam cos do zrobienia...bo z nim ciężkim kluchem ciężko mi czasem...
jak moja mama zobaczyła zdjecie Leona z tymi piłkami to odrazu mowi zamawiaj i ty - zobacz jek dziecko sie cieszy... ja do niej mamo...Leon zawsze sie cieszy...mały wampirek...
ale rzeczywiscie fajna sprawa...Ewcia opłaca sie kupic taka siatke z tymi kulkami...moj fakt uwielbia te piłki... bawi sie w tym Leoś?

Uwaga..wyciągnęłam moją starą maszynę do szycia..w poniedziałek daje do konserwacyji...i będę szyła jaśkowi pościel i zasłonki pod kolor...bo jak patrzę na te do kupienia i na ich cenę to sobie myśle że taki prostokąt to i ja dam radę uszyć za cenę tylko materiału.. tylko gdzie fajowy materiał kupić...u mnie w dziurze to tylko pewnie babciowe wzory..a my potrzebujemy kopnięcia kolorystycznego...

witam się pourodzinowo, było cudownie, szczególnie w piątek, poszliśmy do lasu na ognisko, w krótkich rękawkach siedzieliśmy, mega relaks , dzieci patyki nosily , taki spokój, błogo, wiosno nadchodż! potem był tort - Elka zachwycona, bo mogla sama go ozdabiać motylkami , no i ten kolorowy środek ją zachwycił i tańcząca fontanna na torcie i faktycznie jakas grzeczniejsza po tych urodzinach. Dziś za to pogoda okropna zimno, wichura, więc siedzimy i się nudzimy, chłop od rana nie pisal wiec pewnie roboty ma przy takiej aurze po uszy.
Fajnie , ze się spotkałyście, zbierania piłek nie zazdroszcze , własnie z tego powodu nie zakupię :)

Zakladacie dzieciom buciki? Moja od zawsze biega tylko w skarpetkach po domu a na dwor jeszcze nie bylo potrzeby, zeby miala butki, ale jak teraz chce juz chodzic to chyba czas kupic...? Macie jakies propozycje na pierwsze buciki?
wiolonczela, super, ze urodziny sie udaly :)
jak wyjezdzalam z Anglii to byla wiosna i 15 stopni a tutaj... sniezyca, grad, wieje, szaro i buro...bleee.
camel, ja tez sama bym szyla, bo ceny to jakis kosmos. Pochwal sie jak juz uszyjesz :)

no a zdjecia tortu zrobione?? fajnie ze urodziny się udały...sto lat dla solenizantki jeszcze spóźnione...
Pogoda do bani...jasiek już spi chyba z 2 godziny..ciekawe co bedzie robil w nocy
Kooska..zanim dojdzie do tego czy cos uszyje to mewnie zejdzie..przy jaśku nie tak łatwo zrobić cokolwiek...
i materiały sa u nas drogie...kooska jak w norwegii z materiałami...tez takie kosmiczne ceny...chcialam taki material z pawerem...wiesz w stylu jakies sowki kotki itp. kolorowe...ale te materialy sprowadzane sa z zagranicy i metr srednio 40 zł

reklama
A my dziś jednak pojechaliśmy do teściów. Obiad tym razem dostaliśmy, nawet więcej;) Teraz się ruszyć z przejedzenia nie mogę. Ale za to Fifi miał atrakcje, bo od piątkowego spotkania nie może na tyłeczku usiedzieć. A tam przyjechała rodzina męża z chłopaczkiem takim ośmioletnim, sam ma takiego malutkiego siostrzeńca, to i do Filipa go ciągnęło. Ale się fajnie bawili;) A Filip dziś mi zasnął na drzemkę dopiero o 13.30, nie wiem jak teraz to dziecię będzie spało;)

U mnie w weekendy też syf w domu, obiadu brak, nic nie ruszone, wszystko w rozsypce. Ale na swój sposób lubię te dni. Dziś zagnałam męża do pomocy przy przesadzaniu kwiatków akurat wtedy, jak sobie film na dvd włączył;)

Camel, ja nie mam pojęcia gdzie kupić fajny tani materiał. Ten w osiołki mi się przypadkiem trafił w pasmanterii koło mnie. Kosztował chyba 16 złotych za metr/1,5metra. Jak szukam na internecie, to znajduję, ale za 50 złotych.

Do góry