reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Siemano

Fajosko macie że blisko siebie itd. Może też kiedyś się do Was wproszę;)

U nas weekend minął rodzinnie. Wczoraj byliśmy w knajpce na obiedzie i tak sie złożyło, ze byla tez dziewczynka z maja... niby starsza o 10 dni a taka kruszynka... między nia a Wojtkiem była różnica, a co dopiero Tomusiem. He he... tamci jeszcze na etapie siedzenia, wiec jak Wojtek wstał to wszyscy zaczęli mu bić brawo:D ale byłam dumna. No jest różnica w ruchliwości... najlepsze było jak Młody poraczkowal za kelnerka i ciach ja za spódnice... było super

Dzisiaj kameralnie u teściowej na mielonych. Zrehabilitowala się i zrobiła Mlodemu na parze... strasznie mu smakowały...w sumie pierwszy raz sam z taką ochotą pakowal sobie miecho do buziola. W ogole dzisiaj dzień pierwszych razow. Tatuś pierszy raz bujal na huśtawce i pierszy raz nakarmil mlekiem.

Dziewczyny a jakie macie foteliki teraz? Bo mi sie zdanie zmieniło. Mały nie wyrabia w tym nosidle, ciągle się odwraca do przodu a ja jeszcze jeżdżę z nim z tyłu. I tak pomyślałam ze poszukamy taki w kuerunku jazdy już. Może mniej bezpiecznie ale dla nas wygodniej będzie. I potem jak bede więcej jeździć z nim sama. Zastanawiam sie nad rőmerem king plus czy jakos tak? Co myślicie?

reklama
My też ostatnio oglądaliśmy foteliki i zaczęłam się zastanawiać nad tym czy na pewno chcę tyłem do kierunku jazdy. Ja muszę jednak tego malucha widzieć, a i on spokojniejszy jak na mnie patrzy.
I tak zastanawiam się nad takim: BeSafe iZi Combi X3 ISOfix - fotelik samochodowy 0-18 kg **********
I przodem i tyłem, i pasami przypinany i izofixem. Trochę kosztuje, ale przecież to nie zakup na dwa miesiące. Muszę się jeszcze z tym przespać.

UTylko przeczytajcie dokladnie..ja mam britaxa przodem i tylem montowanego i okazalo sie ze tyle mozna tylko 0-9 kg a potem przodem..u nas w Polsce sa raczej w ten desen fotele "tylem montowane" po prawdziwy fotelik powyzej 9 kg tylem montowany trzeba sie chyba udac to krajow skandynawskich..

Choc ten co podala filipa jest niby tylem 0-18 nawet fajny...

Ostatnia edycja:
Filipia my mamy dokladnie ten fotelik. Mlody jezdzi tylem, ja mam lusterko zeby go widzieć. Świata widzi tyle samo co jeżdżąc przodem a tak naprawde będąc przodem to co widzo Twojego? Może ucho ;) Ja na razie woze tylem i nie zamierzam mu pokazywać ze jest jakas inna możliwość. Ale faktycznie wzięłam fotel taki w razie gdyby byly kiedyś jakies spazmy, to żebym nie musiala zmieniać fotela, nie daj boze. I ja zaplacilam 1700... :?

Ormianka wbijaj ;) nie ma az tak daleko ;)

Be safy sa wlasnie skandynawskie. Mają i taki co do 25kg mozna tylem. W calym przedziale wagowym

Ostatnia edycja:
Fajne te foteliki...mnie niestety na taki niestac...nawet tyle nie zarabiam :-( a i w moim mikro samochodzie by sie nie zmiescil..nie wspominajac ze nawet nie marze o isofixie...

Omianka ja mam romera king plus , mała 3 lata w nim przejeżdziła , jakoś wsadziliśmy ją w wieku ok 10 m-cy i jeżdziła do stycznia tego roku, teraz fotelik czeka na malutka, a co bys chciała wiedzieć??? fotelik rośnie z dzieckiem w sensie podparcia dla głowy i zapewnienia jej bezpieczeństwa, montujesz tylko przodem , jest na takim plastikowym czymś umieszczony ,w co wpinasz pasy bezpieczeństwa i to trzyma fotelik, jest regulowany ( w sensie, do siedzenia i do spania - odchyla się go wtedy) , pokrowiec można prac, ale trzeba uwazać, bo jak się go ściaga to łatwo może pęknąć ten styropian co jest w środku ( ale wpływu na bezpieczeństwo to nie ma ) , jest w nim sporo miejsca , i był bardzo dobrze oceniony w testach

No do 25 jest tylko na pas dlatego i ja zrezygnowalam bo ten montaz jest kosmiczny (ogladalam na yt) przenoszenie do drugiego samochodu to byłby niezły zabieg. Poza tym na nigdy nie bylabym pewna na 100% ze dobrze zamontowalam pasem.
Fotel jest wielki, mlody siedzi jak król, tapicerka miła, fajne te magnesy utrzymujące pasy choć przy tej wiercidupie i tak je strąca. Regulacja polega na zmianie kąta calego fotelika. To mnie zdziwilo bo ja myslalam ze bedzie sie kladl jak oparcie w wozku. Zobaczymy jak latem bo w nosidle Mlodemu bylo bardzo gorąco. Zawsze mokre plecy. Poza tym nie widzę wad. Tylko to ze zajmuje rzeczywiście pół kanapy tylnej. Jeśli chcecie się wstrzymać to możecie sobie w niego dobrze pozagladac u nas. A czy warto, nie wiem jak to ocenić. Moje zaufanie wzbudza jakością wykonania, solidnością, masywnoscia na tyle ze spokojnje wkladam do niego swoje dziecko. I jak sobie wyobraże jakie sily działają na samochód w czasie wypadku to nie przeszkadza mi już to ze wyglada na kolosa. Ale ja też duzo jeżdżę. Jeśli wylądujemy na Śląsku bedziemy jeździć jeszcze więcej. Mozna powiedziec ze będę często kusić los i chce się zabezpieczyć tak żeby w razie konfrontacji wygrać z dziadem ;)

reklama
ja jestem, ale jakos nie mam weny na pisanie

dzieciaki lepiej, pewnie we wtorek lub srode pojdziemy na kontrolna wizyte
jutro odbieram Ani wyniki...oby bylo oki

maluchom chyba wyłażą kolejne zęby, bo pobudki w nocy przynajmniej dwie

Do góry