reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Dzisiaj pierwszy raz nie byłam przy kąpieli i zasnięciu mojego dziecka. Pojechałam na zakupy do lidla, dziki tłum przy kasach, wracam po 19 z wywieszonym jezorem by ją kąpać, a tu niespodzianka, tatuś dziecko wykąpał i uspał. No strasznie jestem z nich dumna.
Elajar szybkiego powrotu do zdrowia dla wszystkich, Tomek to w końcu facet, więc zrozumiałe, że najciezej znosi chorobe i inhalacje

reklama
A u mnie po wczorajszej euforii na temat zjedzonej kolacji dziś znów bunt. W końcu wepchnęłam mu troszkę serka, bo nic innego nie chciał. Kąpiel znowu dwie minuty, ryki, krzyki i zasnął przy cycku. Ale już dwa razy chodziłam go układać, bo siadał i się wiercił.
A M. znowu jedzie w trasę w nocy, to mam nadzieję, że będziemy spali.

Elajar szybkiego powrotu do zdrowia dla wszystkich, Tomek to w końcu facet, więc zrozumiałe, że najciezej znosi chorobe i inhalacje

Bardzo dobrze powiedziane! Słabość męska ujawnia się juz we wczesnym dzieciństwie.

Dla odmiany dziś już druga pobudka z dzikim płaczem. :D Równowaga w przyrodzie musi byc.

Elajar zdrówka.

Camel - wlasny chlop najczęściej reki nie poda w potrzebie ;) zuch dziewczyna ze poszlas i nie zawazylo to na diecie. Sory za brak podjecia tematu spacerówki ale przestałam być w tym temacie a Ty i wymagania masz duże. Ta co pokazalas jest fajna. Jezdzi u mnie na osiedlu jakieś Espiro i tez sie za nim oglądałam bo fajne ;)

Ostatnia edycja:
Aaaaa!Na pomoc! nie ma czasu! W niedziele wybywamy sie goscic i zwiedzac.Tu koniec karnawalu-prawdziwe szalenstwo.W przedszkolu wolene :dry::wściekła/y: I badz babo ogarnieta...

Witam Aniazetka!

Bosz...powariowalysceie!13 stron?! a u nas po chorobie znow "nauka spania" :dry: Nie znacie litosci.Po tygodniu nieobecnosci nadrabiac Was nawet trudno bedzie probowac...bedziecie mi musialy strescic ;-)

Mlody spi..czekam na pobudke bo tak sie ciagnie za uszyska ze nie wierze ze pospi choc 3h

Mdla....dawaj dawaj...nadrabial bo sie stesknilysmy

Co do wózków..nie to ze narzekam ale jak wydaje kase musze wiedziec za co..
Chce:
Obszerne siedzisko bo mlody jest juz duzy co dopiero potem
-Male rozmiary po zlozeniu bo jezdze prawie maluchem
- Ma byc lzejszy i poreczniejszy bo poruszam die konunikacja miejska
- Chce laczona kierownice a nie podwojny uchwyt bo wciaz jestem sama, czesto mam zajeta 1 reke (nadrabiam na spacerze bb, lub nosze zakupy) a podwojna kierownica utrudnia prowadzenie jedna reka - chce by miala podnoszony podnozek bo nie chce by poki jas jest maly nogi mu sterczaly w powietrzu i by przez to mial uciskane łydki..(nie wiem czy wiecie o co mi chodzi)
- Chce by mial obszerna budke a nie tylko wysuniety kawalek materialu jak lisc rabarbaru..moj janek wscieka sie jak slonce mu wali po galach a wszystkie parasolki lapie i ciagnie wygina i wyrywa
- Chce by bylo okienko w budce
- By cicho i porecznie zlozyc do pozycji leżącej
I zeby byl w miare duzy kosz zakupowy ( czego chyba espiro nie ma)
- Zeby sie nie tlukl jak koleczka od walizki
Najlepiej by nie mial podwojnych kol..zauwazylam ze po czasie uzywania wykoslawiaja sie i wygladaja jak kola od sportowych wózków inwalidzkich czyli pochylone do siebie tworzac niemal trojkat...
Pewnie jeszcze o czyms zapomnialam...

Ostatnia edycja:
Hej.

Co do wycia to wczoraj był przełom i przestal sie pilowac przy odciaganiu nosa i zakraplaniu. Albo zrozumial ze to mu przyniesie ulgę albo moje sposoby krepowania fizycznego okazały się dla niego argumentem. Chodzi mi o trzymanie rąk i głowy zeby nie było że go w dyby zakuwam :D

.

Wyciagasz z nosa aspiratorem? Ja uzywam Frida. 90% tak jak opisujesz, wrzaski, krzyki, placze, dyby...ale... gdy ma lepszy humor i lub jest juz zmeczony ale jeszcze nie mega spiacy i jak klade go na plecach to nie spierdziela od razu daje mu przekupnego gadzeta typu telefon, pilot i mowie mama zrobi psik psik (psikam woda morska) on sie usmiecha, ja psikam, lekko sie irytuje, zabawiam go, i pokazuje rureczke mowiac psik psik mama zrobi, jak ma dorby humor to nawet smieje sie do rozpuku, ale to jest jakies 10% a moze i mniej, reszta to walka.

Cy wasze maluchy juz chodza? Moj jeszcze nie, tyle co z pchaczem albo za raczke,choc staram sie nie porwadzac go tak. Tak smiesznie chodzi stawia stopki do zewnatrz, jak Leon Zawodowiec gdy bawil sie ta dziewczynka w zgadywanie aktorow. Ciekawe, czy to znaczy,ze jeszcze nie jest gotowy.
No i dzis bylam na treningu(czemu ja zawsze po jestem glodna jak wilk :wściekła/y:) , babcia mowila,ze prawie wdrapal sie na kanape, dobrze, ze ostatnio tata nauczyl schodzena z kanapy tylem... ale.. nigdy nie wiadomo co dziecku do glowy wpadnie.

Dzien dobry!
Camel wymagania niemale ;-) Ale wszystko praktyczne i logiczne.Szkoda,ze nie ma wyszukiwarki wozkow :-) Moj odpada bo kola podwojne(ale poprzedni zajezdzalam przez prawie 3 lata i nic im sie nie wydarzylo takiego :-)) no i ma raczki podwojne.Cala reszta-zwlaszcza rozkladanie spiocha i skladanie do bagaznika-bajka.Dlatego nie interesowalam sie nawet innymi tylko kupowalam sprawdzony.Nie kupilabym gdybysmy....podczas przeprowadzki nie zgubili daszku :-D

Nadrobilam wczoraj.Nie pamietam za to co komu....

Elajar zdrowia!Wam jak juz wejdzie zle to tak krazy.W sumie to doskonale znam a nas przeciez jedno ogniwo mniej ;-)

Mi Malizna czasem sie powscieka na przewijaku ale jak mialaby uciekac?Przeciez on wysoki :szok: Za to za ubieraniem sie "przepada".No i z uporem maniaka walczy ze skarpetkami.Sciaga i porzuca...Mam teraz chyba z 12 pojedynczych w szufladzie i musialam kupic nowe :-D

Praca.Wiem,ze jak juz pojde to bedzie ok.Pierwsze 2 dni bede dzwonic co godzine a pozniej mi przejdzeie.Ale ciezko sobie wyobrazic.I ciesze sie i boje sie ;-):-D

Noc.Musze przyznac,ze jak juz sie raz dziec nauczy to pozniej latwiej.Wczoraj koszmar.Ale dzis lepiej! :-)

u nas nocx podobna do wczorajszej, dwie pobudki i pobudka 8 godzina...teraz szaleje..
dzis dla praktykujacych sroda popielnowa czyli zamykamy lodowki...
rosomaki...moj nawet za bardzo nie przebiera nozkami jak go trzymam za rece..ale nie przyspieszam, nawet nie proboje..czytala ze im dluzej dziecie raczkuje tym bardziej doskonali mozg i zmysl rownowagi co zaowocuje na przyszlosc brakiem problemow z jazda na rowerze rolkach lyzwach itp.... a niech lazi na czterech jak mu sie poidoba...moj staje przy czyms ewentualnie przy czyms drepcze ale ni za reke ani takie tam...

reklama
Witam sie z rana , my jak zwykle po 5 wstalismy, jak sie w koncu nie wyspie to kogos rozszarpie. Camel jak znajdziesz taka spacerówke to daj znac. A ogladałas maxi- cosi , ja mam taki stary model , na allegro uzywana kupiłam do dziecka nr 1, lata świetlnosci ma za soba, ale jest boska - 5 latek by sie do niej dupka zmiescił.
U nas zimno 4 stopnie,mała zas ma muchy w nosie , malutek masc ichtiolowa próbował zeżreć i tak co chwile cos ciekawego

Do góry