reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
hej
to ja juz wrzucilam nasza 5....z Wigilii :)

zwariuje chyba przez te choroby!!!!!!!!!!!!!!

w poniedzialek skoncze antybiotyk, a kaszel i katar ciagle sa tak jak byly
ale ja to ja...dzieci to dopierooooooooooo
zasmarkane, kaszlace, marudne, wyjace (Ania)...
dzis Ania zostala w domu, bo chora na maksa, ja wybylam do fryzjerki :)
tatus zostal z 3, poradzil sobie swietnie, nawet czesciowo chate posprzatal...wow

zupelnie inaczej Was wyobrazalam :)

Ja przejrzalam i kurcze nie mam zdjec...musze jakos jakies uczynic...

Dziec poszedl spac...ciekawe na jak dlugo...oby ta noc byla jak poprzednia.amen.

Elajar...nie fajnie...z tymi chorobami..moze w medycyne naturalna trzeba uderzyc..miod, cebula czosnek lipa..lipa z sokiem malinowym dobra na kaszel..i herbata z majeranku...pomaga ale dopiero po ok 2-3 dniach..herbsta majerankows najvardxiej jaskowi pomogla...i to dosc szybko...

Ostatnia edycja:
Haha, a ja sie zastanawialam, czy to tylko u mnie tak, ze z mlodym mam moze z 5 zdjec (liczac te z chrzcin) no i w sumie tylko 2 na ktorych jakos tam wygladam.

camel , ewcia83 - nawilzanie powietrza na katar jest swietnym sposobem. Kupilismy taki nawilzac powietrza do pokoju jak mlody miap katar w grudniu. Okazalo sie, ze i tatusiowi pomaga i rano przestal mu dokuczac zatkany nos.

Co do 3 dniowki, podobno mial ja jak mial 3 i pol mies, chco zadnej wysypki po tym nie bylo.
Rano, po wyczerpujacej nocce pojechalismy na pogotowie, bo przychodnie w soboty zamkniete, a mlody cala nocke okolo 39C a rano byl juz bardzo wykropkowany. Okazalo sie, ze to "choroba dloni, stop i jamy ustnej" (dziwna nazwa). Mlody ma wysypke na nozkach ,raczkach, ciuc ciut na twarzy i w gardle oraz posladki i wokolicach jajeczek, ale nie swedzi. Za to biedny temperature miewa,w ciagu dnia juz nie byl odramatu, ale za to bidny jesc za wiele nie chce, zupke przezuwal ponad godzine, nie dojada. Ah slabiutki taki, budzi sie co chwila, z rak nie chce zejsc jak spiacy.
Przewiduje kolejna nieprzespana nocke.

Co do odchudzania. Przed swietami zrobilam 13dniowke z slatami,wolowinami, szpinakiem itp, schudlam kilka kg i calkiem niezle sie zapowiadalo. Potem skrecilam kostke, przestalam sie ruszac, potem wrocilam do treningow, ale z kilkoma kg wiecej, zaczelo sie ukladac, ale skrecilam nadgarstek i teraz jest moja mama a ja siedze i wpierdzielam jak malpa kit, a na noc to juz dramat - ssanie nie do opanowania. Juz czuje w spodniach, ze wracam do punktu wyjscia.

Wlasnie druga pobudka od 1,5h jak zasnal... tata lula. a ja juz sie boje co bedzie w nocy. Tesciowa sie dobija na skype, z pytaniami, co tam sie u nas dzieje, pewnie zwali na mnie, ze dziecko zarazilam mimo, ze to on pierwszy zaczal z nosem i kaszlem.

Oby wasze noce byly przespane...

ooo a jutro, mlody konczy 10 miesiecy :shocked2:... co miesiac (procz jednego miesiaca jak w PL bylam na chrzciny mlodego) pieke z tej okazji jakies ciasto ... ale na jutro nie mam weny, a jutro pewnie i sily... zna ktos cos mega szybkiego i dobrego?

Kurcze my dziś w podróży... wracam z Plocka... i tak mnie korci żeby Was oglądnąć;) a na tele się nie da...

Moje dziecko 7 godz. bez cyca wytrzymuje... w domu już dawno bylby ryk...

Rosomaki..to zdrowia i 200 lat dla mlodego... A co do ciast..szybka jest "stefanka," stare i zapomniane ciasto podobne do miodownika... Zajrzyj na strone moje wypieki, na pewno cos znajdziesz..

Ormianka a cos ty w Plocku robila...

Ormianka jak miałabyś nie wytrzymać to mozna tylko trzeba pełna wersje forum odpalić i grzebac. Niewygodne, ale da sie. Moj po godzinie dal sie odłożyć wiec lecę szybko umyć to i owo ;)

Rosomaki nawilżacz to pewnie bedzie kolejny punkt programu. Juz przed zimą o tym myślałam. Może na przyszloroczny okres grzewczy zaszaleje ;) ale wiem ze to ważna sprawa. Z pieczeniem nie pomogę bo ja tak z porywu i wyskokowo piekę. Zawsze z jakiegoś bloga. A ta choroba to co? Samo przejdzie?

Ewcia ta choroba to w polsce nazywana albo choroba albo wysypka Bostonska...grasowala w Pl w tamtym roku.

Ostatnia edycja:
reklama
Ech... bo my dopiero w przyszłym roku formalizujemy nasze 12 lat znajomosci;) i pojechaliśmy zespół obejrzeć i posłuchać...

Odpale pełną wersję:)

Do góry