reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

Z tym ksiedzem to pierwszy raz sie zdarzylo. W tamtym roku byl inny i niby tez mowil czy napewno nas stac (wziąl kase), a gdy poszlam zglaszac dzieci do chrztu to zaspiewal po 150zl za jedno...po moim oburzeniu skonczylo sie na 150zl za oboje... echhhh

Mdła-o pampersach nie wiem skąd wie, a o mleku to mowil, ze jakas parafianka (ktorej pomaga Caritas) prosila o kupno mleka Bebiko i ze drogie (u nas Bebilon, ale tez drogi). Ksiądz bardzo wesoly...stwierdzil, ze jemu raczej nie bedzie dane poczuc "instynktu tacierzyskiego"...smialam sie, ze czasy sie zmieniaja to moze i u katolikow celibat zniosa....stwierdzil, ze on to juz nie zdąży (choc mlody)...Anie wziął na ręce, ale o mały włos sie nie poplakala, wiec ją zabrałam pod skrzydelko :)

reklama
Brrr...znaleźliśmy sie w oku cyklonu... moje bratanki mają ospe i dzieci szwagierki tez:( tylko myśmy się ostali... mam nadzieję że Młody nie załapał

Nie wiem jak u takich maluchow.Mloda miala ze 2 latka jak chorowala.Dzwonilam wtedy do mamy i pytalam czy ja mialam.Powiedziala ze nie.Ale musiala nie pamietac bo sie nie zarazilam.Nie wiem jak u takich bobasow ale dzieci przechodza lagodniej.Tylko z tymi kropkami.My starzy...pelen odjazd :-D Ale trzymam kciuki za "NIE" :-D

Elajar, no to ksiądz że tak powiem dzisiejszy. Rzadko spotykany.

Co do mleka to ja mam mega wkur na Bebilon. Pozmieniali Pepti, że niby lepsze (a słyszałam że zmiana jest kosmetyczna tak naprawdę), a przy okazji zwiększyli cenę o 10 zł za puszkę. Nosz super. Po prostu super.

ormianka, trochę za mały na chorowanie, więc zdrówka. Ale też uważam że dziecko powinno przejść ospę i mam nadzieję że moje dzieciaki będą ją miały.

Co do suwaczków, to tworzycie sobie suwaczek na jakiejś stronie, potem bierzecie z niej link dla forum BB, tam jest wszystko napisane. Potem wchodzicie w swój profil, edytujecie sygnature, i tam wklejacie ten link. Możecie zrobić podgląd zmian i jeśli wszystko pięknie widać, zapisać zmiany i voila.

Ormianka - u mnie oba brzdące skończyły ospę jakieś 2 tyg. temu.. obaj mocno obsypani, Filip bardziej, szczególnie na główce i pośladkach; obaj mieli kilka dni stan podgorączkowy.. ogólnie z 10dni smarowania tych krostek. Antek szybciej przeszedł, ale tez jako starszy dostawał heviran, więc może to miało wpływ. Młodszy trochę dłużej łaził w kropki... ale ogólnie bez dramatu :) no i przynajmniej ospa z głowy! ;-)

hej mamki...

ooo..widzę że ksiądz pokazał gest...szkoda że mój nie pokazał....
byliśmy dziś z młodym na sankach...pierwszy raz...ale mu się podobało...na końcu zasnął....
Kurcze ale te nasze bąble szybko rosną ...i takie małe mądrale z nich wyrastają...jestem czasem pełna podziwu jak szybko Jaśko łapie nowe umiejętności...
Dziś tatuś zakupił mu pierwszy samochód...ale był dumny...tatuś oczywiście....a Jaśko zachwycony bumem....
jakby co wrzuciłam fotki :-)

Hej kobitki.
Jak tam u was?
Camel my jutro na sanki bo tatko w chałupie zostaje. Jakoś sobie nie wyobrażam sobie z nim sama iść na sanki. Coś czuję że za długo to on w tym nie usiedzi. No ale będziemy próbowac. A ile czasu spędzać na spacerach teraz jak jest taki mróz (mrozek) ja wracam gdzieś po godzinie, bo....mi zimno :) Młodemu raczej nie ale poliki zawsze poszczypane przez mróz. Kurcze nigdy nie zakładalam nic pod spodnie, bo nie znoszę rajstop, ale teraz widze że inaczej się nie da. Cholera starzeje się czy dziadzieje... Musze zakupić coś w stylu bielizna termoaktywna czy coś :)

Elajar rzeczywiście ksiądz ludzki. Myślę że młodsze pokolenie kleru ma trochę normalniejsze spojrzenie na świat, bez średniowiecznej ciemnoty.

Olga - heviran z cała pewnościa miał wpływ
Ormianka - mam nadzieję ze was ospa nie zaatakuje.
A tak apropo zagajalam już kiedyś ten temat ze jak dziecko w żłobie to można za free szczepić na ospę. Co wy na to? Ja jestem raczej na świat medyczny i farmaceutyczny "otwarta" ale wiadomo jak chodzi o własne dziecko to człek zaczyna dumać.
Mdła - masz zdrowie do tego usypiania.

ewcia.83 - to prawda, jak dziecko jest w żłobku/przedszkolu to (z odpowiednim zaświadczeniem) przysługuje bezpłatne szczepienie p/ospie na NFZ.. w innym przypadku jedna dawka to ok.200zł, a trzeba podać 2. Ja nawet już miałam dla Antka zaświadczenie, miałam szczepić w styczniu... ale nie zdążyliśmy :baffled: Zresztą to akurat tata nam przywlókł skądś ospę, bo on pierwszy zachorował, dzieciaki dokładnie po 2 tyg. zaczęły mieć objawy. Ja przechorowałam w dzieciństwie, więc luzik. Generalnie ospa (przynajmniej dla nas) nie była jakąś tragedią, ale chyba gdybym mogła jej uniknąć to tak bym zrobiła - więc raczej polecam Wam szczepienie :tak: Może nie jest to bardzo ciężka choroba w młodym wieku, ale i tak dość "upierdliwa".. smarowanie 2xdziennie 200 krostek na każdym ciałku już mi bokiem wychodziło.. hehe

Dobry!
Ewcia to nie tak,eze mam zdrowie do usypiania.Ja nie mam zdrowia do dziecia wiszacego u cyca cala noc :-D Ani filmu obejrzec,ani ze znajomymi na skype pogadac...no chyba,ze z "doczepka" przy klacie....Dziekuje ale wole kilka dni poswiecic.
Zreszta Malizna spala wczoraj jak aniolek!Zasnela,obudzila sie o 2,o 5 i pozniej ja wzielam po 6.W ogole nie wiem czy by sie obudzila gdyby nie....no wlasnie!Gdyby nie Mloda!Poczawszy od 1:30 a na 4:30(!!!) konczac przychodzila co 10-15 minut z pytaniem "czy juz jest 6".A zegarek ma przed nosem!Nawet probowala go przestawiac!:wściekła/y: I szlam ja odprowadzic do lozka,jak w tej metodzie dla maluszkow powtarzalam w kolko:tu masz swojego kroliczka,tu zegar,jak mala wskazowka bedzie na 6 to mozesz przyjsc a teraz spij.Dreptam do naszej sypialni,loguje sie w lozku,meza na bok przekulac(chrapie na plecach :dry:) ,ukladanki pozycji wlasnej,znieruchomienie...mmmm...zaczynam odplywac....TUP;TUP;TUP;TUP :wściekła/y: (ze spokojem)Kochanie perzeceiez nie ma jeszcze 6!(we wnetrzu szaleje sztorm:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:) No wiem mamo.Ale przyszlam powiedziec,ze wydaje mi sie,ze ta pizamka jest juz na mnie za mala.Moze poloze sie obok ciebie i opowiem ci o tym?Tylko na chwile? :-D Serce zmieklo ale postawa zostala niezachwiana.Bo cala ta noc zawdzeieczam temu,ze dzien wczesniej przyszla po 4 i machnelam reka i w polsnie jej pozwolilam :cool2:

Camel pozazdroscic sanek!U nas na razie sniegu nie przewiduja a na klombach wylegly sie stada krokusow...I jak tu wytlumaczyc dziecku,ze jest zima????:confused:

Elajar ksiadz na schwal :-D Dobrzee,ze jeszcze tacy sa.Bo jak czlowiek sie zderzy z "smietanka" to rece opadaja :sorry2: U mnie w parafii w Pl teraz same takie wynalazki,ze szok.Dlatego strasznie mnie denerwuje tzw."rejonizacja".Ze niby,przepraszam,dlaczego?!Dlaczego jezeli w "mojej" parafii ksiadz pierniczy glupoty to nie moge isc do normalnego?Przychodnie moge sobie "swoja"wybrac a parafii nie?!Takie rozwazania teologiczne po nieprzespanej nocy hahahahaha

Ostatnia edycja:
reklama
Hejaaaa

Olga-my szczepilismy Anie od ospy (juz 2 dawki za nami), maluchy tez zamierzam (chyba ze nie zdaze)

Zaczelismy dowiadywaac sie o przedszkole dla Ani. Chcialabym zeby zlapala kontakt z dziecmi, bo jest strasznie niesmiala wsrod ludzi....tylko w domu odwazna ze swoimi. Wiem, ze jesli sie uda to i chorob naniesie i maluchy beda chorowac, ale przezyjemy...Mamy bardzo blisko przedszkole i nie ukrywam ze tam najchetniej bym ja wyslala...Glowny minus jest taki, ze ja nie pracuje. Sa tez plusy...rodzina wielodzietna, tatus ma grupe inw (pisalam kiedys ze jest slaboslyszacy). No i czekamy na rekrutacje...zobaczymy, moze sie uda.

A teraz troszke o moim bracie i bratowej....zakochali sie w swoim maluszku...:-D i sa przeszczesliwi. Ja widzialam go narazie tylko na zdjeciu, bo nie mam jak sie wybrac do nich. Wczoraj odbyla sie sprawa nadania danych i ma juz ich nazwisko....teraz czekamy jeszcze 4,5 tyg....

Aneta-my "jedziemy" na zwyklym Bebilonie od urodzenia, mamy w Rossmanie karte rossne i juz 6% znizki (dążymy do 10), dostaje maile z promocjami, wiec korzystam i jakos ciagniemy. Moj brat natomiast dla swego 5miesiecznego daje Bebilon Pepti i wlasnie opowiadal, ze niby ulepszyli, ale cena podskoczyla kosmicznieeee

Do góry