reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

My sobie niec nie kupujemy, wszystko dzieciakom... może kiedyś jak bedzie wiecej pieniędzy będziemy praktykowac, no i jak młody już będzie kumał co to mikołaj.... może w przyszłym roku.... teraz jakoś ani kasy bo wszystko idzie na młodego, ani głowy do zakupów....
Wystarczy że chrześniakom trzeba przygotować paczki a zabawki cenami nie rozpieszczają....

My już po kawie..młody zjadł kaszke owsianą i teraz śpi....
ciekawe jak długo...
Dziś wpada do nas kumpel małżowego...robie naleśniki na słono..tzn nadziewane mieskiem z warzywami w sosie pomidorowym i polane czosnkowym..i dużo zielonej pietruszki :-) już mi sie jeść chce...

reklama
Mi tez dziec usnął.
Ewcia.83 mi Mlodego tez wysypalo, a dokladnie ma takie placki czerwone i z łuszczącą skórą. Prawdopodobnie od sliny. Już duzo maści przerobilam ale najlepiej sprawdza sie Cicaplast z La Roche.
Co do M. to tez mam problem z prezentem, jak co roku zreszta. Mamy kupic sobie cos drobnego, wiec chodze i naslu****e. To na portfel narzekał , to sweter mu się ostatnio podobał... najgorzej że alledrogo na niego zarejestrowane i pewnie bede musiala polazic po sklepach:/
Uwielbiam nalesniki z mieskiem:)...

Witajcie,
wieki mnie tu nie było, pewnie nikt mnie nie pamięta :tak:
Niemniej mała pięknie raczkuje, czekam na 2 dwójeczki, które w sumie już na dniach powinny się przebić, pięknie wstaje oparta o coś i w końcu zaczyna siadać. Wieczorami tylko brzuszek ją boli. A dzisiaj szczepienie które odkładałam już od 21.11.

Co do prezentów. My w tym roku dajemy tylko dzieciom. I tak mamy masę innych wydatków, więc problem z głowy. W sumie został tylko starszak, bo młodszej nic nie dajemy, i chrześniak męża.

Już raczkuje
:szok::szok: moj nawet dupy nie podnosi...a o zębach to mogę tylko pomarzyć...siedzi obłożony poduchami i raz go bujnie to na prawo to na lewo ale to tylko tyle jego umiejętności... To Aneta zdolne dziecię masz...

Aneta - ja pamiętam ostatnio wpadlas pochwalić się jak przekreca sie na brzuszek ;)
U nas tez prezent tylko dla malego. Tzn. Wątpię by mezowy cos mi kupil wiec ja tez sobie glowy nie zawracam.
Kurcze my dopiero wstalismy. Nie pamiętam kiedy rano tyle spal. Standardowo pol godziny w wozku a pozniej mi zasnal przy cycku, a ja z nim :/
Ormianka ja tez mysle ze od sliny. Kiedys miewal tylko na powiekach jak tarl oczy na spanie. A teraz wiecznie wysmarowany tym jedzeniem. Myślę (mam nadzieję) ze to to. Znam ten krem. Mi tez nieraz pomogl. Teraz stosuje Zinalfat bo od mojego pracodawcy (znowu ;))
A co do kremow to ten Emolium na mroz jest świetny. Mlody wraca ze spaceru sliczniutki :)

Powtarzałi na szkole rodzenia,, nigdy nie wiesz kiedy twoje dziecko zrobi cos piwrwszy raz'' no i Wojtek zrobil... spadl z lozka... raczej się nie przewracal z brzucha na plecy a teraz zrobil tak 2 razy pod rząd...
No i mam nauczke mam nadzieje że nic mu nie jest. Wycalowalam go calego i dalej się bawi a mi sie nadal rece trzesa...

Ostatnia edycja:
O matko...ja to bym zawału dostala..ucaluj go tez odemnie...maly akrobata....

My tez uzywamy emolium za mroz, sprawdza sie..tylko mam wrazenie ze jak wysmsruje go bliżej ivzu to mu lzawia... I rewelacja jest zel do mycia z serii emolium trojaktywny mamy tez krem trojaktywny...super..a zelu yzywam bo kapie w wannie od jakud 4 miesiecy u emulsji to by mi chyba tona szla do takuej ilosci wody...

Ostatnia edycja:
Mdła to już wiemy czemu wyemigrowałas na zachód ,:) urodzić w Schwarzwaldzie, jednak serial miał swoją moc. A historia fascynująca , jak w ząb na kolejny odcinek Położnych.
Aneta 85 pewnie , że pamiętamy, gdzieś tak przepadła
Co do prezentów, ja mojemu wprawdzie nie na mikołajki ale na urodziny kupiłam nową książkę Sapkowskiego .
Ormianka spokojnie, spokojnie 99 % dzieci spadło z łóża

Jezu dziś mnie dziecko wykończy.
Nie mam kiedy nawet coś napisać.

My na wigilię jak do babci jedziemy, to też Fifi zgarnia całą pulę, bo jest jedynym dzieckiem. Ale u mojego ojca czy u teściów wszyscy kupują wszystkim, to i wypada też kupić. Jeszcze u teściów byśmy się wytłumaczyli, ale już moja siostra uważa, że ja siedzę i się nudzę więc wolę sobie oszczędzić komentarzy i kupić te prezenty.
A u nas w domu. Z M. chyba kupimy sobie jeden wspólny prezent. Marzy nam się konsola, a Fifulowi coś tam na pewno wymyślimy;)

Raz buźki nie posmarowaliśmy i nam też coś na ryjku wyszło, trzy dni miał szorstkie takie plamki.

Matko, a ja Filipa zostawiam na łóżku;)

reklama
Olivka tez ciagle ma cos na policzkach - jak nie sucha skore to czerwone plamy lub krostki.
Zdjec nie porobilam. Bo ostatnie zakupy przedswiateczne, pranie, spotkanie, kawa, buczacy brzdac, itd :)
Pomysl na prezent - jakas aromatyczna herbatka, dla milosnikow tego napoju. U nas jest meeega wybor plus, ze przed swietami robia dodatkowe mieszanki z wanilia, cynamonem i innymi rozgrzewajacymi dodatkami :) pyyyycha! Polecam. Chodzi mi o takie herbaty, ktore sie na wage kupuje, sypane.
Ciuchy z hm kosztuja chyba w europie tyle samo. Chodzi tylko o to, ze tutaj to tanie ciuchy w porownaniu z innymi.

Do góry