reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Dzień dobry.
Jak tam Mateczki po długim weekendzie? Jeszcze nie powstawalyscie? Moje dziecie tak wypoczęło że dziś o 6:30 trzeba było być na nogach.
Macie jakiś sposob na odciaganie gilów Frida? Młody już glupi nie jest i tylkk jak zobaczy krople albo aspirator to wije się jak węgorz. Na 5 kropel jedna trafia do nosa :D albo cwaniak rurkę rozlacza. Ciagniesz i okazuje sie że na pusto :) Mi juz przeszlo. Troszkę jeszcze pokasluje. Mlodemu gil ciagle siedzi ale nie widzę żeby jakoś utrudniał mu życie. Może w środę wybrać się do doktora?
Wczoraj M. miał imieniny a ja zapomnialam :/ wieczorem dopiero sobie przypomnialam :/ znaczy mama mi przypomniała.

reklama
Kooska, czytałaś książkę ,,każde dziecko może nauczyć się spać?" Ja czytałam i może nie podoba mi się wszystko co tam proponują, ale jednak jest masa informacji o wpajaniu dziecku zasad zasypiania, oswajaniu ze snem :) z tym że co innego jest dzień, co innego noc, co innego karmienie, zabawa. Oswojenie z łóżeczkiem :) Ta ksiażka jest dla rodziców niemowląt powyzej 6 miesiąca :tak: Podane tam przykłady usypiania dzieci np. 1,5 rocznych gdzie rodzice muszą trzymać dziecko z rękę żeby spało i inne mnie zmroziły- moim zdaniem warto przeczytać, żeby zapobiec takim przyzwyczajeniom :tak:

Dzień dobry.
Jak tam Mateczki po długim weekendzie? Jeszcze nie powstawalyscie? Moje dziecie tak wypoczęło że dziś o 6:30 trzeba było być na nogach.
Macie jakiś sposob na odciaganie gilów Frida? Młody już glupi nie jest i tylkk jak zobaczy krople albo aspirator to wije się jak węgorz. Na 5 kropel jedna trafia do nosa :D albo cwaniak rurkę rozlacza. Ciagniesz i okazuje sie że na pusto :) Mi juz przeszlo. Troszkę jeszcze pokasluje. Mlodemu gil ciagle siedzi ale nie widzę żeby jakoś utrudniał mu życie. Może w środę wybrać się do doktor

Widzę, że też dałaś ksywę synkowi ,,bączek" :-D ja mówię że to mój bączek-zajaczek tak do rymu
Psikam mu do nosa Physiomerem bo wkraplanie soli fizjo jest najczęściej niewykonalne :sorry: też łapie fridę i się bawi, jemu czasami zwykłe rzeczy się bardziej podobają niż zabawki :-D

Dżunior dzisiaj kończy pół roku :-D !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Feelis najlepszego dla synka!100 lat!:-)

Ja pobiegalam po miescie.Mzy okropnie.Juz wole normalny deszcz a nie takie nie wiadomo co...Wczoraj zaklepalismy z ksiedzem termin.Chrzest odbdzie sie w II dzien swiat podczas mszy.:-) Fajnie.Ale bedzie ludzi znowu duzo u nas.I wesolo ;-)
A teraz kawusie.Tez musze przeczytac ten poradnik bo Malizna strasznie malo spi w dzien.I troche mnie to martwi...Chociaz moze jak przesypia od 20:00 do 7:00 z 2 karmieniami tylko(ale tez przez sen) to nie ma co oczekiwac ze bedzie spala godzinami w dzien?

Musze przeczytac... Mnie tez przeraza, ze cora bedzie spala ze mna dlugo za dluuugo i usypiala tylko przy cycku do np.3 roku zycia...:/
feels gratki dla synka :) ja wciaz sie ludze, ze po 6 miesiacu zdarzy sie cud i bedzie latwiej...
camel mi tez juz brak pomyslow. Najpierw pojde do kregarza a potem do rodzinnego, bo tu w NO najpierw wszystko do lekarza rodzinnego, dopiero on wysyla dalej.
Ewcia tu nie mamy swieta zmarlych i dlugiego weekendu nie bylo.
mdla zazdroszcze, ze Twoja tak ladnie spi.
dzisiaj bylysmy na szczepieniu. Olivka odpadla i spi teraz. Ostatnio miala goraczke i przespala caly dzien. Moze tym razem tez bedzie spala to chociaz obiad na spokojnie zrobie i zjem...
wlasnie wypilam kawe bez buczenia nad uchem :D
ech, u nas zaczyna sie okres mroku. I tak bedzie do marca... Slonce juz zaczyna powoli zachodzic. Mozna wpasc w depreche. Chyba wybralam zly kraj do zycia... Nie cierpie zimna a tu zima pol roku trwa ani ciemnosci...
moze ktoras z Was ma chec mnie przygarnac na okres zimy - hihi :D

Feelis najlepszego na pół roczku. Moj nie bawi się frida, on z nią walczy. Dlatego pytalam o rady. Bo jak wyciagam mu gila nawet takiego co juz mu sam wylazl :) to piłuje się jakbym mu rękę amputowala :) a Bączek dlatego bo pierwsze 3 mies jego życia krecilo się wokół jego bąków :)

U mnie też dzień pod haslem mamo mam daleko Ciebie i Twoj plan dnia. Spacer nie wyszedl bo juz mieliśmy iść to dostał cycka na czkawke, zasnął przy nim i wstał za 2 godz. (U nas też obojnacza pogoda) Teraz taki przetracony marudzi mi tu a muszę się z nim jeszcze wykaraskac do Urzedu Miasta złożyć wniosek o ten dowód, bo jak zwykle czas spier..nicza i się obudzimy dzień przed wyjazdem.
Kooska możemy zrobić kolajarza...u kazdej po kilka tygodni :)

hej, u nas mlody caly dzien nie spal..dopiero po 16 usnął i śpi jeszcze...jakis cud bo ponad godzine...

Co do fridy my psikamy aerozolem i drzemy fridą....młody juz kapituluje bo tyle razy już to przechodził więc chyba przemyślał sprawe ze i tak go to nie ominie i czym mniej bedzie walczyl tym szybciej to sie skończy....

Dziś umówiłam się do zębologa...bo coś się ząb ukruszył lub plomba...ciężko stwierdzić....

Tą książkę to i ja bym poczytała...bo mam obawy że jak skończę karmić cycem to jak on będzie usypial jak on tylko przy cycu...

Feels Gratualacje 6 miesiąca...niedługo i my...

Witam.
Coś mi się forum pochrzaniło i nie widziałam waszych wpisów.
Feelis sto lat dla dziecięcia. Mamy rówieśników:-D.

Filip cofnął się w rozwoju. Z zasypianiem znów to samo. Już zasypiał sam w łóżeczku, teraz powrót na cycka z wrzaskami. Jak się rozbudzi też cycek. W ciągu dnia uczepia się mnie co 1-2 godziny. A już było tak pięknie. Już myślałam o wyniesieniu go do drugiego pokoju. Zęby wylazły, to zostaje skok rozwojowy.

Feelis najlepszego dla synka!100 lat!:-)
Chociaz moze jak przesypia od 20:00 do 7:00 z 2 karmieniami tylko(ale tez przez sen) to nie ma co oczekiwac ze bedzie spala godzinami w dzien?

Dziękuję :) Mój śpi od około 18.30 do 7.30 (13 h) + 2-3 drzemki w dzień około 40 minutowe (czasem nawet jedna 2-godz.) Ale ostatnio budzi sie co noc i przez godzinę wariuje w łóżeczku, aż padnie a jakiś czas temu to w nocy przez godzinę gadał ...

Feels Gratualacje 6 miesiąca...niedługo i my...

dziękuję! :)

Feelis sto lat dla dziecięcia. Mamy rówieśników:-D.

Filip cofnął się w rozwoju. Z zasypianiem znów to samo. Już zasypiał sam w łóżeczku, teraz powrót na cycka z wrzaskami. Jak się rozbudzi też cycek. W ciągu dnia uczepia się mnie co 1-2 godziny. A już było tak pięknie. Już myślałam o wyniesieniu go do drugiego pokoju. Zęby wylazły, to zostaje skok rozwojowy.

Ja miałam dzię dzień wspomnień ;) non stop chodził mi po głowie maj
Mój tez tak ostatnio miał, że w dzień i w nocy co 1,5-2 h chciał pierś, teraz w dzień już go karmię piersią może 3 razy, bo dostaje też kaszkę jaglaną, jabłko, przecier warzywny- oczywiscie własnej roboty :) dużo łatwiej i nagle piersi zrobiły się pełniejsze, bo tak to czułam że są puste cały czas ;-/

reklama
Filip też je i kaszkę i obiadek i potem jakiś deserek, ale to mu nie przeszkadza doić cycka cały czas:-D. Może mu przejdzie za troszkę, bo już było całkiem znośnie. Nawet martwiłam się, że za mało mleka je w ciągu dnia.

Do góry