reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Witam.
Uśpione dziecię.
Spacer dziś próbowaliśmy odbębnić dwa razy. Raz wróciliśmy na rękach, a drugi raz usnął i udało mi się odebrać paczkę z poczty.
Okres mi się skończył. Pierwszy od porodu. Zobaczymy kiedy będzie następny.
Co do przytulanek, to mi wraca ochota, ale fakt, zmęczenie robi swoje.

reklama
No to sie ciesze w takim razie :) wcale za okresem nie teskie ;)
co do stawania na nozkach to mala sama sie prezy jak ja podnosze, klade lub probuje posadzic.
wiolonczela ja nic nie doradze co do zupek, bo moja jada tylko mleczko z piersi.

Cześć dziewczyny, wykończona jestem strasznie mojej małej się coś po przestawiało i nie chce spać w nocy tzn budzi się gdzieś ok 2 i gadać jej się chce ,albo płaczę i marudzi sama nie wiem co jej jest ,czekam na tego mojego m który jedzie do domu od poniedziałku i dojechać nie może codziennie przekłada wyjazd tzn szef mu przekłada :wściekła/y: szlak mnie już trafia mam nadzieje ,że na weekend już będzie .

Nie kochana ja się nie odchudzałam , byłam na diecie cukrzycowej w ciązy,efekt pod koniec ciązy wazyłam mniej niż na jej początku. z chwilą porodu , tzn jak już mogłam jeść cukry kazałam mężowi kupić mi 3 drożdzówki i tak mi zostało do dzis :) narazie ok z wagą ,czasami 3kg do przodu czasami 3 do tyłu , póki nie będzie na wadze 63 to jest ok ,choć powoli zaczynam tęsknić za cyfrą 57 , myśle jednak że jak do mojego wzrostu to 62 tez jest git, a
odmawiać sobie nie trzeba.

Ewcia jak jeden do przodu i 2 do tyłu to tylko się cieszyć.. wychodzisz na minusie.
I jak z tą zupą ??? doradzicie coś? jak robicie maluchom?

Ja gotuje i tak i tak tzn robie małej rosołek ,albo gotuje osobno mięsko czy rybkę na parzę i później dodaje do warzyw dodaje jeszcze do zupek łyżeczkę oleju rzepakowego .

Evi mój synuś też tak miał. Parę dni budził się w nocy i gadał, wiercił się. Udawałam, że go nie widzę, czytałam książkę, aż zaczął marudzić, a wtedy przytulanie, smok, ewentualnie cycek i luli z powrotem. Padnięta chodziłam strasznie, ale minęło. Mam nadzieję, że już całkiem, bo wczoraj ładnie spał, i dobrze by było, żeby tak zostało.

NoOj wiolonczelka, wybacz kochana. Z taką wagą to rzeczywiście nie miałabyś z czego. Heh "szkoda" że mi cukry wychodziły dobrze, chociaz ginekolorzka pilnowala raz ze wzgledu ze moj ojciec mial cukrzycę a dwa ze wzgledu na moja "wielkość". Musiałabym i nie byłoby przepros. Teraz i dziecku sie kolki skończyły to już nie mam czego sobie odmawiać :/ i brzuch widzi mi się że coraz większy :/ Haha dwa do przodu jeden do tylu, tak to powinno brzmieć.
Evi standardowo stawiamy na zęby. A malutka jeszcze nic nie ma? Oby mężowy szybko wrócił. Steskniony to chetnie malutka sie pozajmuje. Szczególnie o 2 w nocy :)
Ech łeb mnie napier**#* Juz mi wlazi z gardla na zatoki. M. tez prycha. Boje sie o dziecięcie
Co do zupek ja gotuje oddzielnie. Tak mówią na pocztek bo wywar ma caly syf, czytaj alergeny. Oj z czasem na pewno trzeba próbować e ja na razie robilam raz cielecine i oddzielnie. Dzis byl dzien postny. Bez warzyw, zup i owoców bo cos nam dupke zakorkowalo ;)
A ile i co wasze dzieci pija oprócz mleka??

Ostatnia edycja:
Ja jeszcze mieska nie wprowadzalam ale bade gotowac osobno i dodawac.Tak robilam z Mloda i sie sprawdzalo.No i rybke 2x w tygodniu. :-) Bo moje dzieci MUSZA lubic ryby.Nie maja wyjscia :-D

Ja mam kaszke z dodatkiem manny wiec nie dodaje od siebie tylko robie wieczorem w butli i podaje przed snem.Po prostu:-)

Z waga zeszlam pieknie ale juz jest faza zwyzkowa.Waze 56kg a wczesniej jak Malizna tylko na cycu byla- 53,2kg :-D A jadlam jak opetana-bez przerwy bylam glodna.:tak:

Ewus sprawdz sobie kalendarz skokowy.Moze?Mnie sie jak dotad sprawdza i cale szczescie nie trwa tak dlugo jakby moglo wedlug specjalistow.Zawsze to lepsze niz zabki.Bo te moga isc miesiacami ;-)

No pięknie. Czuje się w tym towarzystwie jak słoń.

Ja gluten zaczynam od jutra. Mlody skonczy 5 mies. Tak se to wymyslilam :)
Kaszke mam zwykła i blyskawiczna. Wlasnie, podrzuccie proporcje na taką porcję do ekspozycji ;)

Byliśmy na spacerze w lubelskim ogrodzie botanicznym. Fajnie. Zdążyliśmy przed deszczem. Polecam tylko następnym razem nie maclarenem. Myslalam ze tam sa bardziej cywilizowane sciezki. A tu drogi i bezdroza.

reklama
Ewcia ja już kończę powoli drugi miesiąc dawania kaszki z glutenem. Daję mu błyskawiczną Nestle z owocami albo 8 zbóż na własnym mleku.

Dziewczyny, a jak to mięsko rozdrabniać?? Bo ja już chcę z mięskiem zacząć dawać i troszkę słoiczków, a troszkę chcę sama popróbować mu robić.

Do góry