reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Włosy to mój koszmar. I tak mam ich mało, a teraz wypadają. Jak postanowiłam coś z nimi zrobić, to fryzjerka tak mnie urządziła, że teraz jak zwiążę to wyglądam jak miotła, a jak rozpuszczę, to przypominam Kudłatego ze Scooby Doo.

reklama
rysia420 - moje dziecię też urodzeniową miało 4200, nie chciał wyleźć i się cesarką skończyło, a też przybiera mało a proporcjonalnie, lekarka nie kazała dokarmiać i dodała, że gdyby nie wiedziała, że ma 3,5 miesiąca, to by mu pół roku dała. A wczoraj byliśmy na zakupach, bo chłodniej i okazało się, że nie mamy w co go ubrać bo w 62 już nie włazi.

Ooo! filipiamamo Ty z Lublina? :D A to niespodzianka. Ciekawe czy już gdzieś się spotkałyśmy?

Ja młodego juz też odziewam w 62, a nawet 68, bo takie body łatwiej mi zakładać. Zrobiłam juz rotację na półkach 0-3 spakowałam i na strych do mamy, 3-6 pod ręką a na dodatkowej półce leżą już 6-9 bo nigdy nie wiadomo kiedy będą pasowały. I wlasnie sie zorientowalam, że to będzie zima a nie mam ani jednego body z długim na ten rozmiar, za to na 68 chyba z 10 sztuk. W ogóle najwięcej mamy na ten rozmiar bo każdy w prezencie przynosił. Dobrze, że zrobiło się chłodniej ;) tylko czy zdążymy to wszystko ubrać:confused:
A moze lepiej nie zakładac wszystkiego po razie tylko posprzedawać jako nówki? :tak:

Ooo poszłabym do fryzjera..tylko co tu sobie zrobić jak ja nielazeżnie od ścięcia wyglądam tak samo...

Fajnie, że wam lekarze nie każą dokarmiać. Psychicznie człowiek sobie nakręca laktację. U mnie od razu poszlo hasło, że dokarmiac i tak się z tym teraz borykam.
W ogóle powiem wam, że taka mieszane karmienie to chyba najgorsze. Nigdy nie wiadomo czy już najedzony, czy dorabiać mm, czy wystarczy sam cyc, jak kolka, sraczka czy inne dolegliwości to nie wiadomo po czym, czy mm czy cyc.

Ostatnia edycja:
Nie bede marudzic wiec sie tylko przywitam :-) U nas CYRK-kolejna odslona :-) mialam miec juz ogarniete,pranie wstawione i obiad gotowy do wlaczenia piekarnika...no i...mialam wlasnie...Dziecko sie snuje w pizamie po domu a ja ugrzezlam przy Glodomorii :sorry2: Moja moze nie jest najciezsza.Ale w 68 chodzi juz miesiac i zaczelam prac 74-tez juz zakladam :sorry2: Mloda miala rok jak nosila 74/80...

Ooooo!Kochane dziecko!Ubrala sie w koncu!:-D

Ja miałam dylemat, bo miałam problem z lewym cyckiem i karmiłam cały czas jednym. Dopiero teraz staram się trochę go przystawiać do drugiego, ale w nim mało mleczka. No, ale może się w końcu wyrówna, na razie mam jakieś dwa rozmiary różnicy. Ale lekarz nie każe dokarmiać, z wprowadzaniem nowego też się nie śpieszyć, Mały nie płacze z głodu, pieluchy idą całymi torbami, to wszystko jest ok.

Filipiamamo - miałam podobny problem z (.)(.) , w lewej miałam zastój na samym początku, bo się okazało że odpływ z tej piersi utrudniony , i mleka w niej mniej zdecydowanie ... Różnica rozmiaru między piersiami mimo karmienia naprzemian ... Synek najada się z prawej, lewa tylko do popicia ;) Mam nadzieję że jak skończę karmić moje (.)(.) wrócą do normy ;)

Próbuję ogarnąć chatę, bo mam dziś nalot teściów ( odwożą córkę mą z wakacji ) , a syn postanowił być marudny ... kurcze jak na złość ...

Mój mały brzuszek nadal stęka płacze przed kupą...kupa to rzadki widok u nas.... no i bączki oczywiście problem by samemu zrobic..więc męczymy się dalej,..może troche mniej ale nadal...

Jeśli chodzi o rozmiarówke to nasz średnio 74/80 preferuje... ubieramy się 6-12, lub 9-12, czasem w np. spodnie wejdzie jeszcze 68 ale to zależy od producenta...

Mój Maluch w końcu usnął, po godzinnym ryku i pisku. Cud, że sąsiedzi przywykli do ciszy u nas jeszcze opieki społecznej nie wezwali. Coś ostatnio ze zmęczenia dopadają go takie histerie. Zazwyczaj trwają parę minut, a dziś się jakaś dłuższa trafiła.

Hej. To ja sie pochwale,ze moja Rozalka urodzila sie z waga 4690. Teraz wazy 7100 i jest cy czas na (.)(.).ale pociumka 5 minut max i koniec i strasznie mnie to zlosci bo nie wiem czy sie najada i w ogole z iloscia mleka roznie a jej sie nie chce ciagnac jak mniej leci. Ubieram jej ubranka na 68cm ale sa jak ulal wiec zaraz przeniesiemy sie na wieksza rozmiarowke.

Camel wspolczuje problemow z kotkiem ale dobrze,ze z tego wyjdzie. Ja wlasnie tydzien temu uspilam swojego. Bidulek mial bialaczke wirusowa chorowal miesiac zdychal powoli i jeczal proszac o pomoc...
Ewcia a jak te leki homeopatyczne pomogly?
Ja wstawie zdjecie swojej cory.dlugi fryz ma od urodzenia:)

reklama
Witam dziewczynki, jestem czytam was codziennie tylko za bardzo nie miałam jak pisać bo byłam u mamy i tak mi dzień uciekał ,ze wieczorem jak już miałam spokój to tylko dałam rade was poczytać .

Witam nowe mamusie fajnie, że jest nas coraz więcej i bb nie umrze :)

U nas nic nowego mała rośnie waży już 6600 :) i jest coraz fajniejsza czasem nawet mi żal ,że tak szybko rośnie, mój m śmieje że możemy robić następne ,ale ja już bym nie zniosła drugiej ciąży (mdłości ,wymiotów ,zastojów nerki ,cukrzycy )przynajmniej nie tak szybko może za jakieś 5 lat bo chce mieć kiedyś drugie :),czas pokaże jak to będzie .

Mi również wypadają włosy ponoć to całkiem normalne po ciąży ja się nie martwię tak bardzo bo mam ich bardzo dużo ,koleżanka fryzjerka mówiła mi ,że dobra jest nafta kosmetyczna ,ale sama nie próbowałam i nie wiem jakie będą rezultaty stosowania.

Moja malutka też już nosi rozmiar 68 jest troszeczkę za duży ,ale przynajmniej ja nie ciśnie jak 62 .My już powoli przygotowujemy garderobę malutkiej na jesień kupiłam już 3 pary dresików i 2 czapeczki no i 3 pary rajtuz taki grubszych (te kupiłam w biedronce były przecenione, to było jeszcze jak malutka była w brzuchu ).

Mam nadzieje dziewczyny ,ze wasze dzieciaczki nie będą już miały problemów brzuszkowych.

Miłego dnia mamusie:)

Do góry