reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Kazdy ma swoje male problemy.Ja Wam zazdraszczam "por karmienia" bo u mnie pora karmienia trwa caly dzien.Nawet nie chce myslec co bedzie po szczepieniu...:dry: Wczoraj na noc znow sie tak najadla,ze az pawia puscila.Az jej ustami i noskiem poszlo.Przerazona bylam.Przebralam ja i lozeczko,chwilke poplakala i wrzask bo w brzuchu pusto i chce napelnic :szok: To pierwsze dziecko,przy ktorym polozna kazala oszukiwac smoczkiem jak chce jesc.Tylko ze smoczek jest beee...:dry:

U nas szaro,20°C ale bezdeszczowo.Ma popadac wieczorem i w nocy a jutro znow lato :tak:

Eklerka no faktycznie:-D po ciąży skleroza mi się pogłębiła:-D
Mdła może spróbuj smoczek z innej firmy? Nasza np. nie chciała z tomme tippe bo był za twardy, za to z aventu cmoka chętnie.

Mdła dokladnie tak jak Kolorowa pisze sprobuj z innej firmy moze mu nie pasuje w tym cos.
Moj tez przed chwila tak sie najadl ze pawia puscil ale to przez to ze sie bardzo denerwuje przy jedzeniu no i uczymy sie bez tych kapturkow jesc ale chyba spasuje bo mnie juz sutki bola nawet ten wygojony co juz nie bolal,wiec chyba nie bede i malego meczyc i moich biednych piersiatek tylko w nakladkach bede jednak karmic:-(

hej majówki

jakiś miałam kłopot z bb i posty mi wcinało

pogoda w stolicy do kitu
cały tydzień chodziłam z maleńką do przedszkola po Lilę i za każdym razem uciekałyśmy albo przed burzą albo przed ulewą :wściekła/y:
nie wiadomo czy wyjść na spacer czy w domu siedzieć

Lila miała w pt zakończenie przedszkola - przygotowali aż 2 występy, w sumie wszystko trwało 2h
bardzo było fajnie, już takie "dorosłe dzieciaki" te nasze przedszkolaki, aż łzy mi ciekły, jak Lila odbierała dyplom :tak: a malutkiej jestem bardzo wdzięczna, bo przez cały czas spała mi na rękach, nawet się nie ruszyła, a hałas był spory :confused::happy2:

poza tym byłam też na ostatnich zajęciach z gimnastyki - jestem trochę w szoku, jakie postępy Lila zrobiła, będzie lepsza ode mnie :-p

także trochę mieliśmy świętowania w tym tygodniu

z Idą byłam na bioderkach i u hematologa - wszystko jest super i nie będziemy musiały chodzić do poradni hematologicznej, bo płytki są prawidłowe :happy2::happy2::happy2:

z cycaniem też mam trochę kłopotów, bo moja atakuje cycka i wyciąga wszystko w 5 min a potem odpada :-D a z drugiego potem ściągnąć nie mogę :baffled: do tej pory szło dobrze, a od kilku dni jest klapa
fakt, że ja mam ręczny laktator, ale jak Ida w nocy śpi już dłużej i muszę odciągnąć z dwóch, to płynie bez problemu, a jak z jednego po karmieniu, to odciągam tylko kilka kropli :baffled: nie mam pojęcia dlaczego tak jest
a co ciekawe, jak się położę, to mi elegancko wycieka :confused:

wczoraj byliśmy na chrzcinach w Łodzi, mała spała całą drogę, więc jest nadzieja, że tak już będzie :-)
Aska - no z przygodami miałaś podróż, nie ma co :szok: cieszę się, że tak dobrze Ci poszło :tak:

Mdła (i wszyscy borykający się z wypluwaniem smoków) - dla nas bezkonkurencyjne są smoczki MAM - sprawdził się super przy Antku, teraz przy Filipie... i u każdego, komu polecałam. :tak: Chyba sekret tkwi w cieniutkim smoczku i baaardzo lekkiej "oprawie", dzięki której smoczek nie wypada tak łatwo... Ooo, my mamy taki niebieski:
mam-baby-smoczek-uspokajajacy-silk-teat-0-6-m-cy.jpg

Załączniki

• mam-baby-smoczek-uspokajajacy-silk-teat-0-6-m-cy.jpg
    mam-baby-smoczek-uspokajajacy-silk-teat-0-6-m-cy.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 50
no właśnie, mnie spotkał zaszczyt urodzenia 26 maja :p
eklerka mojej myszce też oczko ropieje od tygodnia, health visitor oglądała i powiedziała że to zapchany kanalik łzowy i żeby przemywać ciepłą wodą, chyba że się pogorszy albo oczko spuchnie to wtedy do GP ale oni od razu dadzą antybiotyk ;/
Sama antybiotyków nie biorę i wolałabym Larci też nie dawać.
Współczuje wam pogody, macie jakiś potop biblijny w Pl!
Wczoraj czytaliśmy z mężem że na jego osiedlu w blokach klatki schodowe podtopiło :/
U nas zniknęło słoneczko niestety ale nadal jest około 20 stopni.

W piątek przyjeżdżają teściowie a ja mam dom tak zapuszczony że szok, nie wiem co moja teściowa sobie pomyśli ale żywcem nie mam czasu na porządki ;//

reklama
Dokładnie ten sam laktator mam :tak:

A w kwestii smoków, ja miałam juz 2 z TT, teraz nuk, ale pluje maluda. Nie wiem, czy będę jeszcze próbowała innych, bo to chyba bez sensu

Do góry