reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Cześć dziołchy :)

A ja o dziwo od kilku dni przesypiam całe noce i nawet nie budzę się na siku :szok::szok::szok: jak się kładę koło 22 to wstaję o 6:30 - 7 rano :-):-):-)

Zjadłam właśnie śniadanie i mała zaczęła takie fikołki wywijać, że nie ma po co liczyć ruchów bo ona te przepisowe 10 to w ciągu pierwszych 10 sekund wykonała ;-):-D
:-D

Jak ja wam rozpakowanym zazdroszczę tych nieprzespanych nocy, kupek w pieluchach, tak naprawdę wszystkiego :tak:

reklama
Witam sie z rana dzis nocka bardziej znosna :-)

Noirel,Eklerka -jeszcze raz gratulacje , a dzieci sama slodycz :tak: sliczne ..

Cytrus-ja tez lubie pampersy ,a najbardziej te zapachy :-D:-D .

kolejny dzień wertuje strony o przypieszanu akcji porodowej i większość zgodnie mówi że seks najlepszy (u mnie jakoś nie działa;/) ale znalazłam tez coś nowego - mianowicie pranie ręczne :O Podobno dobrze jest wyprać w rękach coś, jakiś koc czy co, chyba dziś aż coś wypiorę bo już mnie rozrywa z irytacji. No i masaż sutków, ale ja od 6 msca szoruje sutki pod prysznicem szorstką myjką żeby się 'zahartowały' i widać jakie efekty tego są:dry::dry:

Sembo - jak by nie to jak zodtalam pocieta to i tak bym wczoraj już wyszla o 13 czyli 6 godz. po porodzie hehe dzisiaj się dowiedziałam ze przy 2 dziecku puszczają właśnie tak szybko a przy pierwszym po 12 h ;) dzisiaj pierwszy raz wstalam z łóżka o dziwo mało nie zemdlalam ale potem już postawiłam 2 kroki i wróciłam z powrotem do łóżka zaraz idę na siku szok szok szok

kasienka ja wybieram szczepionki refundowane bo mała w szpitalu była szczepiona takimi, które lepiej się łączą z tymi pojedynczymi. A dodatkowo będą na początku rota, pneumo i meningokoki a póżniej jeszcze na ospę chciałam. Ale dokładnie o szczepieniach to 21 na wizycie z pediatra porozmawiamy to będę już coś konkretniejszego wiedzieć:-)

sembo ale to masaż ma być taki imitujący ssanie dziecka...coś podobnie jakbyś chciała ręcznie mleko odciągnąć, zwykłe szorowanie przy takiej zasiedziałej mocno w macicy ciąży może nie dać rady:-)

eklerka matko jedyna, w Pl to pewnie dopiero po tyg byś wyszła dla pewności... tam to nie lekarze tylko rzeźnicy są, jak oni sie nie boją po takiej ingerencji tak szybko was wypuszczać????:szok:

Ostatnia edycja:
Eklerka jeszcze raz gratulacje! Śliczna ta Twoja Nikola.

Dzisiaj u mnie lato. 25 stopni w cieniu. Noc przespana, niesamowite! Sembo ja Ci wspolczuje tych boli, miałam tak jeden dzień i nieciekawie wspominam.
Mój mały ma chyba charakter po tatusiu, jest bardzo spokojny i spóźnialski haha!

na 13 30 mam wizyte i proszę Was trzymajcie kciuki, bo się załamie jak mi powie , że nic się nie zmieniło

A te szczepionki...tak straszą tymi skojarzonymi, że autyzm itd. że ja sama już ześwirowałam.

natalia to może od razu sobie pompkę podłącze?:p jak ja mam imitować ssące ruchy dziecka hehe, nawet nie wiem jak dziecko ssie :dry:
Alleluja dostałam wizytę na poniedziałek, masakra mam język jak z drewna nie umiem po angielsku mówić już ... :/

Widzę że szans na dołączenie nie mam:) No cóż. Troszke szkoda:) Jednak zamiast ignorować mój post. Kulturalniej byłoby chyba napisać. "Ale Perfekta troszkę na to już za późno" :-)

Życzę wszystkim Majóweczkom szczęśliwych, bezproblemowych i mega szybkich porodów!!!!!!! Dzieciaczkom zdróweczka a przyszłym rodzicom przespanych nocek i wszelkich wspaniałości wynikających z pojawienia się nowego członka rodziny!
Pozdrawiam:)

reklama
kolejny dzień wertuje strony o przypieszanu akcji porodowej i większość zgodnie mówi że seks najlepszy (u mnie jakoś nie działa;/) ale znalazłam tez coś nowego - mianowicie pranie ręczne :O Podobno dobrze jest wyprać w rękach coś, jakiś koc czy co, chyba dziś aż coś wypiorę bo już mnie rozrywa z irytacji. No i masaż sutków, ale ja od 6 msca szoruje sutki pod prysznicem szorstką myjką żeby się 'zahartowały' i widać jakie efekty tego są:dry::dry:
Sembo moze troche moich kocy ci dorzuce to w ciagu 2 godzin urodzisz :-D ,mam jeszcze dywany do czyszczenia :-)

marciosz-&&&&&& trzymam
eklerka-musisz byc dzielna zapomni ze tam cos jest pociete ,,,to sie szybko goi
:tak:

Do góry