Sembo - to moze my faktycznie zbieramy sily na porod, skoro tyle spimy Tez dochodze do siebie z kawa i sernikiem...
ja też potrafię spać 3h w ciągu dnia a później narzekam na brak czasu...Ja mam nadzieję, że ta nasza senność oznacza coś więcej niż tylko zmęczenie ciążą:-)
Zapo - nie mam pojęcia o skazie, ale córa miała trądzik niemowlęcy i wyglądała strasznie! Cała buzia w czerwonych wielkich paskudnych pryszczach akurat miałam wizytę u pediatry i ta zapytała czy chcę poczekać (być może nawet kilka miesięcy!!!) aż samo zejdzie, czy wolę maść (niestety na sterydach) i zejdzie szybko. Wybrałam maść i zeszło po 2 posmarowaniach
Więc trądzik - to po prostu pryszcze
Byłam dziś na KTG. Tydzien temu na wykresie byly wartości 60 - 80 a dzisiaj 80-100 - zarówno wtedy jak i dziś w ogóle nie odczuwałam skurczów podczas ktg ale Pani położna powiedziała, że to nie skurcze, tylko macica reagująca na ruchy dziecka. Tutaj były pojedyncze skoki do tych wartości a skurcze to sinusoidy... więc ja nie rodzę... Nie wiem czy się cieszyć czy śmiać. Niby chcę już urodzić, ale jednak chcę żeby sobie dzidziuś posiedział jeszcze w brzuszku... głupie to... Taka niby niezdecydowana jestem.