reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

My od wczoraj juz w domu. Nie za bardzo mam pokarm wiec musimy Lenke dokarmiac, ale mam nadzieję ze sie cos rozwinie. Poza tym jest rozkoszna, i bardzo grzeczna, dużo spi :-)
Tylko ja jestem jeszcze mega obolala, bo moje krocze to jeden wielki szew :-\ ale jade jutro juz na zdjęcie szwow i mam nadzieję ze bede coraz bardziej sprawna, bo na razie to jeszcze nawet nie siadam.

Julka, moje dziecko 1-2 dni przed porodem bylo bardzo malo aktywne. Czulam ze sie przekreca i ewentualnie przeciaga ale konkretnych kopniakow juz nie bylo.

reklama
Witam witam:-)
Dziewczyny jeszcze troszeczkę i dzidziulki już z Wami bedą. Nie przemeczajcie się fizycznie,bo na poród tez trzeba mieć siły. Ja zupełnie nieoczekiwanie dla siebie parcie musiałam krzykiem wspomóc,ale pomogło-od razu wyszła:-)
eklerka,fajnie,ze już puszczają,tez będę prosić,żebyśmy już do domu jechały,bo nic tu po nas.
Ze szczepionkami tez skomplikowana sprawa,bo chociaż tu wszystkie skojarzone są za darmo,chce w lipcu do polski jechać.Albo opóźnie szczepienie albo w pl zrobię (tylko czy mozna pierwsza dawkę tu a druga tam i Moze od innego producenta??...).Ale szczepic będę.

Julka,tez miałam masaż szyjki a właściwie 2 i po nich idzie czop i plamienie. Oby zadziałało!
Marciosz,kciuki za wizytę!
Zazdroszczę tym co w spodniach już,u mnie upały potwornego,więc sukienki zostają.Ale do wyjazdu do pl mam nadzieje już wbić się w normalne ciuchy.

Badzo dziękuje za wszystkie gratulacje.Ciezko mi to z telefonu zrobicindywidualnie,ale bardzo mi miło:-)

Sembo a wiesz, że od kilku dni chodzi za mną piwo - hmmm takie zimne z pianką. Albo winko (i znowu brakuje emota z cieknącą śliną :-p)
3567-t2.jpg

ja przedwczoraj wypiłam kieliszek czerwonego wina 8% w nadziei że coś ono poruszy, ale co ty, tylko usnąć nie mogłam bo mi ciśnienie podniosło, na dodatek 8% nie grzeje tak fajnie jak takie 14% normalne ...

A ja wlasnie kupilam sobie napoj Mojito z Grappy i popijam z lodem, limonka i mieta ;) Ale marze juz zeby sie napic takiego prawdziwego mmmmm...
Dzis mi odeszla mega porcja czopa - moze to juz komplet? Dla mnie to jak smarki wyglada heh.
No i dalej jestem mega obolala. Jak ja to dziecko mam urodzic w takim stanie?;O

O szczepionki pytam bo sama sie zastanawiam czy jest sens placic za te skojarzone. Bo w to miejsce wolala bym mlodego zaszczepic na cos dodatkowego...

Kasienka to jest krok milowy z tym twoim czopem, przynajmniej widzisz że coś rusza! Mnie tak plecy i miednica bolą że ledwo się ruszam :/ próbuje jakoś posprzątać skoro mam mieć gościa ale schylić się nie daje rady ... Ale mam doła dziś bez kitu...

Co robicie na obiad? Ja dziś będę miała saltimbocca z krakowską i parmezanem i młode ziemniaczki, nie mam dziś siły ani ochoty, ani w ogóle chyba dziś nic nie mam :(

Ja zostawiłam trochę pierogów z mięsem i będą odsmażane hmmmmm uwielbiam :p

Kasienka fajnie z tym czopem - ważne, że coś się dzieje. U mnie kilka dni temu wyszło kawałek, a teraz cisza tzn. wyłażą gluty ale bezbarwne i nie wiem czy to czop czy CO??

Sembo - te twoje potrawy brzmia masakrycznie egzotycznie :D Ja dzis spaghetti mam. Znaczy mialam, bo juz zjedlismy :D
Ja tez chcialam lazienke posprzatac, ale szczerze powiedziawszy to ledwo sie ruszam:-( Moze posprzatam tyle co dam rade a reszte mezowemu zostawie.

Piekna pogoda u mnie... A ja sie nawet na spacer nie nadaje...

saltimbocca to akurat taka fancy nazwa dla faszerowanej piersi z kurczaka ;) Bierzesz cycy, obsmażasz a patelni, przecinasz w pół, wkładasz jakąś wędlinę i ser, liść bazylii i zapiekasz w piekarniku. i tyle :>
Wprowadzają się jacyś ludzie do domu na przeciwko ;/ Stercza mi pod oknami i gadają, dziecko płacze, hałas i harmider...

reklama
perfecta witaj :)

ja tam wybieram szczepionki skojarzone plus dodatkowe.

citrus infanrixem szczepiłam Franie.

mój Królewicz śpi :)
dziewczynki już tak niewiele Wam zostało. życzę szybkich porodów.

Do góry