reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Framama, tzn. główkę no... tak sądzę, bo czuję coś twardego u góry pochwy, wydaje mi się że to główka, bo czasami jest wyżej, a czasami niżej, a pojawiło się dopiero kilka tygodni temu, wcześniej nigdy nie, więc co innego? :-p

reklama
Za pierwszym razem też miałam pełne gaciory ;-) :laugh2: Chociaż właściwie musiałabym zapytać lekarza, czy to co czuję, to faktycznie główka, bo może się mylę...

A u mnie cały dzień bardzo ładny. Chłodniej niż wczoraj, troszkę zachmurzone niebo, spadło kilka kropel co jakiś czas ale i tak jest cudownie. Szkoda tylko że nogi i ręce spuchły i nie chce mi to zejść. Wieczorem to już w zimnej wodzie je chłodzę i daje mi to ulgę chociaż na chwilę... a tu jeszcze cały miesiąc:baffled:

Rysia - kurka, przepędź te bestie! Wytęp je!

Noelle - witamy Cię z dzidzią po drugiej stronie brzucha :D

Magart - z tego co pamiętam, to każde plamienie należy skonsultować z lekarzem.

Julka - nie zazdroszczę :( zdrówka życzę

Dzisiaj te nogi o dziwo mnie nie bolą; )
Spoko, będę żyć!
Poleżałam 3 odcinki gry o tron z nogami wyżej, wymoczylam je wcześniej, S nasmarowal... spoko...

A tak w ogóle to właśnie skończyłam kolyske, fotelik i wózek. Wszystko gotowe na przyjęcie Matyldy i pozakrywane żeby się nie kurzylo;)

A z tą główka to szok! Jak ją można czuć? !

Hej u mnie też chłodno... rano duchota i żar z nieba a teraz chłodek taki średnio przyjemny

Noelle ale fajnie że już jesteś :-D Właśnie zastanawiałam się czy wreszcie Cię wypuścili...

Rysia o matko! Szerszenie :szok: boje się cholerstwa strasznie... Pamiętaj, że jeżeli znajdziecie gniazdo, albo będziecie mieli podejrzenie gdzie jest to nie wolno usówać go na własną rękę !!! Najlepiej zadzwonić na straż pożarną ... u mojej siostry usówali gniazdo os wielkości 20 litrowego wiadra...

Wiecie co u mnie to już chyba bardzo blisko... nie wiem czy doczekam poniedziałku... :confused2:
Skurczybyki są dzisiaj naprawdę silne... kilka razy już mysłałam że będziemy jechać bo miałam takie 2 min co 15 min ale było max 5-6 i przechodziło na 2-3 godziny i znów 3/4 skurcze o podobnej sile i czasie i znow 3 godziny przerwy... Już zaczyna mnie aż kość ogonowa boleć...

reklama
He he mi też nie przyszło do głowy, żeby sobie szperać :-D:-D Ale mnie cytryna zaintrygowała. Ja tam do końca nie jestem przekonana, że to głowa, ale kształt jest ewidentnie głowy i wg mnie za bardzo to twarde, żeby było "tylko" macicą. Ale też mogę się mylić. Wcale nie musiałam głęboko grzebać też za tym czymś.
Plamieniem się nie przejmuję, bo to nie była żywo czerwona krew a pamiętam z pierwszego porodu ile jest krwi z rozwierania szyjki więc jakoś mnie to nie przeraziło szczególnie. Może tym "grzebaniem" coś podrażniłam.

Do góry