reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Julka a jesteś na fb? bo na zamkniętej od kiedy jest fb to nic się nie dzieję:-D

Fra crocsy wygodne ale zależy jaki model i na jakie warunki,ja miałam do pracy baleriny i nogi ciągle spocone,straszni sobie odparzyłam paznokcie u nóg,mimo że od września leżę z gołymi stopami,paznokcie jeszcze nie wróciły do zdrowia:szok:

ale już córka moja nosi te klasyczne już 7 lat chyba i innych butów na lato nie chce!!! nawet po domu ma jako kapcie

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny!
S do pracy wyprawiony - po wczorajszym ciężkim dniu walczyłam dziś pół ranka z masażami i ratowaniem jego kręgosłupa - ale ożył i właśnie wybył....
ja w miarę dobrze chyba się czuję, tak się tylko zastanawiam czy to moje dziecko może jakieś mniejsze nie jest/nie będzie niż gin sugeruje bo ona się wierci niemiłosiernie a brzuch już za bardzo nie rośnie chyba - jedynie co dziś rano stwierdziłam że chyba się ciut opuścił w końcu...
ja na badania idę jutro z rana, wizyta w czwartek....
Kartagina bidulka - 18 godzin - szok:szok:
Ale najważniejsze że Martusia już jest po tej stronie ze szczęśliwą pewnie mamą:) Citrus - dzięki za info!!!

Zapominajki Matylda też cudna - taka mała księżniczka:))))

my wczoraj zwalczyliśmy temat listew w sypialni i przywieźliśmy 5 kartonów rzeczy dla Matyldy od mojej przyjaciółki....
tona maskotek już przebrana - część ładniejsza zostaje, reszta wystawiona pod śmietnik wczoraj.... ciuszków - spora reklamówka takich 3-6 miesięcy, niektóre z metkami - cuda! i prawie 2 kartony takich powyżej 18 miesięcy - na razie emigrują do kumpeli od której dostaliśmy masę ciuszków, a która ma 17 miesięczną córę....
No i mnóstwo zabawek, klocków, kubełków, grajków i sama nie wiem czego:) szok! ale powolutku się z tym organizujemy!

A z tą opuchlizną to jakaś masowa akcja chyba - ja dziś też mam kostki widoczne - szok!!!

Dziś w planie PAKOWANIE TORBY , prasowanie, obiad (nie mam pojęcia co:/), wieczorem SR...

Ostatnia edycja:
mam zamiar kupić sobie crocsy bo mi niegdzie się nogi nie mieszczą co wy na to?

Framama,
mi osobiście się nie podobają bo wg mnie są mało kobiece, chociaż ja raczej strojnisia nie jestem;-) no i musisz osądzić czy do wszystkiego ci będą pasowały:tak:

Julka a jesteś na fb? bo na zamkniętej od kiedy jest fb to nic się nie dzieję:-D
właśnie nie mam konta na fb, a nie chciałabym np moich zdjęć wrzucać na publicznym:sorry2:

Cześć kochane;
niestety nie będę w stanie was nadrobić.

Jesteśmy NARESZCIE w domu. Miałam przez chwilę wrażenie, że nigdy nas nie wypuszczą.
Generalnie cc ok, szybko wstałam i doszłam do siebie. Szybciej niż za pierwszym razem.

Był ze mną na sali pierworódka, która urodziła malca w 1,5 h. W szoku wszyscy byli :-D

A wy jak tam? Która nastepna?

Zapo - witaj z powrotem :happy:

Ja też się zdziwiłam, że kartagina tak długo bez szyjki i z rozwarciem rodziła. To u mnie będzie ze 24 godziny... Chociaż moja Mama rodziła mnie 15 godzin, więc też sporo...

Zazdroszczę Wam widocznych kostek, u mnie nadal balony:no:

Zapominajka- super ze juz w domku, troche zazdroszcze ze masz juz Matylde przy sobie :) jak Igor zareagowal na siostrzyczke?

Framama- lol to impreza troche niewypalila, a Franusia byla z Twoja mama?

j-ulka-grupa zamknieta rzeczywiscie narazie stoi w miejscu :) ja nie mam nic przeciwko :) na fb tez nie jestem tam teraz dziewczyny chyba aktywniej dzialaja :) co do zdjec jestem twojego zdania tez nie lubie wklejac fotek dzieci w necie, jesli juz to gdzies na zamknietym

noirel- ja chetna na porod nie jestem, ale ja z cora wiec pewnie ktoras mnie wyprzedzi :)

tez wam zazdroszcze tych kostek, ja od 3-4 dni mam tak opuchniete stopy i rece ze juz zatrucie ciazowe podejrzewalam na szczescie cisnienie ok i bialka w moczu brak wiec to tylko zwykla ciazowa dolegliwosc

u mnie ręce 'zbaloniały' do reszty, wczoraj jak było gorąco to tak napuchły że nie mogłam w pięść ręki zebrać, dziwnie tak patrzeć na swoje ciało i go nie poznawać ...
poza tym cały czas przeżywam tą historię z moją szefową... Chyba po macierzyńskim będę zmieniać pracę...

w 95% jestem przekonana że wreszcie po rodzinach małej zdecyduje się na tatuaż (myślę o nim od zawsze ale jakoś brakowało odwagi i dobrego powodu), 5% jeszcze się waha ale powoli przegrywa :p

Ale jak Kartaginie wody odeszly to mogla jeszcze nie miec skurczow.Mojej kuzynce w styczniu po odejsciu wod dopiero na nastepny dzien rano cos sie zaczelo dziac.A wieczorem jej podali oksytocyne.Wiec moze czekala na akcje a sam porod nie byl taki straszny? To i tak zadna przyjemnosc jak sie wie,ze to juz a nic sie nie dzieje tak naprawde...:sorry2:

Zapominajko cieszymy sie z Waszego powrotu!Juz sie doczekac nie moglysmy!Jak nowe porzadki w domu?

Ja obraczke nosze dzielnie cala ciaze i nic sie z nia nie dzieje.Wrecz luzna.Kostki tez na miejscu chociaz jak sie nalaze to wydaje mi sie ze lydki jakby troszke wieksze.Ale pewnie przytyly po prostu :dry:

Ja w crocsach cale lato biegalam po polu namiotowym.Normalnie w sandalki wskakuje ale jak pod dom z dzieciem na plac zabaw czy po klatce schodowej to zawsze crocsy :happy2: Dlugo nie moglam sie do nich przekonac a kupilam w koncu jak nad jezioro wyjezdzalismy.Ostatnio tez moja kolezanka do nas przyjechala i musiala na balkon na papierosa wychodzic.Wiec jej wyciagnelam.Najpierw przewracala oczami,ze "Ty tez???" a rzy wyjezdzie stwierdzila,ze przeze mnie bedzie musiala zainwestowac w crocsy...Wiem,ze sa brzydkie jak drewniaki ale za to jakie wygodne i praktyczne :happy2:

Ostatnia edycja:
reklama
Zapo witaj spowrotem :-) Fajnie Wam ze juz Maylda z Wami!!!

bylam pobrac basania,skoczylam na zakupy i oczywiscie polowy rzeczy nie kupilam....ja juz ta skleroze.ciazowa mam tak zaawansowana ze bez kartki na zakupy ani rusz:-/ :-/ i twraz siedze i sie wsciekam sama na siebie.Jo nic w ramach spaceru chyba pojde na rynek...

Do góry