KAJA - wow, twoje bliźniaki mają już ponad 2 miesiące i współczuję przejść w szpitalu. Ale jesteście dzielni i kolejne próby będą już pozytywne. Za to właśnie trzymam kciuki! SEMBO - ty widzę, już zwarta i gotowa na przyjęcie maluszka ja jestem daleko w polu... bosz. muszę zacząć coś działać No i też nie umiem spać na lewym boku... od dawna, gdy tylko kładę się na lewym boku to dzidziuś zaczyna nagle skakać w brzuszku i tak kopać, że ewidentnie daje mi do zrozumienia "niewygodnie!! przewróć się!!!" czasem marzy mi się przespanie na plecach albo brzuchu... :> ale na to jeszcze muszę poczekać.
reklama
To jak wy liczycie miesiące?
Ja myślałam Natalia ze ty już jesteś w 9tym!
Skoro moja OM to 17.08 to ja sobie liczyłam że ja 17 kwietnia kończę 8mc ale patrząc po suwakach to już nie wiem. .
Ja myślałam Natalia ze ty już jesteś w 9tym!
Skoro moja OM to 17.08 to ja sobie liczyłam że ja 17 kwietnia kończę 8mc ale patrząc po suwakach to już nie wiem. .
Ostatnia edycja:
NANU - ja też głupieję z liczeniem miesięcy ciąży nawet z tygodniami coś mi nie pasi liczę tygodnie ciąży ze stronki Który to tydzień ciąży? - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl i wg niego jestem w 35 i zawsze położna i mój gin liczą dokładnie tak jak on. A na suwaku jestem do tyłu jeśli chodzi o liczenie miesięcy to polcam https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/jak-liczyc-miesiace-ciazy-4402/ tu są opisane chyba wszystkie metody liczenia miesięcy musisz sobie wybrać jeden - dla Ciebie odpowiedni :>>>>>
natalia_bis
Fanka BB :)
Nanu ja to nigdy dokładnie nie wiem jak to jest z tymi tygodniami czy miesiacami Napisałam co mi suwaczek podpowiedział:-) bo licząc Twoim sposobem to faktycznie już od ponad tygodnia jestem w 9mc.
cześć brzucholki
u nas dziś w nocy było -2 na szczęście teraz pięknie świeci słońce i ma być do 16 stopni w cieniu.
Ja spałam całą noc z przerwami na siku i śniło mi się, że zaczęłam rodzić... nie pamiętam dokładnie, ale było to w jakichś bardzo dziwnych okolicznościach
Myślę sobie, że dziś jest dobry dzień na poskręcanie łóżeczka i porządnie powycieranie kurzu z wszystkich półek, nawet tych najwyższych
u nas dziś w nocy było -2 na szczęście teraz pięknie świeci słońce i ma być do 16 stopni w cieniu.
Ja spałam całą noc z przerwami na siku i śniło mi się, że zaczęłam rodzić... nie pamiętam dokładnie, ale było to w jakichś bardzo dziwnych okolicznościach
Myślę sobie, że dziś jest dobry dzień na poskręcanie łóżeczka i porządnie powycieranie kurzu z wszystkich półek, nawet tych najwyższych
citrus
Fanka BB :)
Dzień dobry, Wieloryby!
W Gdańsku pogoda "popsułasię" i jest pochmurno, na deszcz się chyba zanosi. Wieczorem obejrzeliśmy "Grę o tron" i gdyby nie Tyrion i Daenerys, prawdopodobnie bym sobie już odpuściła, bo nie wiedzieć czemu, ten sezon zupełnie do mnie nie przemawia...
W Gdańsku pogoda "popsułasię" i jest pochmurno, na deszcz się chyba zanosi. Wieczorem obejrzeliśmy "Grę o tron" i gdyby nie Tyrion i Daenerys, prawdopodobnie bym sobie już odpuściła, bo nie wiedzieć czemu, ten sezon zupełnie do mnie nie przemawia...
reklama
Natalia fakt, te skierowania to multum roboty na potem i trwa to nawet do 2 lat zanim skończą kontrolować. swoje przeszłam to wiem... mi lekarz powiedział że jak uda się skończyć 34 tydzień to już to odpada bo od tego tyg robi się tylkodokładne badania w szpitalu jednorazowo po urodzeniu a i pediatrzy takich dzieci już się nie "czepiają", więc myślę że już jesteś bezpieczna!! poza tym przecież ty jeszcze na bank wytrzymasz!!!!!!!!!!
Kaja to takie głupie przekonanie że wszystkim noworodkom trzeba od razu badać słuch a takie maluchy mają ciupkie uszka i nawet wkładek odpowiednich nie ma żeby je zbadać!! poczekajcie jeszcze trochę ale kontroluj bo to jednak wcześniaki! będzie dobrze!!!
nanu 9 mc zaczyna się po skończonym 36 tygodniu!!
a w ogóle to śniłaś mi się! miałaś bardzo króciutkie włosy i sobie pokręciłaś na barana:-) i coś mi świta że jako jedna z pierwszych urodziłaś!!!!
Kaja to takie głupie przekonanie że wszystkim noworodkom trzeba od razu badać słuch a takie maluchy mają ciupkie uszka i nawet wkładek odpowiednich nie ma żeby je zbadać!! poczekajcie jeszcze trochę ale kontroluj bo to jednak wcześniaki! będzie dobrze!!!
nanu 9 mc zaczyna się po skończonym 36 tygodniu!!
a w ogóle to śniłaś mi się! miałaś bardzo króciutkie włosy i sobie pokręciłaś na barana:-) i coś mi świta że jako jedna z pierwszych urodziłaś!!!!
Podziel się: