reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

Zapo, jakie to szczęście wiedzieć że już dziś utulisz maleńką! Powodzenia!!!:tak:

nadrobię was za jakiś czas bo wczoraj był wieczór karciany a dziś od rana znów goście..:-)

reklama
Dzwoniłam właśnie na Ginekologiczną Izbę Przyjęć w szpitalu, w którym zamierzam rodzić. Babeczka mi powiedziała, że ona tyle lat pracuje, a nie słyszała, żeby ktoś przychodził do nich na zdjęcie szwu okrężnego, że zwykle zdejmują w momencie rozpoczęcia się skurczy porodowych :szok: :baffled: To co ja mam kuźwa zrobić? :dry:

Cytryna mi szew zdejmował lekarz ginekolog na normalnej wizycie kontrolnej,bo to tylko nitkę przecinają i tyle,teraz pessar też zdejmie mi lekarz na wizycie,nie w szpitalu! kiedy masz wizytę u swojego gin? w 37 tyg powinien Ci lekarz zdjąć,podobno to ryzykowne gdy poród się rozpocznie a szew nadal trzyma,bo może dojść do uszkodzenia szyjki...

Ostatnia edycja:
Witajcie!

Ach jak pięknie wiosennie na dworze, wreszcie!!!

Pukładałam wczorajsze prasowanie mamy do szafek i nastawiłam nowe pranie. Zazdroszczę Wam, że możecie się zająć porządkami wiosennymi na całego, mam nadzieję, że jak już będę mogła wstać w przyszły poniedziałek to wena na porządki mnie nie opuści :-)

Co do leków wyciszających skurcze, ja od swojej Gin mam pozwolenie/nakaz odstawienia w poniedziałek to będzie mój 36 tydzień i 5 dzień.

Wikki, Marciusz powodzenia na dzisiejszych wizytach.

Miłego dzionka!

Nie mam już umówionej żadnej przedporodowej wizyty u ginekologa, on mi kazał jechać do szpitala na zdjęcie szwu i ewentualnie dopiero wtedy umawiać się na następne "widzenie". Teraz jest na urlopie, więc właściwie nic nie mogę zrobić. Pojadę w poniedziałek do szpitala i będę się dowiadywać po prostu, no bo co innego? :dry:

no to faktycznie trochę głupia sytuacja:szok: to się nie dziwie że masz stresa...ja ostatecznie pessar mogłabym sama zdjąć,tylko ja tam nawet palca się boję włożyć,ale już w następny czwartek lekarz mi zdejmie.może inne dziewczyny się jeszcze wypowiedzą,czy oprócz Kartaginy jeszcze któraś jest podszyta?

Lekarka na oddziale ginekologiczno-położniczym powiedziała mi to samo, że mam zdjąć u swojego lekarza prowadzącego, właśnie dzwoniłam... :baffled:

Nie mam innego, tylko tego w przychodni. Fenoterol biorę cały czas, magnez i no-spę tak samo. Wygląda na to, że będę musiała zadzwonić do jakiegoś prywatnego i pytać, czy mi zdejmie :-( Mój na urlopie do połowy przyszłego tygodnia chyba.

reklama
no to chyba musisz spróbować,albo jedź na IP i zmyśl że masz skurcze,ale to znowu żeby czymś Cię nie nafaszerowali...lipa trochę,ale jeszcze w sumie masz czas,więc ryzyko na poród jeszcze małe

Do góry