reklama
citrus
Fanka BB :)
Dzwoniłam właśnie na Ginekologiczną Izbę Przyjęć w szpitalu, w którym zamierzam rodzić. Babeczka mi powiedziała, że ona tyle lat pracuje, a nie słyszała, żeby ktoś przychodził do nich na zdjęcie szwu okrężnego, że zwykle zdejmują w momencie rozpoczęcia się skurczy porodowych To co ja mam kuźwa zrobić?
Cytryna mi szew zdejmował lekarz ginekolog na normalnej wizycie kontrolnej,bo to tylko nitkę przecinają i tyle,teraz pessar też zdejmie mi lekarz na wizycie,nie w szpitalu! kiedy masz wizytę u swojego gin? w 37 tyg powinien Ci lekarz zdjąć,podobno to ryzykowne gdy poród się rozpocznie a szew nadal trzyma,bo może dojść do uszkodzenia szyjki...
Ostatnia edycja:
aniaczek
Witajcie!
Ach jak pięknie wiosennie na dworze, wreszcie!!!
Pukładałam wczorajsze prasowanie mamy do szafek i nastawiłam nowe pranie. Zazdroszczę Wam, że możecie się zająć porządkami wiosennymi na całego, mam nadzieję, że jak już będę mogła wstać w przyszły poniedziałek to wena na porządki mnie nie opuści :-)
Co do leków wyciszających skurcze, ja od swojej Gin mam pozwolenie/nakaz odstawienia w poniedziałek to będzie mój 36 tydzień i 5 dzień.
Wikki, Marciusz powodzenia na dzisiejszych wizytach.
Miłego dzionka!
Ach jak pięknie wiosennie na dworze, wreszcie!!!
Pukładałam wczorajsze prasowanie mamy do szafek i nastawiłam nowe pranie. Zazdroszczę Wam, że możecie się zająć porządkami wiosennymi na całego, mam nadzieję, że jak już będę mogła wstać w przyszły poniedziałek to wena na porządki mnie nie opuści :-)
Co do leków wyciszających skurcze, ja od swojej Gin mam pozwolenie/nakaz odstawienia w poniedziałek to będzie mój 36 tydzień i 5 dzień.
Wikki, Marciusz powodzenia na dzisiejszych wizytach.
Miłego dzionka!
citrus
Nie mam już umówionej żadnej przedporodowej wizyty u ginekologa, on mi kazał jechać do szpitala na zdjęcie szwu i ewentualnie dopiero wtedy umawiać się na następne "widzenie". Teraz jest na urlopie, więc właściwie nic nie mogę zrobić. Pojadę w poniedziałek do szpitala i będę się dowiadywać po prostu, no bo co innego?
no to faktycznie trochę głupia sytuacja to się nie dziwie że masz stresa...ja ostatecznie pessar mogłabym sama zdjąć,tylko ja tam nawet palca się boję włożyć,ale już w następny czwartek lekarz mi zdejmie.może inne dziewczyny się jeszcze wypowiedzą,czy oprócz Kartaginy jeszcze któraś jest podszyta?
citrus
Nie mam innego, tylko tego w przychodni. Fenoterol biorę cały czas, magnez i no-spę tak samo. Wygląda na to, że będę musiała zadzwonić do jakiegoś prywatnego i pytać, czy mi zdejmie :-( Mój na urlopie do połowy przyszłego tygodnia chyba.
reklama
Podziel się: