reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Wszystko pewnie zależy od tego, jak człowiek na co reaguje. Ja bym zdecydowanie chciała uniknąć rozcinania brzucha, bo właściwie dopiero dwa dni temu uświadomiłam sobie, że cesarka to jednak dość mocna ingerencja w ciało. Jakim cudem wcześniej to do mnie nie docierało, pojęcia nie mam, chyba omamiły mnie słowa: "szybko", "brak skurczy" i "brak parcia" :-D
Jak będzie, tak będzie i nie ma co się zastanawiać. Już i tak za dużo myślę o porodzie :dry:

reklama
ja tam po pierwszej cc, cięcie na 15 cm, wzdłuż linii bikini, właściwie w miejscu którego nie widać, wolę cc bo panicznie boję się bólu, a koleżanka która widziała bliznę stwierdziła że szok, że z takiej małej dziurki dziecko wyszło, czy któraś z Was ma c..pke na 15 cm?? z cewnikiem nie mam żadnych przykrych wspomnień, jedynie z wstawaniem przez pierwszą dobę potem jakoś poszło....no i to chyba jest ból rozłożony, bo boli tylko jak się ruszasz :-p przy sn może boleć 15 h non stop.....

dlaczego pakowanie torby jest takie męczące?
Po spakowaniu samych podkładów poporodowych, higienicznych i podpasek nie miałam miejsca w torbie na nic więcej, musiałam druga wyciągnąć :szok:

co jej Iggy wybrał?:)

dziewczyny kto oglądał Gre o Tron wczoraj?:)
Grę oglądałam, ale chyba za długą przerwę miałam, bo niektóre wątki jakoś tak mi się pomajtały.
A Iggy wybrał 2 zabawki z Lamaze, taką zwykłą zebrę i robala do powieszenia.

Zapo a co stoi na przeszkodzie żebyś sobie poleżała? skoro maSZ ochotę...
Kuźwa nic nie pisz o zadyszce! po ponad 6 mcach leżenie z zerową kondychą to JA dopiero sapi jak parowóz!:no:
A bo Iggy w domu :-D A to jak armagedon.

ja wizyte mam dopiero 12 kwietnia, mialam miec w piatek ale ze wzgledu na egzamin musialam przelozyc, i pozniej 19kw. 25 kw. i 30 cc
o widzisz przypomnialas mi o prezencie dla malego od siostry w piatek po uniwerku bede musiala sie przejsc i cos kupic
Igorka urodzilas wczesniej? czy od 35 tygodnia bylas w szpitalu a urodzil sie w terminie?
Najpierw trafiłam z kolką nerkową ( choć lekarz stwierdził, że pewnosci nie ma). W każdym razie bolało, gorączka i ogólnie pół przytomna byłam. Przeszło. Wywalili do domu. Igora urodziłam w 39 tc ( 38+3 jakoś)

witajcie po Swietach :)

ja po wizycie, ale napisze tutaj bo nie mam co pisac....dostalam skierowanie do szpitala, bo jak gin mnie zobaczyl to od razu bez gadania pisal skierowanie. Jestem cala spuchnieta (woda).Dzis po poludniu jade na patologie i albo wroce albo zostane...pewnie do porodu :-(
Z usg zrezygnowal bo i tak w szpitalu zrobia, posluchalam tylko serduszek...Tomek 137,a Iza 157 (nie wiem skad ta roznica).
No wiec po raz kolejny przepakowalam torbe :wściekła/y:
Jako, ze mam nr tel do fiołkowej i noirel to bede pisac co slychac...no chyba ze mnie nie zostawia w szpitalu

No to powodzenia! Trzymam za was kciuki!!!

A ja ostatnio czytałam o cc, bo trochę boję się porodu sn. Ale jak się naczytałam, to jednak wolę się umęczyć ze skurczami. Ch*j by mnie strzelił, gdybym miała leżeć 24 h z cewnikiem, z drenem, z pozszywanym brzuchem... I przypomniałam sobie babki, które po kobiecych operacjach leżały ze mną w lutym w szpitalu. To, w jaki sposób one w ogóle próbowały wstać z łóżka i cokolwiek zrobić, było tak przerażające, że chyba naprawdę skutecznie wyleczyłam się z myśli o tym, że wolałabym cc.

Yyyyyyy ja miałam cc i nie leżałam 24h, nie leżałam nawet 12h, a biorąc pod uwagę pełną narkozę chyba powinnam :-D
Koszmarna po cc jest pierwsza doba - bo boli, ale potem już ok.

Ja bym mogła parę horror story o sn opowiedzieć. Ale nie zrobię tego - bo uważam, że bez sensu się straszyć. Będzie co ma być.
Sama wybrałam cc ( a porównanie mam ;-)) i mam nadzieję, że dotrwam!

Framama data super. Tylko dlaczego tak rano? :-D

Ja jutro chyba na lumpki podjadę i poszukam kombinezonu. U mnie śnieg cały czas i nie zanosi się, żeby w cudowny sposób zniknął.

Cześć dziewczyny, czytam prawie codziennie,ale ponieważ mam wrażenie,ze śnie jakiś koszmar,zupełnie nie mam motywacji,by pisać...
Święta minęły bez większej pompy,zmobilizowalam sie,zeby ruszyć tyłek do supermarketu i kupić troche jedzenia świątecznego.Taka namiastkę,ale i tak miło.
Mlody od ponad tygodnia ma ospe,wiec gnijemy w domu. Szlag mnie trafia, bo to taki dzień swistaka.Jego rozpiera energia, a ja jestem flak. Nie mam ochoty filmu obejrzeć fajnego, książki tez bee. Nie wiem co sie ze mną dzieje. Poza tym mam zapalenie oskrzeli i nie mam już siły kaszlec.
Byłam u lekary w sobotę na b szybkim badaniu,wyglada na to,ze mam mało wód,a glowka małej już bardzo nisko. Jak robiła mi USG (przez brzuch), musiałam zrolowac spodnie i majciochy w dół sporo. Jak to u Was wyglada?

Widzę,ze już niektóre na cc poumawiane. Jaki to komfort psychiczny moc sobie zaplanować wszystko!
W ogóle już 9. miesiąc na suwakach, robi sie poważnie!

Dzień dobry właśnie się obudziłam z popołudniowej drzemki i zupełnie zapomniałam że miałam dziś po wyniki badania krwi dzwonić ;/ nie wiem czy już nie za późno ;/

George a twój suwak gdzie??

George heh jak to mówią 'fair enough' :p

Zgodnie z przypuszczeniami już za późno by się dowiedzieć czegokolwiek, przespałam wyniki innymi słowy. Właśnie mija mi pierwszy dzień urlopu macierzyńskiego i już mam wrażenie że trwa on sto lat...
Z moich dzisiejszych osiągnięć: zrobiłam liste jedzenia na baby shower, wyprałam pościel, zamarynowałam kurczaka. Cóż za bak produktywizmu ;/

*ja mimo ogromnego brzucha nie wstaje w nocy na siku. Zdarzy mi się może raz na dwa tygodnie. Ciekawe - mam wrażenie że brzuch nisko a jednak nie :p

reklama
Polekturzyłam Pudelka. Niech mi ktoś powie, skąd się biorą idioci wierzący w to, że Kim Kardashian przytyła w ciąży już 29 kilogramów? I co się w ogóle dzieje w świecie celebrytów, że nagle WSZYSCY są w ciąży?
Pozazdrościły nam? :-D

Do góry