reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

dzięki za info, citrus:tak: Chociaż u nas w Biedronce jak się rzucą, to może nie być, zanim ja się doczłapię:dry:

marciosz - ja też śpię od brzegu, nie wyobrażam sobie tego inaczej, jakbym miała przez Małża przełazić:shocked2:

Rany, idę po te wyniki, bo wybieram się jak sójka za morze...

reklama
dzięki Citrus za info ja też kupię te dady, moja bratowa używa i jest bardzo zadowolona, mówi, że nie widzi różnicy miedzy pampersami. Ja kupilam 2 paczki pampersów i te dady jeszcze zakupię.

dzien dobry,

jako ze ja tez z tych marudzacych, w zlym humorze i obolalych to moze tylko kilka slow na dzis i pewnie w tym tygodniu malo tu bede gdyz w piatek egzamin i trzeba sie uczyc

co do lozka na szczescie problemu nie mam gdyz mamy dojscie do niego z kazdej strony, nie wiem jak moj m by to wytrzymal gdybym musiala przez niego jeszcze co godzine w nocy sie gramolic :)

tak patrzac po suwaczkach 35+ to sporo nas tu moze byc z kwietnia/konca kwietnia :) ja juz sie doczekac nie moge, tym bardziej ze kosc lonowa znowu mnie boli chodzic nie moge

co do pogody to choc fkazdy ma jej dosc, ma tez plusy, nie trzeba ciazowych wiosennych rzeczy kupowac, tylko odrazu na lato w mniejszej numeracji, o ile lato zawita... :)

milego dnia

ja pomacałam te całe pieluszki Dada u bratowej, bo mi właśnie pokazywała różne rodzaje i obie stwierdziłyśmy, że są twarde jak tektura...ja tam nie wiem, czy dziecku to przeszkadza, ale jak dla mnie są za twarde

ja używam Dada i dla mnie ok, ale fakt że miałam od rozm 3, są wyższe na pupę niż pampersy więc w razie ..... nie leci po plecach :-pa 1 też widziałam i fakt że są grubsze od pampers i może przez to wydają się twarde...ja pewnie zakupie paczkę pampers a reszta Dada i zobaczę jak to wyjdzie w praniu :tak:

kurcze myślałam że większego lenia mieć nie można,al po świętach jest jeszcze gorzej:szok:

u nas łożko na środku sypialni więc każdy śpi z brzegu...ale ja z łóżka wstaje..hmm..najpierw robię jakby koci grzbiet i na czworaka tyłem schodzę z łóżka...wygląda to komicznie ale inaczej bym nie dała rady wstać

Ostatnia edycja:
witam kobietki!

jak tak was czytam o tym sikaniu, obniżonych brzuszkach to zdaję sobie sprawę że jestem za Wami dużo z tyłu:-( bo mnie ciśnie dopiero na żebra, więc macica się jeszcze podnosi, a do wc w nocy sporadycznie wychodzę, ech.. to sobie jeszcze poleżę:hmm:

ale nie marudzę, bo kwiecień już (!) i jakoś mi tak optymistycznie:-)

A te DADA są dobre?????:dry: Ktos doswiadczony niech mnie uswiadomi....
Bo ja poki co okupilam sie w 5 op.pampersow 1i 2

Ja uważam, że niezłe. I te nowe dada są miękkie. Ja może jedno duże opakowanie kupię (tzn. wyślę małża).

Laru to że brzuszek wysoko nie ma nic do rzeczy. Macica ćwiczy i tyle. Dopóki skurcze nie są regularne wszystko jest na pewno ok.

Nia kiedy masz wizytę?

Kora ja torbę mam prawie spakowaną( muszę do niej takie codzienne rzeczy dorzucić, jak szczoteczka itp.) i jeździ ze mną już.
Z iggym w ciąży jakoś w 35 tc wylądowałam w szpitalu i nim mi dowieźli rzeczy było niefajnie. Teraz się zabezpieczam.
A kombinezon muszę jakiś skombinować. Myślę od kogo by pożyczyć- nie ukrywam, że kasy mi szkoda...
A konstrukcja do spania niezła Masz foto :-D?

No i muszę wymyślić prezent dla Igorka od Matyldy. On dla niej już wybrał i kupiliśmy. A nie mogę dopuścić, żeby nie było nic dla niego :sorry2:

Czytam o swoich problemach i się zastanawiam, czy ja normalna jestem...

reklama
ja się ewidentnie czuję PO ŚWIĘTACH! sama z małym w domu, zero odpoczynku, dziś ciąg dalszy rehabilitacji, jutro kolejne.. zaparło mnie niesamowicie- pewnie nadmiar ciast, chociaż nie przejadłam się w te święta za bardzo!

na naszym tarasie stoi bałwano-misio-zając coś pomiędzy bo z uszami i łapkami, dzieciaki wczoraj zrobiły a M i jego teściu całe popołudnie rzucali się śnieżkami!! M mówi że "oddał za wszystkie lata"- ale ubaw mieli!!:-)

nie ma co, jutro wybieram się na strych po śpiwór i kombinezon zimowy!! ta zima się nie skończy!!!:angry:

Zapo a co stoi na przeszkodzie żebyś sobie poleżała? skoro maSZ ochotę...
Kuźwa nic nie pisz o zadyszce! po ponad 6 mcach leżenie z zerową kondychą to JA dopiero sapi jak parowóz!:no:

Citrus to nie wywaliłaś Waldka pod ścianę?? dla mnie nie było innej opcji! nie wyobrażam sobie w nocy tyle razy tachać się przez faceta! M sam mi zaproponował zamianę - O DZIWO!!:tak:

Kora niestety nie masz pewności czy kombinezon zimowy nie przyda ci się w maju!!!!!!!!!!:szok:

Noelle ja bym powiedziała tak: przy każdym dziecku Dada, Lidlowe i Rossmannowe i wielorazowe pampery sprawdzały mi się dopiero przy stałych pokarmach- kupa gęstej konsystencji nie wyciekała a dla noworodka polecam pampersa bo jednak tylko w tych te rzadkie nie wyciekały na boki... oczywiście nie za każdym razem ale wolę zapłacić niż potem spierać każde sranko z ciucha a łatwe to nie jest!! ale szczerze powiem że dla niemowlaka używałam tylko starych dada więc pewnie nie mam porównania bo dla większego dziecka to byle tańsze:-)

Do góry