reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

ja wczoraj wieczorem miałam imprezę w brzuchu akurat znajomi byli a ja ledwo wysiedziałam tak mi po narządach kopała.

Mi na SR położna mówiła, że oscanisept owszem można, że on jest w standardzie europejskim ale najlepiej się jednak goi po spirytusie. W sumie każda położna mówi co innego, sama nie wiem co mysleć spróbuję spirytusem apteka blisko zawsze po oscanisept będę mogła podskoczyć.
Mam nadzieje, że mała nie odziedziczy po mnie ciężko gojących się ran i infekcji, bo ja jestem w tym mistrzem.

reklama
Witajcie :happy:

Muszę się pochwalić: moja przyjaciółka urodziła koło północy synka :happy:
Miała termin na 04.04, ja dokładnie miesiąc później. Zobaczymy, jak się u mnie skończy;-)

Co do pępka, to nie martwcie się, to nie jest trudne. Trzeba pamiętać, żeby po kąpieli dobrze osuszyć, żeby przypadkiem tam się woda nie gromadziła. A słyszałam również teorię, że nie trzeba niczym smarować, kikut i tak sam odpadnie. Ale ja jednak wolę octenisept - przy Kubie sprawdził się wyśmienicie.
Jak nie macie do niego dostępu, to wystarczą specjalne, nasączone gaziki :tak:

Idę golić nogi przed dzisiejszą wizytą. Ciekawe, jak mi pójdzie i ile razy się zatnę:eek:

Witam sie i ja :)czytam was ale gdzies nie mam weny do pisania,wszystko mnie dobija i jest mi zle:wściekła/y:co do rodzicow i tesciow nie wypowiadam sie szkoda moich nerwow i lez-ogolnie ciezko jest:no:
co do pepuszka ja z malym uzywalam spirytusu a teraz jeszcze sie nie zastanawialam.

No mam zamiar dzisiaj ogarnac troszke na swieta ale czy mi sie to uda zobaczymy jak narazie cos od wczoraj mnie brzuch pobolewa i maly tak sie kreci ze az mnie boli.:-(wogole jestem taka niedolezna ze z ledwoscia chodze jeszcze do tego zaczynam puchnac.wszystko gdzies tak jest do du..py.chyba mnie depresja przedporodowa bierze:-)

Witam was brzuchatki !

Dzisiaj w nocy z 5 razy wstawalam na sikanie... I tak już od kilku dni. Uroki ciąży są po prostu świetne........ Haha czasem mam już dość i chciała bym już mieć to za sobą. Nawet sniła mi się dzisiaj sytuacja ze zapieprzam sobie z wózkiem, a mała płakała przez cały czas. Ja dalej w łóżku nie chce mi się wstać, zaraz mąż przychodzi z pracy to go trochę wykorzystamy by nam śniadanie zrobił i herbatę.

Trzymam &&&& za wizyty.

witam się...znowu słonko zagląda mi w okna :happy:

stolarze mi właśnie demontują meble - zaczęło się :rofl2:
wczoraj A. wystawił na sprzedaż kanapę i 2 stoliki, bo koncepcja nie przewiduje na nie miejsca;-)

pralka pierze pieluchy - A. ma przyjechać po 10 żeby mi to powiesić...ciężko tak bez Mamy, ale musimy dać radę

w temacie Mam to moja jest najlepsza na świecie, chociaż jest też największą gadułą na świecie i to mnie trochę męczy, ale to pikuś;-) a Mamę A. ustawiłam sobie od początku :-p ona ma świra na puncie zdrowia, badań, kontroli i jedzenia - ja to akceptuję w granicach rozsądku i ona wie, że jeśli mamy inne zdanie, to ja nie zawsze ustąpię :-p

dobrze, że ja golenie mam z głowy, bo bym była zachwaszczona totalnie :laugh2: A. by mi nie pomógł, bo się boi ;-) a sama bym nie była w stanie
w czerwcu i lipcu zrobiłam sobie depilację laserową, więc akurat mi się udało :-D:happy:

co do higieny pępuszka, to u nas się trzymał 13 dni, więc stosunkowo długo, w szpitalu przemywałam spirytusem, a w domu miałam octenisept - u mnie też się sprawdził :tak:

Wikkii - ja też mam taki problem z gojeniem...nawet siniaki mam po pół roku, a jak rana, to już się ciągnie w nieskończoność :wściekła/y:

a sio wszelkim deprechom :biggrin2:

ullana napisz coś więcej o tym laserze, ciekawa jestem!

ja śpiąca okropnie, nie wiem czy przez katar czy przez te ciągłe siku w nocy... dzieciaki w domu, zasmarkane, wrzeszczą coś a mi się ich nawet słuchać nie chce...
w czwartek na 17 wizyta, sama siebie nastraszyłam ze jak ostatnio szyjka 0,6 to teraz już pewnie tylko szpital... się okaże. w sumie dziewczyny to już jesteśmy na takim etapie że wszystkie dolegliwości mają prawo być i możemy tylko czekać na godzinę zero!!! więc się nie martwcie!

Nia nie martw sie-poradzisz sobie bez problemu!Pokaza Ci jak to robic a i spirytus pewnie Ci polozna zostawi skoro bedziesz musiala sie tym zajac osobiscie.Ja w ogole w szoku bylam,ze ja mam tego nie robic :-D Wiadomo-najtrudniejszy pierwszy raz.Pozniej juz leci...

Hej ja po super przespanej nocy...wow!!!

obywatelstwo dzieci mnie nie dotyczy ale sprawy paszportowe owszem,któraś napisała że na pl paszport czeka się miesiąc na wniosek i miesiąc na paszport??? muszę się dowiedzieć,strasznie długo,mi jest paszport potrzebny na koniec lipca,więc mam nadzieję że się wyrobie...i najbardziej mnie zastanawia sens robienie zdjęcia do paszportu noworodkowi...

Moja koleżanka urodziła tydzień temu, w 41 tygodniu, okazało się że Mały odwodniony, więc zostawili ich w szpitalu, a teraz niestety zdiagnozowali, że ma gronkowca ! Nie znam się za bardzo, ale chyba zarazili go tym w szpitalu...:crazy:

reklama
Ullana poważnie po laserze nic ci nie odrasta? Ja miałam pachy i bikini po 4 razy. I jakieś 6 miesięcy było super, a potem i tak odrastać zaczynały. Nawet trochę żałuję, że kasę wywaliłam.
Fakt, że rosną wolniej ale rosną. Po porodzie zamierzam sobie zrobić wosk, to powinno mi na dłużej dać radę!

Kartagina jeszcze 2 dni dasz radę. I minę gina zobaczysz :-D
Generalnie przed kwietniem lepiej, żeby żadne dziecię nie wychodziło ;-)

Marciosz jeśli są w szpitalu to na bank tam się maluch zaraził. Okropne...

Do góry