sembonzakura
Fanka BB :)
w Europie nie ma prawa ziemii szczególnie w krajach unijnych, więc dziecko nie dostanie automatycznie obywatelstwa z tytułu urodzenia.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
słyszałam różne opinie o zasadzie terytorium, od jednych że jest, od drugich, że nie obowiązuje. Dlatego chciałam zasięgnąć opinii...w Europie nie ma prawa ziemii szczególnie w krajach unijnych, więc dziecko nie dostanie automatycznie obywatelstwa z tytułu urodzenia.
Hej
Mam pytanie do dziewczyn z de
Jak to jest z obywatelstwem dla dzieciaczka? Czy należy się niemieckie tylko ze względu na miejsce urodzenia??
Pozdrowienia dla Was wszystkich
nie nalezy sie ze wzgledu na urodzenie, natomiast dziecko obcokrajowcow urodzone w niemczech moze dostac obywatelstwo niemieckie jezeli conajmniej jecen rodzicow jest tu legalnie i ma nieograniczone zezwolenie na pobyt
moj m ma niemieckie obyw. wiec i syn tez, ja od 2009 roku tez mam podwojne wiec u nas dzieci maja obyw. niemieckie
ile lat jestescie w de?
wlasnie zauwazylam ze citrus podala juz odpowiednia informacje :-)
ale jesli chcecie by dziecko mialo niemieckie to warto sie tym teraz zajac i odpowiednio przygotowac gdyz w szpitalu zobacza polxki dowod mamy i taty wpisza odrazu polskie obywatelstwo i podadza tak do urzedu... wiec jesli te powyzej opisane wymogi was dotycza i chcecie by dziecko mialo niem. obyw. zwroccie juz w szpitalu uwage co i jak i miejcie odpowiedni dokumenty, wiele szpitali sam:-)ch zglaszy urodzenie dziecka do urzedu