reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Wlasnie mialam do Was pisac moje spostrzezenia.Wiadomo,ze w chorobie lezalam bo na nogach nie mialam sily stac :sorry2: Ale i tak zaszly w moim ciele znaczace zmiany!To znaczy brzuszek sie baaardzo obnizyl.Jak dostalam tych bolesnych skurczy(przysiegam,ze pierwszy raz w tej ciazy myslalam,ze urodze wczesniaka!Ten szczegolny rodzaj bolu jest nie do podrobienia.WIEM,ze to nie byly BH!)to od tamtej pory jak za dlugo posmigam wyraznie czuje glowke dziecka...no wlasnie-taki kanal!Do begu,gotowi,start...:baffled: Wizyta w piatek.Ja nie naleze do panikarzy ale oszczedzam sie juz w ramach zdrowego rozsadku.11.04. to najwczesniejszy przewidywany przeze mnie termin-ciaza bedzie donoszona dokladnie tego dnia :-D No i odczuwam te cholerne bole w pachwinach.Az chodzic czasem nie mozna...
Czy ktores juz tez tak maja?Zwlaszcza te z poczatku maja?Ja sie zaczelam cykac....

reklama
Czesc dziewczynki:)normalnie jakas handra mnie dopadla nic mi sie nie chce nawet siedziec przy lapku i pisac na bb,zmeczona juz jestem ta ciaza ale jeszcze troche.dzisiaj mam usg po poludniu i mam troche stracha co tam z tym moim lobuzem czy wszystko ok.no nic ide nadroic co napisalyscie przez weekend bedzie trudno jak zawsze:-D

Ej, dziołchy, nie spieszcie się za mocno z tymi porodami, co? Mnie też się w ostatnich dniach wydawało, że dziecko jest już maksymalnie nisko, a na wizycie się okazało, że WCALE NIE :szok:

Za to dzisiaj mi się śniło, że byłam u ginekologa i że mam rozwarcie małe. Człowiek ogłupieje od samego myślenia o tych rzeczach! A tu Święta idą, trzeba wytrzymać, żeby się najeść po same pachy pysznych i ciężkostrawnych rzeczy, bo później "na lekko" aż do Bożego Narodzenia :-D

Mdła uważaj na siebie, dużo leż i się nie przemęczaj. Jeszcze trochę, już tak niewiele zostało.
A ja czekam na te bóle w pachwinach, wtedy będzie znaczyło, że mała się przewróciła główką w dół, póki co cisza...

Kora30 i PolaTola aż dziwne, że tylko chłopcy dają tak popalić :-D Mój Wiktorek też już w nocy nas budzi.. ostatnio mój partner skarżył się, że dostał kopniaka w plecy w nocy od mojego brzuchola. :-D

Mdła ojej, oby się tak maluchowi nie spieszyło. Mnie dzisiaj w nocy obudziły straszne skurcze ale jest dużo za wcześnie i mam nadzieję, że jednak młody się tam w brzuszku jeszcze pobuja do końca maja. Trzymam kciuki, by się maluszek Tobie nie pospieszył.

Ale mi się dzisiaj nic nie chce.. a tyle do zrobienia.. Ja niewyspana. Straszny leń ze mnie :D na szczęście wyznaję zasadę "zrób teraz to, co do zrobienia jutro.. a będziesz mieć dzień na leżenie brzuchem do góry" :-D

Dzień dobry baby;
witam się bez sił na cokolwiek.
A jeszcze młodego w domu zostawiłam, bo mi się wydawało, że ma mocny katar - teraz żałuję, bo jego roznosi, a ja nawet siedzieć nie mam siły.

No to chyba taki dzień .... mi też się nic nie chce ... a mam tyle do zrobienia, że na samą myśl mi się nie chce.
Mała w brzuchu tak wariuje, że chyba zaraz przez pępek wylezie.
Jutro chyba pojadę honorowo oddać siuśki i krew, żeby wyniki były na czwartek.
Ja nie wiem jak rozpoznać jak jest ułożone dziecko bo ja jej ruchy czuję wszędzie i nie ma sposobu żeby jednoznacznie stwierdzić czy to są nogi czy ręce - głowa czy pupa ;-) na szczęście nic mnie nie boli.

Ja sie nie spiesze i staram sie nie panikowac...Przynajmniej mam o co polozna dzisiaj sie wypytac.Spokojna jestem bardzo.Tylko dotarlo do mnie z cala brutalnoscia,ze juz nie wolno mi zapominac ze jestem w ciazy.I ten ostatni miesiac lepiej "na spokojnie" poleniuchowac.Nawet nie biore pod uwage,ze sie nie najem na swieta...Zurek mam gotowac!To jakze bym mogla nie podolac pokladanym we mnie oczekiwaniom :-D Moj maz nie lubi zurku mojej mamy...

U nas wraca wiosna.To znaczy na razie leje ale przynajmniej sie cieplutko zrobilo...

Mnie też się nie chce, przyłączam się do was!
W dodatku coś mi się z oczami robi, bo jakoś koszmarnie mam załzawione i widzę momentami jak przez mgłę, a chciałam naskrobać parę stron magisterki :dry:

reklama
ja z oczami też mam mega problem,ciągle bolą i jakbym krem w nich miała tak mi się obraz rozmazuje :-( za pamięci poszukam wolnej wizyty na kwiecień:nerd:...za wcześnie...trochę dziwi mnie fakt że do okulisty mogę zapisać się z dnia na dzień a do ginekologa nie ma wolnej wizyty przez najbliższe dwa tygodnie...lux med mnie rozwala...

mam też pęcherzem coś,idę siuku,wstaje z kibla i czuję się jakby mi się znowu chciało...wrr...jutro może na wymaz pojadę,razem z badaniem na paciorkowca :O

Ostatnia edycja:
Do góry