reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

nie zgodzę się do ońca, moja mama potrafi zrobić genialną skórkę, moja jest tylko półgenialna:p ale daje radę! Tylko musi być dużo majeranku!!!

ja dziś grzybową zrobiłam, właśnie wszamałam.... S pojechał do Nysy walczyć z tym parszywym lokatorem, powinien wrócić przed 22gą.... Jutro S będzie sprzątał a ja mam dzień w kuchni - goście wieczorem. Danie główne: Wołowina po koreańsku tzw bulgogi z koreańskim ryżem rzecz jasna!
jestem jeszcze na etapie myślenia nad pozostałym menu:)

a tymczasem właśnie robię pisanki:)

Ostatnia edycja:
reklama
Przeżyłam dziewczyny, normalnie przeżyłam!!! M zaczął piłować betonowe schody bo wstawia trelki do poręczy. przeraziłam się- wszędzie szaro, dosłownie wszędzie, pod kocem, i w cyckach też!! i jak tu nie urodzić wcześniej?? masa pyłu, dzieciom to rybka a ja pod kocem wytrzymać nie mogłam!!! burza pyłu opadła więc odpaliłam kompa.

jejuniu wy tu o kurczaku... mniam, ale nigdy nie jadłam z rożna ze sklepu, normalnie nigdy!!:) kebaba jadłam raz w życiu a hamburgera ze 2 razy... więc myślę sobie: tak kuźwa cytryna TAK, masz się nam tłumaczyć z tych twoich wyskoków bo ty dla nas jak Bosacka!!:-D:-D:-D

mama wpadła na godzinkę i całe szczęście bo przed powrotem jeszcze mi ten kurz z podłóg zdjęła... no cóż, chciałam mieć skończoną górę przed narodzeniem Martusi- to mam com chciała!!!!!!!!!!1:angry:

hehe http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/30/95/08/23/3095082329

Ostatnia edycja:
ale wymyślacie.. ja tam mam kisielek cytrynowy, z paczki, bo na kolację mi przynieśli kanapki z mielonką:errr: fuj

jutro poproszę Mamę o szarlotkę, taką najlepszą z babcinego przepisu, kruchutką, cieplutka i pachnąca na całe osiedle :-p

Noirel - to chodzi o określenie wg terminu porodu, który wyznaczy Ci lekarz w karcie ciąży
jeśli urodzisz wcześniej, to wystarczy poinformować o tym pracodawcę, UP lub zgłosić do ZUS-u jeśli masz swoją działalność

Ullana - wlasnie przed chwila wyjelam z piekarnika pyszna, krucha, pachnaca na cale osiedle szarlotke:-D I oczywiscie nie dalam jej nawet ostygnac i juz wciagnelam dwa kawalki:-D
Wrzuce wam przepis do smakowitosci , bo jest pyszna i banalnie prosta;)

Ej no nie moga odwolac tego macierzynskiego bo ich ludzie zlinczuja:-D Wiec ja mysle, ze nie ma o co sie bac;)

Mnie z tym macierzyńskim zastanawia jedno: dlaczego w tak biednym państwie jak Polska kobieta może iść na roczny macierzyński, a w bogatych państwach ten macierzyński jest znacznie krótszy? Pod tym względem jest to dla mnie absolutnie niezrozumiałe. Jasne, fajnie być w domu z dzieckiem przez rok, ale to tylko doprowadzi do tego, że kobiety będą mieć JESZCZE NIŻSZĄ pozycję jako kandydatki do pracy, po prostu.

reklama
Citrus - ale w innych krajach jest wysoki socjal, malo tego znacznie lepsza dostepnosc zlobkow i przedszkoli... Na ktore cie STAC. A u nas? ZAL poprostu... Urodzisz - radz sobie sama...
Kasienka zgadzam sie z tym Polska z tym jest troche zacofana :tak:
Cytrus-Z watku wizytowego to do ciuszkow w rozmiarze 56 ja mam dylemat bo syna urodzilam 57 cm ,wiec teraz sie obawiam tez mam kupione na 56 cm i mam nadzieje ze beda pasowac ;-).....

Ostatnia edycja:
Do góry