reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Humor mam poprawiony, zdecydowanie! Przyczłapał do mnie pan kurier z małą, dzieciową paczką. A w paczce Pampersy Newborn, pieluchy tetrowe i flanelowe. Te flanelowe to mistrzostwo świata, grube, duże, w śliczne, prześliczne wzorki... <3

reklama
Nia a dlaczego podaję te krople z antybiotykiem?
Chyba nie umiem ci nic podpowiedzieć. Mnie się w szpitalu przy Iggym o nic nie pytali i żadnych papierów ze zgodami nie podpisywałam :baffled:

mnie pytali - o szczepienie, podanie wit.K i przesiewowe badanie słuchu....o oczkach nic nie było

ciekawe dlaczego to podają :confused: jak się dowiesz, to podrzuć nam info :tak:

no wlasnie jakos tak standardowo chyba, ze niby by przeciwdzialac infekcjom, ktore z mamy moga przejsc na dziecko w czasie porodu, jesli mama jest zainfekowana np. bakteriami chlamydii(nie wiem czy dobrze napisalam), ale przy cc to chyba nie dotyczy, i 4 tygodnie przed porodem i tak bede robila wymazy i badania czy mam jakies infekcje ktore moga przejsc na dziecko... wiec tak troche zbedne mi sie to wydaje, w szpitalu gdzie rodzilam synka nie dawali chyba tego- no chyba ze bez mojej wiedzy ale raczej nie bo nie maja prawa- musze dzis jeszcze tej lekarki zapytac

ullana- o badanie sluchu i wit.K tez nas pytano z synem, tu w tym szpitalu gdzie chce teraz rodzic tez trzeba zgode wyrazic, tylko wlasnie z tymi kropelkami mnie zastanawia, ale doczytalam tez ze gdyby jakies infekcje sie zrobily to mozna te krople podac tez pozniej wiec raczej sie nie zgodzimy,
jaka szczepionke masz na mysli?

Ostatnia edycja:
Nia z lekarzem chyba najlepiej o tym porozmawiać.

Obejżałam na TLC kawałek czegoś, gdzie dziewczyna rodziła i skurcze mnie zaczęły łapać. Nie posądzałam siebie o takie współodczuwanie :-D

Natalia bo liczysz skończone tygodnie lub dodajesz ten, w którym jesteś. Czyli ja mam skończony 33 tc, a jestem w 34 :-D Takie tam:-D

Kartagina, Kaja mówi się, że los zrzuca na nasze barki tyle ile jesteśmy w stanie znieść. Ale mimo tego ja was podziwiam. Ja jeśli chodzi o moje własne dzieci, jeśli się cokolwiek dzieje, wpadam w jakiś rodzaj histerii przy jednoczesnym absolutnym otępieniu umysłowym. Muszę być postawiona pod ekstremalnym wyzwaniem, żeby zebrać się do kupy.

ach , Olenko...no wlasnie to jest takie ekstremalne wyzwanie ..

KARTAGINA...Ty jestes moja idolka..

Nia - w szpitalach szczepią w pierwszej dobie życia na WZW B i BCG, nawet wcześniaki
ale przynajmniej coraz częściej pytają o zgodę
ja się nie zgodziłam na szczepienie Lili i nie miałam problemów,bo powiedziałam, że zaszczepię sama, jak dziecko skończy pół roku

ale niektóre mamy miały kartki przy leżaczkach, że nie chcą szczepić, a jak spały, to im zaszczepili dzieci - sama byłam świadkiem, bo w mojej sali tak się zdarzyło, ze zaszczepili nieco ponad 500g dziecko w inkubatorze

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Muszę się pochwalić! :-)
Dostałam się właśnie do II etapu konkursu Vichy i będę przez najbliższe trzy tygodnie testować krem Vichy Idealia, rozświetlający. Jeżeli napiszę fajną opinię i przygotuję kolaż, mogę wygrać zestaw kosmetyków Vichy i powiem Wam, że bardzo, bardzo, bardzo by mi się to podobało :-) :cool2: Trzymajcie kciuki! :-)

Nia przy cc faktycznie wymazy na GBS itp infekcje pochwowe nie maja znaczenia.Ale!Ale jesli odejda ci wczesniej wody? Peknie pecherz ktory stanowi bariere ochronna? To droga zakazenia gotowa.Dlatego u Nas w szpitalu robia wszystkim jak leci i lecza za wczasu.

to nie krople z antybiotykiem tylko sol fizjologiczna z 1% azotanem srebra.Tzw zabieg Credego,kazdy noworodek ma zeby nie doszlo do rzęsitkowego zapalenia spojowek u noworodkow.Nie pytaja o zgode bo to jest traktowane jako obowiazkowa procedura,itd.
a co do tych kropli co piszesz to pierwsze slysze:) jakas nowinka

Odkrylam,ze żebra nie bola mnie tylko wtedy gdy leze na wznak...problem w tym ,ze mam wtedy dusznosci
dry.gif

Ostatnia edycja:
reklama
zapominajka, ja też oglądałam TLC o porodach i przełączyłam jak zobaczyłam dzieciątko urodzone z jelitami na zewnątrz..strasznie mnie to przeraziło..

Do góry