reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

ja też 32 :happy2: George - piąteczka ! ;-)

jestem taka szczęśliwa, że dotrwałam do 30tc i mam go za sobą w dwupaku :happy2:
może i do maja dam radę....

Citrus - to chyba Ty pisałaś, że na fenku dzieci duże ...u mnie może i się sprawdza
z Lilą brałam od 18tc i wyskoczyła prawie 4,5kg, a teraz podobnie rośnie druga klucha ;-)

a z seksem po porodzie, to nie wiem, jak będzie, bo u mnie to prawie, jak pierwszy raz :zawstydzona/y: już nawet mi się nie śni, to chyba zapomniałam, jak to się robi :zawstydzona/y:
w sumie u nas tak jakoś naturalnie przeszliśmy na celibat :confused: od początku było wiadomo, że leżę, więc nie ma mowy o przytulankach i nawet o tym nie rozmawiamy :confused:
przy Lili mieliśmy abstynencję od 4 m-ca i ciężko było, to teraz chyba wynika to z doświadczenia
ale na pewno sobie odbijemy :happy2:
połóg miałam bardzo krótki, dobrze się czułam po sn, nie popękałam i żadnych problemów okołoporodowych nie było, to chyba jakoś po 2 tygodniach mieliśmy próbę...jakby i teraz tak było, to czekać 6 tygodni nie będziemy :-p

kiecki boskie, ale ceny muszą być kosmiczne :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Aha. Zapomnialam odpowiedziec..i do tego jeszcze, zapomnialam komu, ale wstydze sie bardzo:D... Mandaty w se sa porazajace, za jazde bez swiatel ok 1500 koron, 700 zl.. Za byle co zabieraja prawo jazdy.. Ale moze dlatego jest porządek:D..

kaja tak trzymaj!! czasem inni nie rozumieją albo myślą że nie daliby rady tak jak ty ale jak się jest matką, jak się staje przy takim wyzwaniu to się wcale nie myśli że to problem. przyjmujesz na klatę i idziesz dalej- bo musisz, bo to twoje życie, bo nic ci nie da w tym momencie deprecha, płacz i dołek (choć i one się czasem pojawiają!) uwielbiam czytać to co piszesz bo widzę siebie przed 3 laty, dajesz nadzieję innym mamom że można jak się chce, że miłość każdy ma w sobie i to ILE JEJ MA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)

ullana ty to już w 33 jedną nogą jesteś, a ja, aniaczek i george dopiero w 32! ech...

citrus jak przytyjesz te 5kilo to będziesz miała większą motywację żeby to zrzucić a przy tobie i my się wesprzemy:-)

Dziewczyny jak wy w końcu liczycie te tygodnie bo ja już zgłupiałam:baffled: zawsze wydawało mi się, że liczy się pełne skończone a Wy widzę jakoś do przodu. W takim razie to ja też już w 32 bym była. Ale ten czas zapiernicza. Mój mąż powtarza ze ma wrażenie jakbym już 10lat w tej ciąży chodziła a mi tak szybko czas ucieka, że chciałabym jeszcze drugie tyle w ciąży chodzić. Ale pewnie te leżące mamusie mają zupelnie odmienne zdanie i wale się im nie dziwię:tak:

nanulka zleci kochana! mi pielęgniarka w 28 (jak byłam w szpitalu) powiedziała- po malutku do 32, potem jeszcze wolniej do 34 a jak już to minie to niech się dzieje co chce! i tak się trzymam. dziś jak leżę na lewym to nie wiem czy to kręgosłup boli z boku, czy jajnik czy jakaś rwa... no masakra

natalia ty np dziś jesteć już w 32 ale skończone masz 31. jak uroddzisz to wpiszą skończone ale przyznaj że lepiej brzmi jak się mówi- jestem już w 32 tygodni!

Ostatnia edycja:
Natalia bo liczysz skończone tygodnie lub dodajesz ten, w którym jesteś. Czyli ja mam skończony 33 tc, a jestem w 34 :-D Takie tam:-D

Kartagina, Kaja mówi się, że los zrzuca na nasze barki tyle ile jesteśmy w stanie znieść. Ale mimo tego ja was podziwiam. Ja jeśli chodzi o moje własne dzieci, jeśli się cokolwiek dzieje, wpadam w jakiś rodzaj histerii przy jednoczesnym absolutnym otępieniu umysłowym. Muszę być postawiona pod ekstremalnym wyzwaniem, żeby zebrać się do kupy.

reklama
dziewczyny mam ppytanie, wyczytalam ze w szpitalu w ktorym chce rodzic po urodzeniu podaja dzieciom kropelki do oczu, nie te co kiedys podrazniajace oczka tylko jakies antybiotykowe ecolicin, zgadzacie sie na podanie tych kropli do oczu? ja sie wlasnie zastanawiam, bo 28 mam rozmowe i musze powiedziec jesli nie wyrazam zgody, dzis jeszcze ma dzwonic znajoma okulistka i z nia to przedyskutuje, ale chcialabym wiedziec jak wy decydujecie, i czy u was to podaja. prawde mowiac z moim synem nie przypominam sobie by ktos mu to podawal lub tez pytal mnie czy mojego m o zdanie wiec chyba nie mial... a teraz tak na stronie szpitala wyczytalam i mnie to zastanawia

Do góry