reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Julka ja poprzednio się goliłam, poród zakończył się cc i nic się nie działo.
Teraz ze względu na planowaną cc zapytam lekarza co on na to.

reklama
julka to ogól się teraz:) u mnie cc wyszło nieoczekiwanie, w ciągu 5 minut zadecydowali i zdążyli mnie ogolić na porodówce przed samym cięciem. myślę że jak będzie potrzeba to sami to zrobią! a do sn wcale się nie goliłam- nie było wymogu.

dziewczyny, wyczytałam na stronach szpitali, w opcjach "co trzeba wziąć do szpitala", że przed cc nie powinno się depilować okolic wzgórka łonowego na 14 dni wcześniej.. i się ostro zdziwiłam, bo co prawda wolałabym rodzić sn, ale przecież nigdy nie wiadomo co się wydarzy, więc jak to z tym goleniem?
Hehe głupoty bo jak będzie trzeba to i tak zrobią cc i ze z golona pipka ;) wydaje mi się ze to nie ma różnicy. Ja z pierwszym porodem tydzień przed się golilam miałam bardzo mały odrost i nie zdążyłam się ogolic tuż przed porodem i rodziłam naturalnie nacinali mnie i zszyli normalnie, nie golili mnie w szpitalu. Ja zrobię tak samo z tym porodem, ze tydzień przed się ogole, a jeśli będą chcieli i będzie taka potrzeba to sami mnie ogola...

Zapominajka, ok to zapytaj, ale to jakieś dziwne się wydaje, ktoś już by musiał ostro się pozacinać żeby do zakażenia doszło..ale w sumie te kilkudniowe owłosienie nikomu nie zaszkodzi;-) chociaż u mnie 14 dni to byłby bush!!

dzięki dziewczyny za opinie! tak właśnie podejrzewałam.. może te szpitale nie aktualizowały danych od lat 80-tych???
a tu link do jednego z tych szpitali (choć ja tam nie będę rodzić), info na dole:)
http://www.szpitalzelazna.pl/dla-pacjenta/co-zabrac-do-szpitala/przyjecie-do-porodu

Ostatnia edycja:
Zapo - zazdroszczę Ci zaplanowanej CC ;( Ja też bym chciała, a nic sobie z tego nie robią tutaj... Nie obchodzi ich że mialam zle przeżycia z pierwszym porodem... Ze długo rodziłam ze cala spuchlam z parcia, ze żyły w nogach popękały mi... I wiele wiele innych nieprzyjemnych rzeczy o których nawet nie będę pisać by nie straszyć. Dlatego trochę się zawiodlam jak dowiedziałam się wczoraj ze mała się przekrecila główką w dol już ;( bo miałam jeszcze nadzieję

Moim zdaniem każda kobieta powinna mieć prawo własnego wyboru. Bo to jej ciało i ona powinna decydować.

Ostatnia edycja:
Witajcie :happy:

Ja mam niezły bajzel, bo laptop mi po raz kolejny odmówił posłuszeństwa i wczoraj miałam w naprawie, więc dziś jest czyściusieńki, bez moich ulubionych rzeczy. Muszę to ogarnąć:dry:

Cieszcie się, że Wasze szpitale chociaż piszą, CO trzeba wziąć na porodówkę. Mój ani słówka.
A jak mnie przyjmowali do porodu, to babka powiedziała "poprawimy golenie gdyby miało być cięcie" i chlast jednorazówką po brzuchu - więc miałam golenie na świeżo. Potem Małż wyciągał mi z blizny jakiegoś wrośniętego włosa:dry:

A w ogóle, to u nas dziś deszcz ze śniegiem od rana. Ja chcę tylko spaaaaaaać:baffled:

Zapo - zazdroszczę Ci zaplanowanej CC ;( Ja też bym chciała, a nic sobie z tego nie robią tutaj... Nie obchodzi ich że mialam zle przeżycia z pierwszym porodem... Ze długo rodziłam ze cala spuchlam z parcia, ze żyły w nogach popękały mi... I wiele wiele innych nieprzyjemnych rzeczy o których nawet nie będę pisać by nie straszyć. Dlatego trochę się zawiodlam jak dowiedziałam się wczoraj ze mała się przekrecila główką w dol już ;( bo miałam jeszcze nadzieję

Moim zdaniem każda kobieta powinna mieć prawo własnego wyboru. Bo to jej ciało i ona powinna decydować.

podzielam Twoje zdanie, u nas wlasnie z tego powodu jest cc na zyczenie, jedna kobieta kiedys skarzyla to przed sadem i wygrala i od tamtej pory kazdy sam planuje jak chce rodzic

j-ulka- nie wiem dlaczego tak napisali w tym szpitalu, moze sami wola golic ;)

Witajcie

Ja też nie wyspana przez męża, bo nie mogłam zasnąć dopóki mąż nie wrócił z pępkowego, a że wrócił o 2 to tak wyszło. W nocy mi ręce mi drętwieją.

Noirel mój mąż ogólnie jest pieszczochem, ale teraz też przechodzi samego siebie, więc coś w tym jest, brzuszki mamy mocno widoczne, czuć kopniaczki, coraz bliżej terminu to i chłopy nam się wczuli w sytuację.

Citrus gratuluję zwycięstwa w wirusem komputerowym!

Wiikki
ja brałam prenatal, ale zawsze po 2 miesiącach stosowania następował taki moment, że robiło mi się po nich niedobrze, aż w końcu wymiotowałam. Wtedy zmieniałam na inny rodzaj witamin dla kobiet w ciąży.

Kartagina
ja również gratuluję wejścia w 32 tydzień, szoook jesteśmy coraz bliżej mety!
Spaaać...

Ostatnia edycja:
reklama
dzień dobry :)

co do seksu to muszę na następnej wizycie zapytać moją doktorkę... bo jeżeli nie można już 6 tygdni przed to ja mogę tylko do piątku :/ a co na to poradzę że mi się ciągle chce... nimfomanką się stałam w tej ciąży :D

listą do szpitala podaną na stronie w ogóle nie mam zamiaru się sugerować, szczególnie że u mnie wymagają 4 kocyków... po co ? nie mam pojęcia..

zauważyliście że to forum cenzuruje wyraz "leniu****e" ?? hehe mobilizują nas do pracy, działania a nie leżenia do góry tyłkiekm :D

Do góry