reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

A od 16 tyg wiem ze bedzie corcia ;)
Mam 21 lat i jest to ciaza planowana :D 2 ciaza, pierwsza zakonczyla sie zbyt wczesnie;/
Ostatnia wizytke mialam w 29 tyg i mla wazyla 1300, kolejna wizyta we wtorek ;)
Moja Malutka tez lezala glowka w dol ale ostatnio chyba sie przekrecila bo bardzo brzuch mnie bolal kolo pepka .;/
I czasami kluje mnie w podbrzuszu a co najgorsze od ponad tyg. bardzo mnie boli lewa pachwina.;/
Co do spania do chodze kolo 1 w nocy i wstaje kolo 12 w poludnie i probuje to zmienic bo jest to bardzo meczace..
U mnie od poczatku ciazy leniwie, caly czas musze praktycznie lezec..;/

reklama
julia to gratuluje córeczki!!! Juz blizej niz dalej,damy rade!! Chociaz mi juz sił momentami nie starcza....ale trzeba sie zebrac w sobie i toczyc dalej:-)

mój J. Oliviera nie ogląda prostej przyczyny - my nie mamy telewizora. I to nie dlatego że jesteśmy biedni i nie stać nas na niego :D Jest t nasz świadomy wybór, ja osobiście TV nie ma od 2004 roku a M. odkąd mieszkamy razem czyli 2010 i powiem wam że nie chce mieć tego zdradzieckiego pochłaniającego czas pudła w którym każdy próbuje ci do głowy wcisnąć pierdoły, swój punkt widzenia, politykę, reklamy i inne bzdectwa. Sto razy bardziej wolę czytać. Ot taka ma ekstrawagancja :)

Gotujacy mężowie! Mój tez sie do tej kategorii zalicza. Mieliśmy taki okres ze 3 lata temu jak byłam w ciąży,ze nalogowo oglądaliśmy 'come dine with me' (teraz zdaje sie Polska tv tez skopiowala) i wtedy jak wariaci na zmianę gotowalismy i cała radzina przyznawalismy sobie punkty. Teraz jakoś mniej czasu i zapału,ale lubimy dobrze zjeść.

Witaj Julia:-)

Sembo,podziwiam życie bez tv.Ja tak miałam przez kilka miesięcy,ale jakoś oglądanie filmów na kompie to nie było to (bez filmów żyć nie mogę).Ale zgadzam sie z Tobą,ze wszyscy maja w tv opinie,wiedza co najlepsze...A na takich papkach jak sniadaniowki, zwyczajnie nie mogę sie skupić. Owszem, nieraz poruszane są ciekawe tematy,ale w tak płytki, pobiezny sposób,ze szkoda mi na to czasu.

Przetrwalam kolejny dzień w pracy,jeszcze 4 do weekendu:-) mam nadzieje,ze nie zasne zbyt szybko!

Noelle- bardzo dobrze dobrane slowo "toczyc sie", mi to nawet iezko z wyra zejsc ;/
Sembo- powiem Ci ze po przeprowadzce nie mialam tv i glupialam , za cicho w domu bylo, naprawde Cie podziwiam ;)
Miezrylyscie sobie brzuszki? Ja mam 118 cm na wysokosci pepuszka.. rosne z dnia na dzien..;)

citrus ja już o tym pisałam z miesiąc temu, że ja na czuja to próbuje robić ale te dzikie wigibasy w wannie mogą się zakończyć utonięciem więc jakościowo depilacja odbiega od moich standardów :D Zapowiedziałam M że do szpitala musi mnie ogolić : nie był hepi :p

a ciasto w piekarniku ;) nawet pomogłam trochę ;)

George piona! ja też jeszcze zasuwam w robocie ;) ale już niedługo co widać po suwaczku ;) a mogę spytać gdzie pracujesz? i w ogóle w jakim kraju?

Julia witam witam ;) będziesz chyba nasza najmłodszą majówką (choć może czarnulka?)

Standardy sobie cholera wymyślili na świecie... Sto lat temu nikt sobie okolic bikini nie depilował, a teraz ciężarna baba musi nogi rozkładać w wannie i jeszcze uważać, żeby się nie pozacinać, świat się kończy, psia jego mać... :-D

Citrus ja właśnie wyszłam z wanny i też zajmowałam się depilacją pipki, dziś na czuja, bo jak chce bardzo dokładnie to stawiam sobie lusterko w wannie takie na nózce i siadam na brzegu wanny.

George, Sambo ja też jeszcze pracuje, tylko, że nie musze chodzić na 8 godzin tylko na tyle ile mam siłe, więc wychodzi mi jakieś 6.

Sambo ja też bez tv pewnie długo bym nie wytrzymała, nie to, ze jestem jakaś maniaczką, ale lubię sobie czasami zerknąć w ekran, więc podziwiam.

reklama
No to już nas małe grono pracujących zostało. Sembo, Ty już na odpale jesteś, a ja jeszcze do maja muszę walczyć. Pocieszam sie,ze święta w międzyczasie i pare innych dni wolnego,wiec jakoś przeżyje :cool:

Do góry