reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Najgorsze jest to, że mój mąż od jakiegoś czasu traktuje mnie, jakbym udawała. Nie rozumie, że w ciąży naprawdę może wszystko "wysiąść". Przykro mi jest bardzo z tego powodu, że może uważać, że symuluję:no:

A mnie boli tylko, jak mnie Malec czasami kopnie gdzieś, gdzie nie trzeba :sorry2:

Pokłóciłam się z mamą :dry: Naprawdę niczym nie mogę się z nią podzielić... Powiedziałam, że wysłałam W. do apteki po jakieś tabletki, które mogłabym łykać w ciąży na mocz, to zrobiła mi awanturę, że się leczę na własną rękę i że jestem nieodpowiedzialna. Żałuję, że się w ogóle dowiedziała o szyjce, szpitalu i szwie, bo teraz mi za przeproszeniem "sra żarem" czterysta razy dziennie i niech tylko odezwę się przez telefon choć odrobinę leniwie, włącza jej się tryb "panika", że coś mi się dzieje. Ojciec zadzwonił i zapytał, jak ja mogę się zachowywać w taki sposób. No k**wa, normalnie. Zupełnie, jakbym była ubezwłasnowolniona i musiała się tłumaczyć z każdego pierdnięcia. Chryste, mieszkam 600 km od nich, a czuję ich oddech na plecach :baffled: Przestanę w ogóle mówić o czymkolwiek innym oprócz pogody.

citrus mam to samo tylko u mnie żadnych szpitali nie było a mama i tak świruje, już się boję co będzie jak przyjedzie za dwa tygodnie :O

Citrus mi tez wyszły takie wyniki moczu jak Tobie, lekarz kazal powtórzyc badanie i było juz ok, okazało sie ze zle pobrałam mocz i wyniki były sfałszowane, co nie zmienia faktu ze w ciazy bardzo łatwo o infekcje pecherza, ale warto by było powtórzyc badanie, a mocz pobierasz ze srodkowego strumienia po podmyciu sie?

dziewczyny, to mnie też możecie zaliczyć do tych BALONOWYCH, najgorsze że nawet jak nie jem niczego strasznie "gazopędnego", to i tak można mnie w niebo na sznureczku puścić a z pewnością poleciałabym..:-(

citrus, z tymi mamami to już tak jest..

Ja tez do klubu z balkonikiem;] I doskonale moge powiedziec co mnie boli - zebra, plecy, miednica, do tego zgaga i skurcze roznych czesci ciala. Czy moze byc cos jeszcze? Czy to juz wszystkie mozliwe dolegliwosci ciazowe na tym etapie?

Fiołkowa - ja czasem mam wrazenie, ze polowa ludzi w moim otoczeniu mnie nie rozumie.

Cytryna - no martwia sie o ciebie:-D Przytaknij im, a swoje zrob - w koncu oni moga sie tylko nagadac, bo mieszkaja za daleko, zeby cie odwiedzic i truc dupe;-)

witajcie,

Przez 2 dni nie miałam za bardzo jak wa czytać i jak teraz usiałam to myslałam, że produkcja nie ma końca :) Wypiłam przy tym butelke wody, planuje jeszcze wiecej pić, by zwiększyc ilość wód płodowych.
A piszę z nowego mieszkanka i nie z 10 pietra tylko jak się okazało 11 :) mam nadzieje, że winda zbyt często się nie psuje :)

Noelle fajnego masz męża jak poświęcił swoje nazwisko i zmienił na Twoje. Ja zmieniłam ze szlachetnego na takie zwykłe i chociaż namawiałam męża żeby zmienił to niestety nic nie wskórałam :p

Citrus trzymam kciuki za pon wizytę &&& Na kłopoty pecherzeowe ja łykam żuravit poleciła mi lekarka, tak bardziej profilaktycznie niż lećzniczo ale warto miec. A rodzice tacy są, ja swoim już przestałam mówić o jakiś problemach jak mam z Małą bo mama zaraz panikuje i dzwoni co 5 min jak się czuje itd. Z jednej strony martwia się ale z drugiej bez przesady potrafimy same o siebie zadbać

Nanu suknia śliczna. A teraz mieszkam już dużo dalej od was, bo niedaleko powstańców dokładnie mam widok na sky towerw. Ale może kiedyś sie spotkamy na szkole rodzenia, bo nie zamierzam rezygnować.
A kiedy masz egzamin na prawko? Może juz piałam ale mi umknęło? W ciąży warto zdawać, bo często egzaminatorzy przymykaja oko :)

Ulana
fajna historia, widać wspólne życie z A. było Wam pisane :)

Witaj Daniela wśród nas :)

Alg gratuluje 8 miesiąca, ja za 2 dni będę świętowała :)

Kora slodziak ten Twój Tomek :)

Biorę sie za rozpakowywanie rzeczy, oj zamie mi to ze 2 dni, dobrze, że mąż taki kochany i tak dużo robi

reklama
citrus u mnie to samo...Jak powiedziałam,ze mala troche za mała i mamy dwatygodnie na podgonienie to mam teraz telefon 5 razy dziennie czy wypoczywam,czy leze na lewym boku,czy witaminy wzielam,co jadlam.......jednym slowem-wariatkowo

kasienka powiedz ze znalazlas jakis cudowny sposob na te żebra:dry:!! Bo ja juz zaczynam z bólu chodzić po ścianach...

Ostatnia edycja:
Do góry