reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
wiikki - gratuluję własnego mieszkanka, 10 piętro... oo matko, czy tam nie będzie bujać?? :) za wizytę oczywiście &&&& Noelle właśnie mi uświadomiłaś, że jestem już w 8 miesiącu szok ja jutro też mam wizytę i mam nadzieję że ta moja wiercipiętka fiknęła koziołka i w końcu jest głową w dół

Ma któraś doświdczenie z odciąganiem pokarmu? Czy pompa elektryczna jest o wiele lepsza?
ja "niestety" mam. Moja córcia długo była karmiona przez sondę ściąganym mlekiem. przerobiłam różne laktatory i zdecydowanie medela elektryczna wygrywa. nie ma porównania z ręcznymi "ściągarkami" ani w komforcie ściągania, ani w ilości ściągniętego mleka

Noelle mój też strasznie chciał się zaobrączkować, ale wywalczyłam tylko, że dzieci moje nazwisko będą miały. On pozostał nieugięty względem swojego :-D

Citris dasz radę. I na pewno na spacerki cię wypuszczą. A ty lekarza zmieniłas, czy zostałaś przy tym starym?

sembonzakura- ja tez biore zwykle takie wieksze majtki najtansze, po poprzednim porodzie tez wyladowaly w smieciach, ale u nas zadnych poporodowych w szpitalach nie wymagaja, co do torby to przy normalnie przebiegajacej ciazy kolo 34 tygodnia powinna byc spakowana, ja do torby mam juz wszystko tylko torby mi brak :) mam tylko wielkie walizy ale to za duze :)
pompka elektryczna jak dla mnie byla zdecydowanie lepsza, w szpitalu testowalam medeli i byla super- jak dla mnie, ale opinie sa rozne na ten temat niektorzy chwala tez zwykle ja nie

Noelle- moj m tez twierdzil ze moje panienskie jest fajniejsze i wolalby moje, ale ze my w de mieszkamy to gdyby przyjal moje nazwisko to konczyloby sie na -a i bylby pan ......ska wiec troche dziwnie to by brzmialo :)

wiikki- super ze mieszkanko znalezione, niech wam sie tam dobrze mieszka

ALG- trzymam kciuki by uczulenie przeszlo, a jesli nie to lekarz napewno wie co robi z tymi zastrzykami

Framama- co to za nastroj? i :-) dla Ciebie na poprawe humoru

nanulika- rozumiem co czujesz, ja tez sie ciesze ta ciaza ale tak naprawde odetchne chyba dopiero jak uslysze pierwszy krzyk malej
napewno utulisz malenka cala i zdrowa mocno trzymam za was kciuki jak zreszta za kazda majowke tu na forum

noirel- kazdy ojciec jak trzeba to jakos da rade, wiadomo czasem nie wszystko jest po naszej mysli ale ojcom tez trzeba dac szanse, jak moi we dwoch zostaja sami to zawsze wiem ze po moim powrocie bede miala w domu jak po huraganie :) ale sa szczesliwi wiec co mam marudzic :)

ja wezmę torbe na siłownie po prostu :) mam taką dużo torbę najka, wszystko powinno wejść, a M. do plecaka spakuje małą mysie i siebie, bo on ma tam siedzieć ze mną, nie ma mowy żebym została w szpitalu sama choćby na minutę O_O
Musze powoli się nad pompą zastanowić bo zdecydowałam że nie chcę być everlasting laktatorem, chce mieć też trochę życia więc będę łączyła cyc z formułą i odciągniętym mlekiem :)

hej ciążówki majówki!

ja po kawce i śniadanku (od tygodnia wcinam chleb z rzodkiewką:szok:)
biorę się za rząd kocyka (ma już 40cm x 40cm) a potem za testy na prawko.
na obiad dziś mąło zdrowo ale mnie naszło jak cholera - będą placki ziemniaczane!

wikkii - trzymam kciuki za wizytę i super,że udało się znaleźć mieszkanko:) nadal w moim pobliżu czy uciekacie?:p

co do torby to ja w przyszłym tyg planuję zrobić do niej zakupy. Spakować chcę przed wyjazdem na święta do rodziców. To będzie wprawdzie dopiero 32tc i nie zamierzam wtedy rodzić, ale stwierdziłam,że torbę i fotelik dla małej spakujemy.... będziemy 200km od domu więc lepiej mieć co trzeba niż kupować drugi raz....

w szpitalu w którym ja będę rodziła wymagane są dwie torby.. jedna dla mamy którą zabierasz ze sobą na porodówkę, a druga z rzeczami dla dziecka zostaje na sali, bo na porodówce nie jest potrzebna. Mam tylko nadzieję że moi rodzice zdążą przyjechać, bo inaczej nie będziemy mieli z kim Misi zostawić...

reklama
u mnie w szpitalu wymagają:
Torba mamy: dwie koszule (jeśli nie chcesz szpitalnej) skarpety, szlafrok, kapcie, bielizna, wkładki poporodowe, przybory toaletowe, dwa ciemne ręczniki, przekąski, napoje. Dokumenty, karta ciąży. Strój do domu.
Torba dziecka: 20x pieluszki najmniejszego rozmiaru, 4 x body, ręczniczek, fotelik, strój do domu. Ewentualnie butelki jak karmisz formułą.
Torba taty: dokumenty, aparat fotograficzny, telefon komórkowy, ubrania na zmianę, drobne, przekąski i napoje.

Do góry