bo "chłopi" często coś robią na odwal się,z lenistwa,czasami po prostu nie pomyślą i trzeba im jak dziecku pokazać wytłumaczyć...ale lepiej po nich poprawić niż za nich robić,bo Oni cwani są...ostatnio moja córka mi powiedziała żebym powiedziała R. że źle płatki robi,jego mama tak samo robi...tzn,kukurydziane corn flakes zalewają gorącym mlekiem i nim mleko ostygnie dla dzieci to pacia jest i dzieci nie chcą jeść...rozumiem "chłopa" ale kobietę?
reklama
noirel - ja też pamiętam, że większość babek na sali poporodowej to jadła tylko suchy chleb z masłem, bo bały się uczuleń.. a ja wciągałam wszystko jak leci, bo taka wygłodniała po tym porodzie byłam... i nie wspominam tych posiłków jakoś bardzo źle.. no, restauracja to nie była, ale dało się przeżyć.. choć oczywiście jakieś owoce, soki itd. trzeba było sobie załatwiać samemu...
kessy_3105
Fanka BB :)
mój M pomoże przy wszystkim, we wszystkich domowych czynnościach... ale jak ubierze małą to jest tragedia..(pokazałabym Wam jak ostatnio ubrał córke na podwórko, ale tu nie ma gdzie) o uczesaniu nie wspomne...
zakłada jej opaskę i tyle... nawet włosów nie rozczesze..
ja od początku jadłam wszystko i córa kolek nie miała ani uczuleń,raz wysypkę chyba po truskawkach,ale brzuch jej nie bolał,nie płakała a po 2 dniach wysypka zeszła.sok i owoce to na pewno we własnym zakresie,polecam sok jabłkowy,mega dobry na laktacje...mimo wszystko dobrze by było jakby była opcja wyboru 3 dań obiadowych,w sumie nawet jakbym miała dodatkowo płacić,ale jak nie ma kto Ci do szpitala przynieść coś domowego to chyba ta opcja nie byłaby zła
tak,miałam podobnie,bluzka elegancka i spodnie dresowe...eh...z czesaniem też już kucyka potrafi zrobić,wiesz faceci inaczej patrzą na nie które rzeczy a i lenistwo za nimi przemawia,ale ważne że "coś" robią niż jak powiedzą nie potrafię i trzeba wszystko za nich robićmój M pomoże przy wszystkim, we wszystkich domowych czynnościach... ale jak ubierze małą to jest tragedia..(pokazałabym Wam jak ostatnio ubrał córke na podwórko, ale tu nie ma gdzie) o uczesaniu nie wspomne...
Ostatnia edycja:
ullana
Mamy październikowe 2007
cześć Dziewczyny....ja znowu odstaję ale idzie ku dobremu
antybiotyk chyba trafiony, chociaż efektów ubocznych mam po kokardki
no, ale wczoraj miałam ostatnią dawkę, wyspałam się i mogę trochę pozytywniej nastawić się do życia ;-)
w pon rano mam kontrolkę i mam nadzieję, że żadnych bakterii nie będzie, a po południu idziemy na USG 4D......może nam się lokator ujawni ;-)
wszystkim zdrówka i dobrych humorków ;-) muszę się sporo cofnąć, żeby chociaż pobieżnie nadrobić....na bb to chyba najbardziej płodny wątek
antybiotyk chyba trafiony, chociaż efektów ubocznych mam po kokardki
no, ale wczoraj miałam ostatnią dawkę, wyspałam się i mogę trochę pozytywniej nastawić się do życia ;-)
w pon rano mam kontrolkę i mam nadzieję, że żadnych bakterii nie będzie, a po południu idziemy na USG 4D......może nam się lokator ujawni ;-)
wszystkim zdrówka i dobrych humorków ;-) muszę się sporo cofnąć, żeby chociaż pobieżnie nadrobić....na bb to chyba najbardziej płodny wątek
Mdła
Ludzie na obczyznie zachowuja sie inaczej.Ja sie podpisuje pod wypowiedzia Nia i rozmawialismy o tym wielokrotnie zarowno z B jak i z sasiadami naszymi(rodowici Niemcy-rzadka to gratka ;-)),ze nie ma podzialu na narodowosci.Polacy maja kiepska opinie bo tacy ludzie jak my nie rzucaja sie w oczy.Bardziej uwage sie zwraca na tych,ktorzy w miescie siedza w parku z flaszka i porzucaja ja pozniej tak jak siedza,ktorzy cos narozrabiaja.Tak samo jest z Turkami-bardziej w oczy rzuca sie pan,ktory wraca z zakupow "na czele" bandy,za nim dzieci a za nimi 2 metry pani w chustach z tysiacem siatek.A przeciez jest bardzo wiele rodzin,ktore zyja normalnie!I mozna tak dlugo wymieniac.Jak ktos jest burakiem to po wyjezdzie go nie oswieci.Wielu mieszka x lat i slowa po niemiecku nie powiedza bo "pi...sie uczyc tego popi... jezyka".Ale jest tez wielu normalnych,sympatycznych i "do zycia".
Jedzenie szpitalne wspominam koszmarnie.W ogole nie bylo dostosowane do diety kobiety po porodzie.I nie tyle mowie tu o uczuleniach-wyobrazcie sobie co sie dzialo na oddziale,kiedy podano kapuste zasmazana! To byla masakra.Mnie dokarmial moj kochany maz(wtedy jeszcze przedslubny) i mialam zawsze pyszny obiadek przywieziony jeszcze cieply i rozne inne przekaski.Mloda byla uprzejma budzic sie tylko i wylacznie na jedzenie.Nie meczyly jej kolki,bole brzuszka,wzdecia.Budzila sie,wsuwala swoja porcje i spala dalej.Wszystkie mi zazdroscily spokojnego dziecka.Ale jak dziewczynie z sali rodzina przywozila smazona biala kielbache w cebuli i kapuste z grzybami do tego to Jak,sie pytam Was,Jak jej dzieciatko moglo po tym spac spokojnie?!Biedulka caly czas sie darla....
Tutaj z jedzeniem znacznie lepiej.Moze kiepsko przyprawione ale dostac w szpitalu rybke na parze,ziemniaki z koperkiem i surowke a do tego zupe szparagowa?Niewyobrazalne!I kawa i ciacho tez sa popoludniami
Jezeli chodzi o calkowite zamkniecie forum to...nikt nie moglby wtedy do nas dolaczyc.To co to by bylo za forum?
Jedzenie szpitalne wspominam koszmarnie.W ogole nie bylo dostosowane do diety kobiety po porodzie.I nie tyle mowie tu o uczuleniach-wyobrazcie sobie co sie dzialo na oddziale,kiedy podano kapuste zasmazana! To byla masakra.Mnie dokarmial moj kochany maz(wtedy jeszcze przedslubny) i mialam zawsze pyszny obiadek przywieziony jeszcze cieply i rozne inne przekaski.Mloda byla uprzejma budzic sie tylko i wylacznie na jedzenie.Nie meczyly jej kolki,bole brzuszka,wzdecia.Budzila sie,wsuwala swoja porcje i spala dalej.Wszystkie mi zazdroscily spokojnego dziecka.Ale jak dziewczynie z sali rodzina przywozila smazona biala kielbache w cebuli i kapuste z grzybami do tego to Jak,sie pytam Was,Jak jej dzieciatko moglo po tym spac spokojnie?!Biedulka caly czas sie darla....
Tutaj z jedzeniem znacznie lepiej.Moze kiepsko przyprawione ale dostac w szpitalu rybke na parze,ziemniaki z koperkiem i surowke a do tego zupe szparagowa?Niewyobrazalne!I kawa i ciacho tez sa popoludniami
Jezeli chodzi o calkowite zamkniecie forum to...nikt nie moglby wtedy do nas dolaczyc.To co to by bylo za forum?
Kamila1988
WItam wszystkie w tym przeklętym dniu
Właśnie oblałam egzamin praktyczny na prawko i jestem tak wkur... na siebie że nie da się tego opisać. Muszę zrobić pranie, może nerwy puszcza. Jak wstawię pralki to doczytam co tam naprodukowałyście.
Właśnie oblałam egzamin praktyczny na prawko i jestem tak wkur... na siebie że nie da się tego opisać. Muszę zrobić pranie, może nerwy puszcza. Jak wstawię pralki to doczytam co tam naprodukowałyście.
Ewelinkaam
Ja tez mam takie zdanie jak Mdla podczytujace byly,sa i beda.a to od nas zalezy co piszemy na otwartym,nikt nas do tego nie zmusza prawda???Jezeli chodzi o calkowite zamkniecie forum to...nikt nie moglby wtedy do nas dolaczyc.To co to by bylo za forum?
Kamila tulewspolczuje nerwow i stresu,nastepnym razem sie uda zobaczysz
Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: