reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

widzę że wszyscy mieliśmy ciężką noc O_O ja nawet jak na to budzenie się co 2 godziny i ostatecznie wstanie o 7:00 czuje się nawet ok, pogoda paskudna/depresyjna, więc od rana sprzątam.

reklama
Dzień dobryja dziś o dziwo nie miałam problemów ze spaniem. Ale to może byc zmęczenie.
Kuchnia zaczyna wyglądać. Walczymy dzień 3 :sorry:

Framama widzę, że zdecydowaliście się na imię :tak: Bardzo fajne!

my tez już wstaliśmy. tylko wciąż w łóżku w trójeczkę lezymy. Córeczka ogląda bajkę, M robi budżet kolejnej budowy, a ja na zmianę laptop i 3 część Greya czytam.
Noirel dlaczego czujesz się dziwnie?
FIOŁKOWA ja od początku ciąży mam wrażenie ,że w majtkach "mam mokro" . przy każdej wizycie u lekarza o tym mu mówię. on sprawdza czy nie mam stanu zapaleniego. i niby wszystko jest ok.
poza tym tak jak AISHA mam wrażenie ,ze czasem jak kichnę lub bardzo mocno się śmieje to nie trzymam. to są krople ,ale jednak to dość kłopotliwe.
współczuje dziewczyny bólu gardła , mnie pomaga tantum tylko to psikanie no i herbatka z cytrynką. aaaa jak nie jestem w ciązy zawsze biorę przeciwbólowy na gardło. wiem ,że tak nie można,ale póki co pomagało.

KARTAGINA rozumiem Twoje rozżalenie. mnie mÓJ M ciągle wkurza, wczoraj np . w znajomych powiedzieł ,podobno w żartach ,że ma żone jadowitą ,podłą żmije . było mi tak przykro ,że płakać mi się chciało. zresztą dużo bym tu opowiadac co on czasem wyprawia bądź mówi.

u nas dziś na obiad barszcz czerowny dla córeczki bo uwielbia i pizza dla wszystkich. tylko po składniki trzeba jechać do sklepu.

tak Zapo prosiłam męża by zdecydował. chce Bruna. ja mu ok. podoba mi się. a on tylko tyle? bez kłotni? a ja na to no przecież ja wybrałam dla Frania a Ty dla synka tak miało być.

Framama nie jest źle, wczoraj też do późna siedział ale się umył i czyściutki nawet popieścił swoją wielorybicę:)do facetów trzeba sie przyzwyczaić- oni tacy po prostu są i niewiele możemy z tym zrobić:tak:
mama wczoraj przyjechała i domek błyszczy! dziś mam odwiedziny znajomego na karty a wcześniej teście wpadną bo już dawno się nie widzieliśmy... a wieczorem... PIZZA swojej roboty!Mniam!:-)

ja też mam wciąż wilgotno ale myślę że jest to spowodowane tabletkami dopochwowymi- masakra, dostałam ze szpitala takie niepowlekane i nie mogę ich wsadzić!!!się dziadostwo przykleja. na ulotce napisali żeby zwilżyć je jak będzie za sucho i zwilżyłam- tabletka się zmarnowała bo całkiem mi się w paluchach rozpuściła!!!:szok:

my też już postanowiliśmy- będzie MARTUSIA:-) jakoś jedyne imię które wszystkim podchodzi, choć obstawiałam Milenkę bo strasznie mi się podoba ale mój M nie jest tak ugodowy jak twój Framamciu!;-)

Zapo tylko się nie przepracuj z tą kuchnią kochana!!

Noirel czyżbyś hodowała w brzuszku mróweczki??:-D mam nadzieję że przejdzie jeśli to dla ciebie dyskomfort...

dobra muszę doczytać wcześniejsze posty bo wczoraj weny nie miałam- CZAS START!:-)

Dziewczyny, czy Wy też macie taką wodnistą wydzielinę z pochwy? Ja zostawiam mokre ślady na bieliźnie:eek:
Posiadam papierki lakmusowe i po "badaniu" papierek jest nadal żółto-pomarańczowy, więc to nie wody, ale normalnie leje się ze mnie... Z Kubą czegoś takiego nie miałam, więc się trochę przestraszyłam, prawdę mówiąc...

dobrze wiedzieć, że ktoś oprócz mnie, też tego doświadcza... :)
ogólnie od jakiegoś czasu mam bardziej mokro niż zwykle. Ale od prawie dwóch tygodni przechodzę porządne przeziębienie które przerodziło się w zapalenie zatok zębowych - koszmarny katar, ból głowy, ból całej lewej strony policzka i wszystkich zębów po lewej stronie i kaszel, i ten ostatni taki uciążliwy, że jak zaczynałam kaszleć to tak ściskało mi brzuch że zawsze popuszczałam... już miałam stresa, że mi tak zostanie :zawstydzona/y:ale wreszcie lekarz zlitował się nade mną i dostałam antybiotyk (wcześniej próbował mnie leczyć witaminą C!) i po trzech dniach o niebo lepiej!

Witam sie weekendowo
biggrin.gif
Zyje....
Po koszmarnej nocy
no.gif
Wymiotowałam własciwie całą noc
dry.gif
Jedną noga wybierałam sie juz na SOR bo i brzuch bolał. Przeszło,żyje,nawet troche pospalam. Udałomi sie przyswoic śniadanie bez sensacji.Więc chyba wychodze na prostą
cool.gif
Czyzbym sie czyms podtruła??
Eh...biore sie za czytanie Was...

Hej dziewczyny :) ja z nowu po nieprzespanej nocy spałam 2h:( z nowu ten ból i rwanie w łydkach musiałam brac paracetamol bo myslałam ze z bólu nie wytrzymam.

Citrus to my jestesmy na tym samym etapie ciazy ja tez dzisiaj zaczynam 30tydz :)
W czwartek miałam usg, szyjka 2,8cm wiec leze plackiem, wstaje do toalety i oby dotrwac chociaz do 34tyg z ta szyjka i twardnieniami brzuszka które sa coraz silniejsze, nastepne usg w 34tyg jak dotrwamy:)
Citrus ja jak lezałam w szpitalu w 25tyg dostałam strasznych zaparc, czopki, olej, wlewki parafinowe-nic nie pomagało, polozna poleciła mi colon c i syrop lactulosum- super działa na zaparcia i mozna brac bezpiecznie w ciazy.

Noelle to musiało być jakieś zatrucie? jadłaś coś niezdrowego? gdzieś kupionego?

Noirel narazie jestem na początku więc nie wiem,ale wychodzę z załozenia ,że jak jest 3 część to trzebadokończyć .
myślę ,jednak ,że nie jest aż tak szokująca jak poprzednie. bo ja myślałam,że wiele przezyłam ,ale nawet mnie :zawstydzona/y: na policzkach wychodził jak czytałam.

Kartagina Martusia! świetne imię. mnie bardzo dobrze się kojarzy! u nas też dziś pizza własniej roboty. :tak:

AAAA Noirel jak mrowieniew środku?:dry: nie wiem do czego to porównac. jednak mam nadzieje, ze to chwilowy stan.

reklama
Kaja!!!!!! Miałam łzy w oczach jak czytałam o Twoich maleństwach! Nie wiedziałam, że urodziłaś do dzisiaj. Serdeczne gratulacje. Super że są takie silne, że sama oddychają! Widziałam zdjęcia. Szok, takie kruszynki. Niech zdrowo rosną i szybciutko tyją :-D

Majówka, Citrus ja też pomagam sobie od czasu do czasu Colon c i syropem :tak: no i kilka razy zrobiłam sobie sama lewatywę w domu. :sorry2:

Mi tez twardnieje często brzuszek, lekarz kazał mi brac nospę, najlepiej rano i wieczorem. W piatek idę na kolejne usg i jestem bardzo ciekawa ile synek już mierzy, waży ;-)
Ostatnio zrobilismy sesję zdjęciową z brzuszkiem i czekam na efekty :happy2:
Pozdrawiam Was wszystkie :-D

Do góry