Framama - co do prywatnych klinik, to ja słyszałam takie opinie, że jest dobrze, jak jest dobrze... a jak cokolwiek idzie "nie po myśli", czy to z mamą czy z dzieckiem, to wzywają karetkę i przewożą do państwowego.. I pewnie jest w tym trochę racji, bo np. nie słyszałam, żeby jakakolwiek prywatna klinika miała np. oddział neonatologii... a co, jeśli np. trzeba dziecko reanimować...?
reklama
Ewelinkaam
Fanka BB :)
Kartagina pilnuje cisniomierz od mamy przynioslam i bede mierzyc tylko nie wiem czym mozna podwyzyc to cisnienie jak kawa na mnie nie dziala??
Elajar ale mialas niespodzianke ale dobrze ze jednak wyszlo ze blizniaki bo tak to by byl szok w szpitalu dopiero:-)a i dzieciaczki faktycznie duze ale to dobrze bo napewno i silne sa juz
Elajar ale mialas niespodzianke ale dobrze ze jednak wyszlo ze blizniaki bo tak to by byl szok w szpitalu dopiero:-)a i dzieciaczki faktycznie duze ale to dobrze bo napewno i silne sa juz
_Olga_ co do prywatnych klinik, to ja słyszałam takie opinie, że jest dobrze, jak jest dobrze... a jak cokolwiek idzie "nie po myśli", czy to z mamą czy z dzieckiem, to wzywają karetkę i przewożą do państwowego.. I pewnie jest w tym trochę racji, bo np. nie słyszałam, żeby jakakolwiek prywatna klinika miała np. oddział neonatologii... a co, jeśli np. trzeba dziecko reanimować...?
Ja tez slyszalam opinie np.bialostockich klinikach ze przede wszystkim warunkiem jest skonczony 37tydz ciąży. Jesli cos sie dzieje wczesniej to odsylaja do szpitala, wiec i tak ląduje sie tam gdzie się nie chcialo
Ewelinkam- rzeczywiscie niespodzianka
podpowiedzcie mi jak stworzyc suwaczek
Ja tez slyszalam opinie np.bialostockich klinikach ze przede wszystkim warunkiem jest skonczony 37tydz ciąży. Jesli cos sie dzieje wczesniej to odsylaja do szpitala, wiec i tak ląduje sie tam gdzie się nie chcialo
Ewelinkam- rzeczywiscie niespodzianka
podpowiedzcie mi jak stworzyc suwaczek
Ostatnia edycja:
Framama - co do prywatnych klinik, to ja słyszałam takie opinie, że jest dobrze, jak jest dobrze... a jak cokolwiek idzie "nie po myśli", czy to z mamą czy z dzieckiem, to wzywają karetkę i przewożą do państwowego.. I pewnie jest w tym trochę racji, bo np. nie słyszałam, żeby jakakolwiek prywatna klinika miała np. oddział neonatologii... a co, jeśli np. trzeba dziecko reanimować...?
no niestety Olga nie zgodzę się z Toba. zarówno Damiana jak i Medicover mają oddziały neonatologiczne z nowoczesnym sprzętem dla najmłodszych zresztą dla mam też.
prowadzą również oddziały patologii ciązy.
Framama - może się mylę, ale myślisz, że są w stanie zapanować nad każdą nieprzewidzianą sytuacją?
Ja przyznam, że sama nie interesowałam się takimi placówkami, napisałam, co gdzieś mi się o uszy obiło.. zaraz podczytam sobie dokładniej
Edit: no faktycznie, Medicover ma taki OIOM OIOM dla noworodków
Ja przyznam, że sama nie interesowałam się takimi placówkami, napisałam, co gdzieś mi się o uszy obiło.. zaraz podczytam sobie dokładniej
Edit: no faktycznie, Medicover ma taki OIOM OIOM dla noworodków
Ostatnia edycja:
Eljar najedź na któryś z naszych suwaczków, następnie wejdz w niego i pokaze Ci sie strona z suwaczkami wybierz sobie, tam będziesz miała opisane krok po kroku co robić. Później skopiuj adres BBcode i wklej go w ustawienia -> edytuj sygnaturę i gotowe
Gratuluje bliźniaków i szczerze zazdroszczę wrzuć foto brzuszka na galerię
Gratuluje bliźniaków i szczerze zazdroszczę wrzuć foto brzuszka na galerię
Framama fakt, w prywatnych klinikach pracują zazwyczaj ci sami lekarze co w państwowych, tu masz rację, ale choć większość ma już sprzęt do ratowania dzieci, to nie wszystkie, a poza tym często się zdarza, że choć mają podpisane kontrakty z NFZ na odbieranie porodów, to na leczenie wcześniaków czy powikłań po porodzie już nie; gdy mają do czynienia z takim maleństwem, lub mamą, to owszem zaopatrują je na pierwszą chwilę, ale i tak odsyłają do państwowych ośrodków;
przynajmniej tak jest u nas, bo podobnie jak Elajar pochodzę z Białegostoku;
to, co piszesz o Damiana i Medicoverze to ewenement i dobrze, że masz takie doświadczenie.
Witaj Elajar, krajanko droga, i gratulacje bliźniąt
przynajmniej tak jest u nas, bo podobnie jak Elajar pochodzę z Białegostoku;
to, co piszesz o Damiana i Medicoverze to ewenement i dobrze, że masz takie doświadczenie.
Witaj Elajar, krajanko droga, i gratulacje bliźniąt
reklama
rozumiem. sama ma koleżankę ,która nie ma dobrego zdania nt. Medicoveru bo poroniła 4 ciąże ,tylko jedną udalo się utrzymać. tyle tylko ,że to nie wina lekarzy tylko jakiś problemów zdrowotnych
zresztą niewazne każda z nas decyduje gdzie i jak chce rodzić i ma do tego prawo.
a czy to Państwo czy prywatnie to i tak kasę trzeba dać.wiem ,wiem są wyjątki od tej reguły.
zresztą niewazne każda z nas decyduje gdzie i jak chce rodzić i ma do tego prawo.
a czy to Państwo czy prywatnie to i tak kasę trzeba dać.wiem ,wiem są wyjątki od tej reguły.
Podziel się: