reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

kora - doskonale rozumiem twoje zmartwienie...
U mojej córy w przedszkolu w listopadzie stwierdzili, że panuje ospa. Ja nigdy nie chorowałam na ospę więc po powrocie do domu szybko szukałam info w necie na temat ospy w czasie ciąży. Konsekwencje przechodzenia w ciąży - koszmarne. Młoda już nie chodziła do przedszkola, bo ja się bałam... ale po dwóch tygodniach młodą i tak wysypało... Była jednym wielkim chodzącym bąblem. no i ja czekałam aż mnie wysypie... strasznie się bałam, ale najgorsze by było, gdybym dostała ospy w pierwszym trymestrze bądź zaraz przed urodzeniem. Ja już byłam w II tr. więc niby bardziej bezpieczny termin. Zrobiłam badanie krwi na obecność przeciwciał, wydałam 85 zł żeby dowiedzieć się, że wyniki będę mieć za 2-3 tygodnie, co mnie rozwaliło, bo w ciągu tego czasu pewnie wyszły by mi bąble i już bym wszystko wiedziała.... Bąbli nie dostałam, a wyniki badań potwierdziły, że ospę już przechodziłam. Na co moja mama stwierdziła, że to niemożliwe, bo ona głowe dałaby sobie uciąć, że nie miałam :)

framama - ja tak po części rozumiem twoją nadopiekuńczość :) chociaż mnie już dawno przeszła, bo musiałam iść do pracy więc młoda zostawała u babci, a teraz w przedszkolu. Dziś nawet spała u babci bo mnie po przeziębieniu zrobiły się jakieś powikłania i dostałam zapalenia zatok szczękowych.cała głowa, zatoki, policzki, i zęby tak mnie bolą, że spać w ogóle nie potrafię :< nie dałabym rady zająć się i sobą i młodą....
Moja droga - czas na zmiany :) wyluzuj troszkę i daj swobody młodej. krzywda jej się nie stanie. wiadomo, że z mamusią najlepiej, ale czas to zmienić :)

aska - bede trzymac kciuki za przeszczep. oby bylo szybko i bezboleśnie.

ewelinkam- ja zarowno poprzednia jak i terazniejsza ciaze przechodze z cisnieniem 90/60:)
mój rekord to jakos 80/40 i polozna pytala, czy dobrze sie czuje, czy nie wezwac lekarza, czy ja wciaz zyję :>

za szpitlane dziewczyny - trzymam kciuki. jutro środa to może Was puszczą :>

reklama
Olga podobnie jak Ty i Zapominajka też tak sądzę odnośnie szpitala, dlatego choć mogłabym inaczej, wybieram państwowy szpital, nie potrzebuję aż tak bardzo słodkiego pierdzenia nad sobą, wystarczy mi zwykła życzliwość i przede wszystkim kompetencje tych, którzy tam pracują

Kartagina wspaniałe wiadomości o córeczce, silna dziewczyna z niej jest :)

Ewelinka może jakąś kawkę, jeśli możesz?

U nas też spadł śnieg, ale akurat to mi się podoba, za to niedługo marzec i nie obejrzymy się, przyjdzie wiosna :)
heh, a u mnie cuda się dzieją, udało się zwalczyć zaparcie ;)

Kartagina gratuluje zdrowej i duzej coreczki:-)zobaczysz z moczem tez bedzie ok a i trzymam &&&& za jutrzejsze wyjscie.
Ardzesh ja zazwyczaj mam dobre to cisnienie u mnie raczej z pulsem szwankuje czasami.nie wiem czy to pogoda tak na mnie dziala czy co masakra jakas:-(

Elsa juz pilam i nic mi nie pomaga ale na szczescie juz obiad ugotowalam meza do pracy wyslalam wiec bede lezec i czekac az mi przejdzie bo slaba jestem strasznie.

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny :) Coraz więcej Majówek to i ja się ujawnię. Wprawdzie terminy mam różne, bo z OM na 4.05, z usg 28.04. Urodzę pewnie jeszcze wcześniej bo będą bliźniaki :)...żeby Kaja nie była osamotniona. Przyjmiecie jeszcze jedną ciążówkę????

Nigdy nie udzielałam się na takich forach więc z góry wybaczcie błędy, bo będę się uczyć...

Ostatnia edycja:
Kartagina cudowne wieści! tak się cieszę że córeczka już taka duża.
Rysia jaki duuuży chłopak z Twojego synusia :-)

Elsa a dlaczego uważasz ,ze w prywatnej klinice są lekarza o mniejszych kompetencjach niż w państwowych ?

Elajar witaj u nas!cudownie ,że będziesz mieć bliźnięta!

zima zima zima, pada pada śnieg!!! ...taka pogoda ostatnio chyba w grudniu była! tylko że ciepło i zaraz pewnie radocha dzieciakom się skończy...:-p

mama mi powiedziała że najbliższe 2 tygodnie pozamieniała sobie zmiany na 13:00 więc o 8 będzie już do mnie przyjeżdżać. strasznie się cieszę bo będę miała z głowy opiekę nad synkiem- śniadanie, pampersy, usypianie w południe itp- a to jednak wymagało wstawania z wyrka. jakoś przebrniemy do tego 30tyg. jakoś się wszystko układa;-)

Olga gratuluję 100-dniówki! teraz to już z górki będzie!:tak:

Ewelinkaam pilnuj ciśnienia bo strasznie niskie ci wyszło, może to tylko chwilowe...:szok:

Fiołkowa dzięki za wsparcie! wiesz, jakby miało być coś nie tak to lepiej w szpitalu niż za późno...

ardzesh ale ci się udało z tą ospą! normalnie błogosławiony czas!:-) tylko takie wyniki powinni ekspresowo robić, zwłaszcza że strasznie drogo! może wirusa miałaś tego samego ale objawił się w innej infekcji! tak jak mój tata miał opryszczkę na wardze, zaraził mnie (w ciąży) i przez cytomegalię poroniłam bo to podobno ten sam wirus... ale było minęło..:baffled:

Aśka normalnie jakbym tylko mogła to bym się spakowała i jechała wam pomóc, tak mi szkoda dziewczynek... I CIEBIE!! trudny czas, oby szybko minęło... wspieram cię całym serduchem ( a nawet dwoma) i życzę wam dużo sił!:rofl2::-)

rysia no niezłe chłopisko- już się popisuje:) a widzę że my terminowo podobnie:happy:

ELAJAR WITAJ! normalnie wysyp jakiś czy co?? do maja to nas tu pewnie cała drużyna będzie! duże dzieciaczki! a który to tydzień?

OBIAD NADCHODZI... CIEKAWE CO..:laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
To moja druga ciąża. Moja córeczka w Walentynki skończyła 2 latka, no a teraz ma być parka. Dzieciaki duże jak na bliźniaki, bo już ważą po ponad 1300g. To dla nas wielka nespodzianka, zwłaszcza że mój gin na 1 usg nie zauważył drugiego bąbelka i połowę ciąży przechodziłam z jednym dzieciątkiem. Na usg połówkowym okazało się, ze będzie dwoje....szok ogromny

Do góry