reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Jesteeeeeeeeeeeem :-D

Właściwie tak. Przebrałam się w seksowną szpitalną koszulkę za tyłek i zawiozły mnie babeczki na salę porodową, bo tam się robi te zabiegi. Przywiązały mi nogi, założyły wenflon, pogadałam trochę z panią anestezjolog. Dostałam relanium, zaczęło mi się robić fajnie. A potem... BACH! No kurna, co to za dragi były, to Wam mówię :-D Ja, skrajna przeciwniczka używek miałam TAKĄ FAZĘ, że obłęd. Jakieś tunele oglądałam pomarańczowo-różowe, czy korytarze, ruchome schody, kuźwa cholera wie, co to było. W pewnym momencie to sobie pomyślałam, że Pan Bóg na mnie czeka :-D :-D :-D I za sekundę widzę nad sobą jakieś Teletubisie, a to anestezjolog i pielęgniarka. Wywieźli mnie z sali, wszyyyyystko mi wirowało w głowie, za chwilę zawieźli na stałą moją salę i zaczęłam mówić do Waldiego jakieś głupie głupoty i każdy się śmiał :-D Mam siebie zaćpaną na filmiku, który nakręcił, buahahahahahah :-D

Aha, no i trochę mnie pobolewa gdzieś tam w szyjce, ale nie mocno. Mam podłączoną pompę z fenoterolem i basenik obok... :-)
Dziękuję dziewczyny za kciuki mocno mocno mocno! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Jak zwykle mam problem z doczytaniem was:szok:

Fiołkowa - o matko ile kabli!:szok: Musi byc niezle z tym i jeszcze duzym brzuchem:szok:

Kitka - dobrze, ze siostra dostala to wolne - przynajmniej i ty odpoczniesz:tak:

Ewelinkaam - ja tez jestem obolala jak stara babcia;] Chodze juz tempem zolwia, mojego Ł musze upominac, zeby na mnie czekal:-D A bol bioder w nocy - masakra. Ale wole to niz te cholerne zebra, ktore mnie juz 3dzien nie bola i jestem z tego powodu przeszczesliwa!!!!Moze maly sie inaczej ulozyl i daje matce odetchnac:-D

Framama - ja dzieci nie mam, ale z doswiadczenia u otoczenia wiem, ze musisz sie przelamac, bo takie mamusiowanie nic dobrego nie wrozy:no: Musisz zawalczyc ze swoja psychika i nauczyc mala samodzielnosci. Bo pozniej bedzie jeszcze ciezej.

Kartagina - milo czytac wiesci od ciebie;) do srody juz niedaleko!!! Trzymam &&&&;-)

Aśka - u dzieci szybciej wszystko sie goi, lekarze napewno zrobia co tylko sie da, zeby obeszlo sie z jak najmniejsza szkoda. Moj malz tez mial niedawno oparzona lewa dlon po wewnetrznej stronie (chcieli go z tym do szpitala polozyc ale sie nie zgodzil, bo stwierdzil, ze zdrowy jest i nie bedzie tam lezal i w sciane patrzyl:-D). Gojenie trwalo prawie 2 miesiace, ale wyglada to calkiem niezle - ma tylko troszke bardziej rozowa skore w tym miejscu. Wiec trzymam kciuki za twoje dziewczyny - napewno wszystko bedzie dobrze!

Zapo - ale twoj suwak pedzi!:-D Tez chce juz tyle! A album super!! Ja to wogole zadnych zdjec nie wywoluje;/ Ale musze sie za to wziac, bo jednak papierowe to papierowe! A dla Marcelka juz mam album - narazie sa w nim zdjecia z USG;)

nia - tez mialam na poczatku tesciowa na glowie - we wszystkim chcial nam doradzac jak bysmy po 10lat mieli;] Ale na szczescie sie juz to skonczylo, bo czulam sie jak uposledzona jakas:sorry2: Chociaz lubie swoja tesciowa i dobra z niej kobietka;)

Kaja - krówko ty nasza:-D A urzedy wszedzie daja popalic jak widac;]

Citrus - no widzisz i nie bylo tak strasznie;) No i nawet narkoza ci sie widze spodobala:-D To teraz kciuki za pomyslny rozwoj sytuacji i szybkie wyjscie do domku;)

ja wlasnie opedzlowalam pol paczki makaronu z bialym serem na obiad:szok: Zoladek mam zgnieciony a pojemny bardziej niz przed ciaza:-D
Wczoraj zabralam mojego meza do Smyka, zeby rozbudzic w nim ojcowskie uczucia, a skonczylo sie na tym, ze po 5minutach mu sie juz nie chcialo ogladac bo mu goraco:szok: I zrozum tu babo chlopa. Jak ja juz bym pol sklepu wykupila dla malego najchetniej hehehe:-D

Ale naskrobalyscie dzisiaj, w koncu Was doczytalam.
ewelinkaam lenistwo to i mnie teraz straszne ogarnelo a najgorzej to jest mi sie zabrac do odkurzania i mycia podlog a ze troche tego metrazu jest do sprzatania to jak skoncze jestem wykonczona i wsszystko mnie boli.
kartagina szkoda ze nie udalo sie wyjsc dzisiaj ze szpitala, oby badania wyszly dobrze i zeby Cie wypuscili w koncu w srode.
kaja fajowsko ze tyle mleczka udalo Ci sie sciagnac dla maluszków:)
citrus super ze juz jestes po i ze wszystko jest ok!!!

:-d

599955_490733337629602_734090145_n.jpg

ja też obolała, ledwo z domu wyjdę a nie mam siły wózka z młodym pchać, dziś poszłam do lidl do którego mam 10 min w jedną stronę i ledwo wróciłam, w drodze powrotnej chyba brzuch mi stwardniał i taka zgięta szłam ślimaczym tempem, masakra....
Framama a tobie to nie przeszkadza że dziecko tak uzależnione jest? ja to się cieszę jak na chwilę mojego ktoś zabierze i mam spokój :-p znaczy na noc też ciężko by mi było go oddać ale żeby mąż się nie mógł zająć? jak dziewczyny piszą tylko sobie robisz pod górkę, albo wyrośnie z Ciebie potem taka teściowa z dowcipów albo taka z co niektórych opowieści :-p

aneta dokladnie dobrze ze moj malzonek mi pomaga bo by kiepsko bylo,dzisiaj to mam takiego lenia ze niedawno sie ubralam i obiad wstawilam a wcale mi sie nie chcialo.no i 2 pranie wstawilam i to szczyt mojej moznosci na dzisiaj:szok: bo juz mnie tam kluje tam szczyka i ledwo łaze normalnie ryczec mi sie chce z tej bezsilnosci a pomyslec ze pol roku temu po 12 h harowalam w pracy i w domu mialam sile na wszystko:wściekła/y:

reklama
wiem dziewczny ja te wszystkie wasze argumenty rozumiem ,ale jakoś do mojego łba nie dochodzi.

citrus cieszę się ,że już jesteś po .
a filmik musi być świetny. nie bądź samolubem podziel się nim :-p

Do góry