reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Hej babole;
muszę dziś jakieś zakupy wyczarować, bo w lodówce światło jedynie...

PolaTola nie daj się i szykuj do l4.

Framama ty chyba przechodzisz to, co ja jakieś 2-3 tyg temu. Wszystko mi nie tak było ... Oby ci jak najszybciej minęło.

Mnie dziś psica spać nie dawała.

reklama
A ja się wyspałam, śniło mi się, że śpiewałam piosenki Guns N' Roses... Tak, to zdecydowanie dobry sen :-D

Wkrótce spierdzielam do sklepu, proszek chcę kupić do prania dzieciowych ubranek, ale myślałam o małym kartoniku, żeby nie ryzykować wydania kilkudziesięciu złotych na proszek, który może się okazać podrażniający... :dry:

muszę dziś jakieś zakupy wyczarować, bo w lodówce światło jedynie...

haha, u mnie nawet światła nie ma, bo się żarówka spaliła:-D ale dziś odpuszczam zakupy, ledwo żyję, zaś mnie rozkłada... heh...

no dziś jeżdzę załatwiać te wszystkie sprawy, ale wracam i się kładę... niech się J. zajmie Zosią... a na obiad wyciągnę pierogi z zamrażary:zawstydzona/y:

Nia, no właśnie ja też tak sie zastanawiam, ze zawsze te parę godzin spokoju będzie, a jak ma być chora to i tak złapie... no nic, jest strochę czasu, zobaczymy....

miłego dnia dziewczyny:)

edit: a co do prania, to ja będe prać dopieor w kwietniu, jak wypiore i wyprasuję teraz, to i tak będę chciała robic poprawkę w kwietniu:-) więc szkoda sił, czasu i kasy... proszek mam jelpa, bo Zosi nadal w nim pierzemy (przez atopowoe zapalenie skóry przejście na inne proszki na razie się nie powiodło)

Ostatnia edycja:
Kora ty jesteś usprawiedliwiona :tak:

A ja się wyspałam, śniło mi się, że śpiewałam piosenki Guns N' Roses... Tak, to zdecydowanie dobry sen :-D

Wkrótce spierdzielam do sklepu, proszek chcę kupić do prania dzieciowych ubranek, ale myślałam o małym kartoniku, żeby nie ryzykować wydania kilkudziesięciu złotych na proszek, który może się okazać podrażniający... :dry:

Kup dzidziuś płatki mydlane. Albo wypierz w startym mydełku dla niemowląt takim za 2 zł z rossmana. Chyba, że chcesz wydać więcej np. na Jelp.

dołączam do grona wyspanych i nie wyspanych mamusiek:-)

zjedliśmy już z synkiem nasze "leżące" śniadanko, za godzinkę wpadną moje 2 przyjacielskie duszyczki- jeszcze z czasów liceum. cieszę się bo one nigdy nie siedzą tylko chcą pomóc- pranie, prasowanie, więc będę trochę odciążona. już powoli myślę co wezmę do szpitala, wolę się przygotować bo jak się okaże że mnie zostawią na tydzień-dwa to nie chcę być zaskoczona... moja córcia już płacze że będzie tęsknić. pytała wczoraj- a wrócisz już urodzona? - O MÓJ BOżE OBY NIE!!!! i mam nadzieję że góra w poniedziałek będę w domu!

noirel co do luteiny mam 2x2 niezależnie od tego czy doustnie czy dopochwowo. jak dostaję globulki to wtedy zawsze mam doustne a tak to nie (no chyba że tak jak teraz poproszę o zmianę)- mój gin jest dość elastyczny:)

citrus - ja na razie prałam w naszym vizir sensitive, dopiero w kwietniu będę prać w dzidziowym i za namową znajomych zamierzam używać Dzidziusia...

Framama - sił i powrotu do radości życia1

kora - będzie się u Was działo!

Zapo - u mnie też światło i zakupów nam trzeba:) ale to jutro, dziś mamy krupnik z wczoraj:p

Czytałam, że płatki mydlane oblepiają bęben od pralki :baffled:

To prawda, ale łatwo schodzą.
Ja ciuszki wyprałam wszystkie w żelu takim jak dla nas. A od marca będę prała w orzechach :tak: Żeby chemię spłukać. A potem zobaczymy.

Co do luteiny (miałam to wczoraj napisać) mój gin mówi, że dowcipna się lepiej wchłania i mimo dyskomfortu działa lepiej dla dziecka.

Ja się właśnie z kumpelą umówiłam na lumpki ( dobrze, że mam taki tani nałóg :-D)

Kartagina do szpitala weź wciągającą książkę i jakieś odmóżdżające coś, żeby nie myśleć. No i wracaj w dwupaku!!!!!!

Zapo sama nie wiem co mi jest.... toż to jakas katastrofa.
szczególnie ze impreza sobotnia za pasem a mnie się nie chce.....
Kartagina wiem ,ze łatwo jest mi powiedzieć ,,bo nawet nie umiem sobie wyborazić przez co przeszłaś i nie chcesz tego powtórzyć już nigdy więcej. Jednak trzeba być dobrej myśli, bo wszystkie majowe mamusie są wyjątkowe i ich dzieciaczki również i WSZYSTKIE URODZIMY W TERMINIE!
Citrus zdecydowanie płyn/proszek Dzidziuś. ona tak pięknie pachnie.

reklama
Hej dziewczyny
Kartagina tzrymam kciuki zeby szybko wróciła do domu z córeczka w brzuszku:)
Ja jutro mam kontrolna wizyte (po 7 dniach od wyjscia ze szpitala) i gina i juz sie martwie jak z moja szyjka wczoraj to brzuch mi twardnial co kilka minut :(a jak wstaje to mam jak kamien i tak w kółko:( nawet jak leze czuje jak robi mi sie goraco i brzuch zaczyna twardniec :( wiem ze te twardnienia moga skracac szyjke bo to skurcze chociaz lekarz w szpitalu powiedział ze moge tak juz miec do konca ciazy ale ja wiem ze takie twardnienia nie sa normalne bo w ciagu dnia jest ich kilkadziesiąt :( ja biore tylko luteine dopochwowo i scopolan, jutro chce zapytac lekarza o fenoterol wiem ze duzo kobiet bierze na twardnienia brzucha.

Do góry