reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

jakby sie tak skupic i uwazac na wszystko to trzeba przestac zyc , albo zapisac na studia raz jeszcze i wywalic z domu chomika,w ogole, zenada:-D

z mamazone:

• W ciąży nie wolno siadać po turecku, bo dziecko będzie miało krzywe nogi.
  • Jeśli ciężarna się przestraszy i złapie za jakąś część ciała, np. twarz, głowę, rękę, to u noworodka powstanie w tym miejscu myszka - rodzaj znamienia.
  • Trzeba unikać oblizywania noża, ponieważ grozi to wykształceniem się tzw. zajęczej wargi u dziecka.
  • W ciąży nie wolno kupować wyprawki niemowlęcej, bo to przynosi pecha.
  • Ciężarnej kobiecie się nie odmawia, ponieważ tego, kto odmówi, zjedzą myszy.
  • Nie wolno patrzeć na zwierzęta, bo dziecko będzie pozbawione mądrości.
  • Jeśli przyswajasz wiedzę w czasie ciąży, np. studiujesz, uczęszczasz na kurs prawa jazdy, twoje maleństwo będzie bardzo mądre.
  • Farbowanie włosów jest w ciąży zakazane, ponieważ dziecko urodzi się rude. Jeśli ciężarna obetnie włosy, odbierze rozum dziecku. A jeśli przyszła mama pragnie, by jej potomek miał kręcone włosy, powinna pogłaskać lub przytulić barana.
  • Nie wolno przechodzić pod rozstawioną drabiną, rozwieszonymi sznurami czy chodzić na skróty, bo dziecko owinie się pępowiną.
  • Owinięcie pępowiną grozi także dzieciom, których matki w czasie ciąży szydełkowały, robiły na drutach, haftowały, szyły albo krzyżowały nogi, np. zakładały nogę na nogę czy mierzyły sobie obwód brzucha.
  • Z tego samego powodu ciężarna nie powinna nosić na szyi wisiorków, łańcuszków, korali.
  • Nie wolno spoglądać przez wizjer w drzwiach, ponieważ dziecko będzie miało zeza.
  • Jeśli ciężarna cierpi na zgagę, oznacza to, że dziecku rosną włosy.
  • Nie jest wskazane picie wody mineralnej, ponieważ dziecko może mieć wodogłowie.
  • Nie wolno także patrzeć w ogień, bo maluszek będzie miał znamiona - myszki.
  • Jeśli kobieta chciałaby zajść w ciążę, musi szybko usiąść na miejscu, w którym siedziała ciężarna.
  • Podczas zmywania naczyń nie wolno ciężarnej polać brzucha wodą, bo dziecko będzie alkoholikiem.
  • Ciężarna nie powinna dzielić się jedzeniem, ponieważ po porodzie może mieć zbyt mało pokarmu w piersiach.
  • Krawcowa nie powinna przypinać nic szpilkami na ubraniu ciężarnej, bo mogą pojawić się problemy z urodzeniem łożyska.
  • Jeśli kobieta w ciąży zyskuje na urodzie, z całą pewnością urodzi chłopca. Z kolei dziewczynka odbiera urodę przyszłej mamie.
  • Apetyt na słodkie potrawy wróży urodzenie dziewczynki, a na kwaśne i ostre - chłopca.
  • W ciąży nie wolno się malować, bo dziecko zejdzie na złą drogę.
  • Dotknięcie brzucha ciężarnej kobiety przynosi szczęście.
  • Ciężarna nie może zostać matką chrzestną, ponieważ odbiera ochrzczonemu dziecku szczęście.
  • W samochodzie lub autobusie nie wolno siadać tyłem do kierunku jazdy, bo dziecko ułoży się pośladkowo i poród zakończy się cesarskim cięciem

reklama
kolorowa przypomniałas mi moj sen.. sniło mi sie ze mi sparalizowało poł twarzy i oko mi i usta tak dziwnie obwisły... kazała R wzywac pogotowie a ten na mnie patrzał jak na debila i grał na kompie...

kaja zbieg okolicznosci z tymi myszami, ale keidys sasiadka pracowała w sklepie. potrzebowałam olej "kujawski" a ona go nie miała... po tygodniu mowi, ze specjalnie go dla mnie zamowiła, bo 2 koszulki ma pogryzione przez myszy w pracy ahhaha :)

No to musze dorwac jakiegos "barana" hahaha bo ja sie mecze z prostymi wlosami całe zycie hahah :)niech syn ma chociaz kręciołki hahahahaha

Ostatnia edycja:
dobrze was mieć :) właśnie miałam wywalić 50 funtów na komplet pościeli :p Czyli ja kupuje w takim razie tylko prześcieradełka i śpiworki na razie, o pościeli pomyślimy jak bąbel podrośnie :p

kaja buahahahahahaha nie no leżę jakie teorię :D Szczególnie z kierunkiem jazdy i robieniem na drutach :D Moje dziecko to chyba będzie owinięte pępowiną jak mumia bo cały czas szydełkuje hahahah

Ostatnia edycja:
z tymi myszami coś jest bo poprosiłam znajomą fryzjerkę o cięcie (z nią się ciężko zgadać strasznie) i jeszcze tego samego dnia zaraz po pracy przyjechała do mnie. Zastanawiałam się skąd ona nagle taka sumienna :D a ona na to że ciężarnym nie odmawia :p

kolorowa przypomniałas mi moj sen.. sniło mi sie ze mi sparalizowało poł twarzy i oko mi i usta tak dziwnie obwisły... kazała R wzywac pogotowie a ten na mnie patrzał jak na debila i grał na kompie...

kaja zbieg okolicznosci z tymi myszami, ale keidys sasiadka pracowała w sklepie. potrzebowałam olej "kujawski" a ona go nie miała... po tygodniu mowi, ze specjalnie go dla mnie zamowiła, bo 2 koszulki ma pogryzione przez myszy w pracy ahhaha :)

No to musze dorwac jakiegos "barana" hahaha bo ja sie mecze z prostymi wlosami całe zycie hahah :)niech syn ma chociaz kręciołki hahahahaha

jeszcze jeden zbieg okolicznosci:
moj ojciec nie jest specjalnie wylewny, ale jest tak przesadny, ze MASAKRA..
jak bylam w ciazy z Marysia, pojechalismy kiedys do nich, a on nawiozl z polski ogorkow kiszonych, bo mu tam siostra narobila...i mowie, biore sobie sloik...a moj stary, bo inaczej nie chce mi sie o nim mowic, do mnie- ze tego jest tak malo, w sensie sloikow..i co on biedny zima bedzie zarl..swinia rosochata
dobra, mowie, w du...sobie wsadz:szok:
a za dwa miesiace, moj ojciec, przeciwnik wszystkich zwierzat, z kotem do domu przylazl..bo tam gdzie trzyma te sloiki, czyli w garazu, ma taki garaz na cztery auta i pomieszczenie gospodarcze przy nim...myszy mu przylazly:szok:
i to jest autentyczna historia z zycia wzieta..
ktora jednak nie spowodowala, ze stalam sie przesadna:-D

Kaja no posikałam się...
Ja chyba wszystkie zakazy złamałam.

ja tez, wszystkie tranzytem i bez pominiecia chocby jednego:-D

Ale to normalne, że myszy do ciepłego ciągną, ale swoją drogą Kaja "fajnego" masz tatę. Jak chcesz to ja ci wyślę paczkę z ogórkami, czy na co tam masz ochotę.

mówię,przesądy nie są takie złe jeśli nie popadamy w paranoje,opisałam wcześniej sytuacje z zębami,ale chyba została przeoczona.
trzeba by wymyślić jakiś przesąd odnośnie nie ustępowania miejsca w autobusie ciężarnym.
ja od soboty mam dziwne kłucia w dole brzucha,popadam w paranoje,powiedzcie że to normalne,że to dzieciok kopie w jakiś czuły punkt.lekarza mam dopiero 14 lutego,w środę może na usg pojadę bo zapłaciłam za płytę a nic się nie nagrało,więc jadę na powtórkę:baffled:

reklama
Noirel albo się kości rozchodzą. Mnie czasem krocze tak boli, że chodzić nie mogę. Dosłownie jakby mnie ktoś bejsbolem okładał.
Na ip zawsze możesz jechać, żeby posprawdzali. Lepiej zerknąć, niż się stresować.

Do góry