reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

kurcze,ja mam kompa w sypialni i jest włączony 12h na dobę.wiem że to nie jest zdrowe dla bebe:zawstydzona/y: ale sis mnie nauczyła jednego,jak włączam mikrofalówkę to wychodzę z kuchni,a najgorsze co można zrobić to stać przy włączonej mikrofali i gadać przez komórkę :szok:

reklama
Cześć hipcie!
Ja dopijam kawkę i lece do lekarza. W domu wciąż bałagan ale już nieco nabrał sensu, stół wydany potrzebującym zamiast tego mamy ladę barową składaną i komodę na rupiecie, w tym tygodniu sofa odchodzi również, a przyjeżdżają regały. Nie mogę się doczekać żeby wszystko już poukładać:)

Wczoraj przeczytałam że do 1 roku życia dziecka nie zaleca się stosowania pościeli do łóżeczka tylko kocyk i prześcieradła... czy któraś z was też o tym słyszała?? właśnie miałam kupić młodej zestaw pościeli ale chyba zrezygnuje...

sembo ja też nie kupuję pościeli.... mam 2 śpiworki do spania i kocyki...

Cześć hipcie!
Ja dopijam kawkę i lece do lekarza. W domu wciąż bałagan ale już nieco nabrał sensu, stół wydany potrzebującym zamiast tego mamy ladę barową składaną i komodę na rupiecie, w tym tygodniu sofa odchodzi również, a przyjeżdżają regały. Nie mogę się doczekać żeby wszystko już poukładać:)

Wczoraj przeczytałam że do 1 roku życia dziecka nie zaleca się stosowania pościeli do łóżeczka tylko kocyk i prześcieradła... czy któraś z was też o tym słyszała?? właśnie miałam kupić młodej zestaw pościeli ale chyba zrezygnuje...

to ze wzgledu na nagla smierc noworodka, ale tez raczej nie kocyk tylko spiworek na noc, wiadomo na drzemki kiedy sie czuwa moze byc lekki kocyk, ale to ze wzgledu na bezpieczenstwo by dziecko sie nie zaplatalo lub na buzke kocyka nie naciagnelo, kolderki nie nalozylo, dzieci do- bodajze 3 roku zycia- jesli maja odciety doplyw powietrza automatycznie przestaja oddychac, spiworki sa bezpieczniejsze- choc za ta teorie zostalam skrytykowana juz tu :)- wiec niech kazda w swoim zakresie poczyta i sie dowie, u mnie w niemczech sa zalecenia by dziecko spalo w spiworkach- ale sie juz powtarzam, nawet wychodzac ze szpitala w prezencie takowy dostalam :)

I jeszcze od oblania kawą dziecko będzie czarnoskóre (ta sama koleżanka i ta sama babcia)

Buahahahahahahahhaa czy one przypadkiem nie miały potajemnych kontaktów seksualnych z czarnoskórymi mężczyznami i o tej kawie tak nie opowiadały, żeby mieć alibi? :-D :-D :-D Kuźwa, zaraz się uduszę ze śmiechu... :-D

Dla odmiany dziś od rana z dobrym humorem jestem.

1) Po porannym e-e okazało się, że ważę kilogram mniej, niż myślałam, więc przez cały miesiąc przytyłam jednak tylko kilogram;
2) Napisała do mnie pani z pewnego wydawnictwa, czy zrecenzuję książkę z okazji Walentynek;
3) Mam dzisiaj wizytę u dowcipnego. Wczoraj ogoliłam nogi (w końcu! :-D) i umierałam całą noc, tak mnie k*rwy szczypały i bolały. Wydepilowałam też swoje Miasteczko Rozkoszy i to był chyba ostatni raz, kiedy w ciąży mogłam to zrobić sama... :-D
4) W końcu założyłam fanpejdża mojego bloga ciążowego;
5) Obejrzałam wieczorem całkiem przyzwoity film - "Łatwa dziewczyna". Tak się obśmiałam, że sobie nie wyobrażacie :-D

a co z osłonką na balustradę? też nie?

masz na mysli oslonke na lozeczko?
ja jestem zdania ze im mniej w lozeczku tym lepiej, do spania moj synek lezal tylko na materacyku (+przescieradlo) w spiworku i niczego wiecej w lozeczku nie bylo, ja nie bede zakladala tez ochraniaczy baldachimow itp... ladnie wyglada ale mija sie z celem, chodzi oczywiscie o oplyw powietrza, do zdjec wladlam oczywiscie misie itp do lozeczka ale na noc wyjmowalam wszystko... aha zebym nie sklamala karuzelke mial na stale nad lozeczkiem :)

Ja też na początek mam śpiworki. A osłonka jaka? Taka do "gryzienia", czy miękka, żeby główka o szczebelki się nie obijała?
Ani jedna, ani druga na początku nie będą potrzebne.
Noworodki raczej się nie przemieszczają i nie umieją się na boki przewracać to dopiero później przychodzi.

O, dobrze że o tym piszecie, bo ja właśnie chciałam kupować takie osłonki na boki. Czyli jeśli nie ma sensu, to sobie daruję ;-)

ja mam, dostały się razem z ciuszkami, ale na początek nie będę zakładać.... zresztą pierwsze miesiące Matylda spędzi w kołysce...

reklama
ach kuźwa to ja już wiem dlaczego moja kolezanka w 9 miesiecy po powrocie z Egiptu urodziła dziecko w ciemnym kolorze skóry Ona tam poprostu oblała sie kawą (bez mleka :-D) a ja tyle lat na to nie wpadłam ;-)
sembo ja też jestem zdania ,że im mniej tym lepiej w łóżeczku, wózeczku dziecku nie potrzebna jest poduszka, ani kołderka ,ani ochraniacz ani baldachim.

Do góry