reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Hej Wam, dieta jakoś idzie :) Nawet lekko się po niej czuję. Fakt- chce się słodkiego w pewnych momentach- barrrrdzo! U mnie tłusty czwartek w tym roku odpada..będę tylko się przyglądać jak mąż je ;-), ale poradzę sobie z tym jakoś;-) Już nabrałam trochę sił do walki!
A ja gapa, ciąża na prawdę odmóżdża :-p Wstałam raniutko, wyszykowałam się, i w połowie drogi na badania (w tym obciążenie glukozą b, ważne teraz dla mnie), zorientowałam się, że mam też badanie moczu, na jednym skierowaniu...więc muszę zrobić wszystko razem, a nie nasikałam do pojemniczka cholerka:angry: No i co? Spowrotem do domu, jutro podejście nr 2:tak: Miłego dnia kochane Wam życzę!
Citrus coś mi się net tnie, poszukam Twojej odp na moje pytanie, mam nadzieję, że jakoś się do niej dokopię;-)

reklama
dzień dobry ;)

Ja juz po śniadanku - jajeczka na twardo ;)
Aisha jesteś silna poradzisz sobie z dieta najgorszy zawsze początek no i ciezko przeżyć taki dzień jak tłusty czwartek ale po prostu nie zbliżaj się do żadnej piekarni i będzie dobrze.
A na badania w sumie chyba mogłaś pójść ja jak mam na jednym skierowaniu to mi skreślają te co robię a reszta zostaje. No ale jak wróciłaś to jutro na pewno sie uda wszystko załatwić.
Chciałabym, zeby ten tydzień szybko zleciał, bo w następny pon mam wizytę już tak długo oczekiwaną :) i jestem ciekawa ile moja kruszynka podrosła.

Nia byłoby super zorganizować takie spotkanie.
Aisha oczywiście ,że dasz radę !
jak ja bym już chciała ,żeby było cieplutko i pojechać nad morze. tak bardzo chciałabym tam mieszkać. mam nadzieje ,że kiedyś zrealizuje swoje plany. może na starość? Dzieci będą miały gdzie przyjeżdzać.

Dzień dobry;
robię kawkę Ktoś chętny?

Kartagina ospa nie jest obowiązkowym szczepieniem tylko odra.

A podnoszenie rąk nie ma czasem czegoś wspólnego z odklejaniem łożyska?

Do mnie dziś przychodzi czarodziej od rurek :-)
Zmywarka coraz bliżej :tak:

po melisie cała noc przespana.jakoś się niepotrzebnie nakręciłam historią Kartaginy i od soboty plackiem lezę bo się boję tego 26 tygodnia.chciałabym juz marzec.szczepienia po 10 latach tracą ważność,wczoraj też czytałam w prasie,szkoda że 4 lata temu nikt mi nie powiedział o tym:no: jeśli chodzi o ospę to podobno zaraża się jeszcze przed wystąpieniem krostek,ale ile trwa okres wylęgania choroby?moja córka jak chorowała,to dopiero jak krostki były mąż się wyprowadził z domu bo nie chorował nigdy,a za pół roku niestety i tak miał ospę,więc nie wiem czy zaraził się od córki czy gdzieś na ulicy.
ja dziś sama z dwójką dzieci,muszę coś na obiad ugotować a panicznie boję się wstawać z łóżka:angry:

wikkii - ja też odliczam do następnej wizyty w następnym tygodniu:) mam 11go;)
Framama - ja tam na zlot też jestem chętna jak coś:D

ja już po zakupach! S dziś ma urodziny, a że w sobotę czasu nie było a wczoraj mieliśmy Dzień Leniucha i Rozpusty i opustoszyliśmy lodówkę i zapasy, to poleciałam po świeże bułeczki i szyneczkę:)
Dokupiłam też kilka innych rzeczy obiadowo (dziś chyba devolay (?-nie wiem jak się to pisze:p) z brokułami pod żółtym serem:) no i ciastowo, bo S zapytany o pomysł na swój urodzinowy obiad spytał, czy może zamówić ciasto:p i zamówił - dziś więc KARPATKA! mam nadzieję że o niczym nie zapomniałam!

Zapominajka
ja też kawkę już popijam , na przemian z marwitem jabłkowym:p- zdrówko!!!

Noirel też czytałam o szczepieniach i teraz to mam jeszcze większe wątpliwości co do sensu. Bo teoria o chorobach które się nie pojawiają bo szczepienia właśnie upadła.
A ospą można się zarazić nawet 14 dni przed krostkami. Czasem, ale nie zawsze zaczyna się od gorączki.

ja jestem stanowczo za szczepieniami,tylko wcześniej myślałam że są na całe życie,teraz wiem że trzeba je powtarzać i jak tylko będzie dobry moment to wszystkie powtórzę i mojego R. też już poinformowałam że On też.ospa nie jest obowiązkowa i na ospe nie szczepiłam córki,bo myślałam że lepiej jak ospę przejdzie,ale następstwem ospy jest półpasiec a ten się gorzej przechodzi,a nie chorując na ospę nie zachoruje się na półpasiec...podobno.więc teraz będę się zastanawiać z synem nad tym szczepieniem.
ja słyszałam że podnoszenie rąk ma związek ze skracającą się szyjką,zresztą ja jak podnoszę ręce do góry to czuje taką blokadę,jakbym miała dół brzucha na sznurkach z rękoma,jak marionetka i jak podnoszę ręce to od razu brzuch mi ciągnie do góry:szok:ale to pewnie też działanie mojej psychiki:angry:

Zapominajko kawusię ja poproszę :) taka z ekspresu z mleczkiem hmm pycha :)
Nanu to wizytę mamy tego samego dnia :) ja mam dopiero przed 17 więc cały dzień nerwówki mnie czeka ale dam radę haha
niebawem zbieram sie na fitnes otworzyli nam 3 godzine w tygodniu moje zadowolenie nie miało końca hhaha
dlatego bardzo współczuje dziewczynomktóre musza całą ciąże leżeć, jesteście dzielne

Zapo a kiedy Ty wizytujesz, coś dawno nie pisalaś o wizycie, Twoja dzidzia to pewnie już kawał kobitki :)

reklama
Do góry