reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

citrus tak pochłonął mnie twój blog że zapomniałam o bożym świecie, ale już go kończę:-D

witaj majówka,
jeśli chcesz znać historię moich przejść przeczytaj dokładnie 4 wpisy mojego "bloga". opisałam to. co do tej pory mnie doświadczyło a dotyczy ciążowego życia. generalnie niewydolna szyjka po dwóch poronieniach i zbyt ingerencyjnym łyżeczkowaniu (ale niewydolność może mieć różne przyczyny).
hemoroidów boję się jak jasny gwint a mam straszne zaparcia przez to moje leżenie. pomaga siemię lniane na noc i woda z cytryną odstana przez noc i wypita rano. to pozwala się wypróżnić co 2 dni. przy hemoroidach nie wolno przeć, przy szwie i pessarze też nie bardzo...

jeśli nie ufasz lekarzowi i boisz się ze za mało robi w kierunku twoich problemów to skonsultuj to z innym!

reklama
Wróciłam od lekary, z mała wszystko ok, tylko mój stan zdrowia pod znakiem zapytania.Wzięłam na jutro zwolnienie, idę na glukoze i inne badania, a potem bede wypoczywac. No i moze małego na rower wezmę.

Jak zobaczyłam to zdjęcie szarlotki, to pomyślałam dokładnie to samo, co powiedziała Zapominajka. Ale skoro jest przepis, jutro spróbuje:-) Dzięki Nanu!

George, gratuluję, że z dzidziusiem okej i trzymam kciuki za Ciebie :)

Kartagina, jeśli czytasz ten, o którym myślę, to weź pewne rzeczy w duży cudzysłów i miej świadomość, że moja percepcja mogła się zmienić, ergo moje zdanie na pewne tematy także ;-) Nie pod wszystkim bym się dziś podpisała, a wiele bym usunęła ;-)

Kartagina a gdzie moge znalezc te wpisy z twojego bloga? a co do zaparc to odkad zaczełam brac colon c i syrop lactulosum zaczełam sie wyprózniac regularnie ale zylak na razie jest taki sam jak był i pobolewa mnie dlatego chciałam poznac opinie dziewczyn czy którejs udało sie tego pozbyc, bo w szpitalu jedna Pani odradzała mi na razie wizyte u proktologa bo po porodzie zylak moze sie wchłonac i sama juz nie wiem co robic a co do lekarza to mam do nich chyba pecha bo to mój 4 lekarz i przez cała ciaze nie miałam ani razu pobranego posiewu z pochwy dopiero jak szyjka zaczeła sie skracac to w szpiatalu wyszła bakteria w pochwie która mogla byc przyczyna skracania szyjki.

Majówka trzymaj się dzielnie.
żeby przeczytać bloga Kartaginy to po lewej stronie tak gdzie gdzie jest nick , kiedy zarejestrowany, skąd,postów , WPISY DO BLOGA. klikasz to to liczę jaka jest i gotowe :)

No byłam na zakupach, od teraz zdrowo jem. <chociaż już mi brakuje czegoś czekoladowego> :p

Citrus mam pytanie do Ciebie, czy ogórka zielonego, tego długiego trzeba koniecznie obierać ze skórki???? Bo ja bardzo lubię ze skórka, tylko do mizerii obieram. Myję oczywiście przed podaniem bardzo dokładnie.

Aisha ja też od dzisiaj zdrowo się odżywiam, zero chleba ,słodyczy, z owoców grapefruity, dziecko najważniejsze. Damy radę. Myśałam, że taka dieta czeka mnie dopiero po ciąży. Co do mojej wagi to przytyłam 3 kg od początku.
Majówka zakrzepu raczej nie dotkniesz, bo to tak boli i jest twarde jak kość.
Jutro piekę marchewkowe ciasto , wiecie jakie to trudne normalnie piec i gotować i jednocześnie tego nie jeść.

doczytałam Was w końcu.... :szok: i już nie pamiętam co miałam Wam napisać... Pamiętam tylko szarlotkę Nanu :tak: Pychotka. Chyba też jutro upiekę ;)
Z moją wagą też nie jest dobrze i też mam wrażenie że tyję od powietrza, bo jem tyle co zawsze i staram się zdrowo... Czasami pozwolę sobie na pizzę lub ciasto... Aisha - trzymam kciuki za Twoją dietę. Ja też od poniedziałku odpuszczam słodycze solidaryzując się z Tobą :-D

reklama
Majówka 2,5cm szyjka jest jeszcze oki,mi ostatnio w szpitalu na kontroli powiedzieli że jak szyjka zejdzie poniżej 2,5cm to pessar,a szew dopiero jak zejdzie do 1,5cm.z tym że pessar zakładają do 29 tyg.jeśli chodzi o szyjkę,to najważniejsze to leżeć,a te bezbolesne skurcze to ja mam cały czas,mi pomaga zmiana pozycji.
jeśli chodzi o hemoroidy i zaparcia,to te zewnętrzne często się wchłaniają,albo po prostu zostaje jakby taki "dzyndzelek" ale nie boli.ja miałam gorszą rzecz,myślałam że to hemoroidy,krwawiłam i cierpiałam,ale trafiłam na dobrego lekarza i okazało się że przez zaparcia i to że parłam,miałam "szczelinę odbytu" na szczęście mam już wygojoną i na razie powrotów brak,zaparcia mam nadal ale staram się nie przeć na siłę.znajoma pielęgniarka powiedziała że na hemoroidy dobre są czopki ze świeżej słoniny,zmrożonej w zamrażalce(należy je wkładać do odbytniczo,kilka razy dziennie),ja niestety nie dałam rady ich wypróbować,bo z moją szczeliną ból był nie do pokonania.

dziś mi koleżanka powiedziała że jeśli chodzi o chłopców to lepiej jest urodzić w 7 mc niż w 8 mc,już kiedyś mi teściowa coś takiego mówiła ,ale myślałam że to nie prawda,a teraz już sama nie wiem:eek:

Ostatnia edycja:
Do góry