reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

dzien dobry..

wczorajszy dzien pełen bieganiny miałam, ledwie was doczytałam :)

Z Asia u kontroli byłam, słuch się poprawił, zdrowo wszystko wygląda:) od pon wraca do przedszkola:) a ja bede miała dodatkowy ruch bo w dwie strony 2x dziennie wyjdzie mi 1,5h spacerku hihihiih :)

Chłop mi sie pochorował, ma 8 dni zwolnienia... bakteryjne zapalenie zatok i gardła.. bidak spi juz drugą dobe, wstaje tylko coś zjesc i napic sie ...

Aisha...trzymam kciuki za diete, wiem, ze bedzie ciężko, ale dasz rade. z tego co kojarze to wasa mamało kalorii, ale jak dla mnie jest dość słona.. co przy nadcisnieiu nie jest dobre... ale moze sprobuj zamiast zwykłego chlebka kupić sobie chleb żytni. 2 kromki chlebka zytniego nie zaszkodzą, mają duzo błonnika, pomogą w wyproznieniu. Woda jak najbardziej pomoze... ja wypijam 1,5 litra dziennie a czasem i wiecej.... odstaw cukier, mąke, ryz... jedz kasze, surówki i miesko pieczone lub gotowane...

Kartagina dla mnie jak leze to jedyne co mi przychodzi do głowy pto podjadanie, podgryzanie itd itd... jestem pełna podziwu dla ciebie :)

Ja przez ostatni tydzien nabyłam 1kg.. w szoku jestem, ale pozerałam duzo pomaranczy i mandarynek wiec pewnie duzo cukru z tego było... nic to trzeba sie na jabłuszko przezucic :)jednak bilans nie ejst zły... -5,5kg od pocaztku ciąży....

reklama
siemanitos babeczki:-)

u nas keks w piekarniku, i tez sie obezre jak mops a potem bede miala jazde sama ze soba:sorry:

a co mi sie snilo, ze plywalam lodzia podwodna, a pozniej ta lodz miala sie tankowac, wyplynela na powierzchnie i jakas stacja benzynowa do niej plynela..korzystajac z okazji wylazlam plywac..i nagle tych lodzi zrobilo sie od groma, nie mozna bylo uciec od nich, a ja plynelam, plynelam..i nie wiem co dalej, bo sie obudzilam:szok:

a ja za 30min wyciągam z piekarnika szarlotkę!

20130202_140833.jpg

brwi i pedicure :tak:

Dziewczyny jak ja mam nie tyć w ciąży, skoro wy non stop pieczecie jakieś pychotki.
Nie wiem, czy was kocham, czy nienawidzę...

nanu jaka piękna ta szarlotka !
u nas dziś kurczak z piekarnika , ziemniaczki i buraki na ciepło. na pierwsze była zupa pomidorowa.
ale ciasta nie dam rady upiec ,bo nie mam weny.
kaja ,ale miałaś sen. mnie dziś nic się nie śniło.

ja za tydz w sobotę mam baby shower z przyjaciółkami, więc jakby coś zapraszam Was do siebie na imprezkę.:-)

reklama
Hej dziewczyny podczytywałam Was czasami ale nie udzielałam sie na forum. Mam pytanie do kartaginy ( po Twoich wpisach podziwiaam Cię jaka silna kobieta jestes) znalaazłam sie w podobnej sytuacji do 25 tyg z ciaza nie miałam wiekszych problemów 2 tyg temu zaczał pobolewac mnie brzuch jak na okres i zaczał twardniec pojechałam do lekarza okazało sie przy badaniu ze macica sie stawia i szyjka zaczeła sie skracac wyszłam z gabinetu z placzem i skierowaniem do szpitala w szpitalu podawali mi mnóstwo leków, kroplówek zastrzyków bo brzuch twardniał co 2 minuty czyli miała skurcze, lezałam dwa tyg w szpitalu wczoraj wyszłam szyjka ma 25mm i na razie nie ma rozwarcia pomimo tego ze brzuch cały czas twardnieje, biore luteine i scopolan i mam cały czas lezec, psychicznie jestem wykonczona po tym szpitalu bo przez zaparcia które spowodował duphaston nabawiłam sie zylaka odbytu który pobolewa mnie, smaruje posterisanem i nie wiem czy w jakis sposob sie to leczy teraz w ciazy, jest on na zewnątrz taka gulka, moze któras z dziewczyn ma zylaki odbytu to bardzo prosze o rady bo nie wiem czy szukac teraz proktologa, Kartagina wiem ze miałas zakładany szew lub pessar powiedz kochana dlaczego miałas go załozonego? lekarz nawet nic mi nie wspomniał o załozeniu szwu albo pessara, wiem tez ze podaja sterydy na rozwój płuc u dziecka gdyby doszło do przedczesnego porodu tego leku tez nie dostałam, lekarz powiedział tylko ze jezeli nie odczuwam bólu przy twardnieniach to moge tak miec do konca ciazy, brzuszek twardnieje mi czasami nawet po kilkanascie kilkadziesiac razy dziennie. Wiem ze mnóstwo pytan zadałam ale jestem tym wszystkim załamana ze mnie to spotkało a lekarze w szpitalach sa bardzo małomówni i trzeba z nich wszystko wyciągac, bede wdzięczna za odp.

Do góry