reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
czesc,
my dzis mielismy pracowity dzien, rano wybylismy z synkiem do piwnicy i sortowalismy ubranka dla dzidzi, wzeilismy wszystkie te do rozmiaru 68 a reszta czeka na swoja kolej posegregowana juz w kartonach :) zrobilismy liste co jeszcze dokupic i chyba wysle ja rodzince co by 20 par spiochow nie kupowala :)

Framama- wow to super zabawy w nastepna sobote

Aisha_23- wytrwalosci zycze, zeby pocieszyc w ciazy z synem lacznie przytylam 27 kg :) przez ostatnie 3 tygodnie tez 4 kg na plusie mam, lacznie 10, wiadomo musisz uwazac ale tez nie przesadzaj bo wazne jest by Twoje dziecko mialo dostarczone wszystko co potrzebuje do prawidlowego rozwoju

Majówka, na żylaki odbytu w tym momencie mogę polecić Ci z czystym sumieniem i pełną świadomością Cyclo 3 Fort (tabletki). Mogą być stosowane w ciąży, polecała mi je moja angiolog (na żylaki nóg, ale są zalecane także przy hemoroidach). Będę do nich wracać pewnie w przyszłym miesiącu, bo też mi wylazło jedno "dupne" cholerstwo :confused2:

Citrus dzieki za odzew :) a czy u Ciebie to tez zylak zewnetrzny takaa gulka? boli Cie to cholerstwo? ja odczuwam pewien dyskomfort przy tym i pobolewa jak leze na plecach czy przy podcieraniu. Na razie smaruje posterisanem a czy te tabletki mozna kupic bez recepty i czy jest szansa ze takie zylaki odbytu zewnetrzne sie wchłoną?

majówka ja mam hemoroidy od wieków, w ciąży już dwa razy zakrzep splotu żylnego , boli jak cholera, jak przed porodem będe miała zakrzep to na pewno chce mieć cc, ani siedziec, ani leżeć nic, mam przepisane czopki posterisan h i masc, ale to niewiele daje i dopóki zakrzep się nie rozpuści to boli, ostatnio przykładałam sobie startego ziemniaka, w ciąży zakrzep usuwają też chirurgicznie, przekłuwają, by wyleciała ta krew, ja się na to jeszcze nie odważyłam i zwykle cierpię ok tygodnia, aż to cholerstwo się rozpuści. Pij siemie lniane, po każdym oddaniu stolca konieczne umycie się , współczuję...

wiolonczela a jak objawia sie ten zakrzep? ja mam taka gulke która po nacisnieciu przesuwa sie pod skóra i jest na zewnatrz odbytu, nie wiem czy teraz bedac w ciazy jest sens odwiedzac proktologa czy spróbowac samej sie tego pozbyc ja odkad nabawiłam sie zaparc w szpitalu polecono mi colon c i syrop lactulosum mozna brac w ciazy i bardzo dobrze działa dzieki tym specyfikom pozbyłam sie na razie zaparc ale zylak jaki był taki jest:( cholerstwo mnie boli

Majówka, mnie ten hemoroid nie boli, ale zauważyłam go po prostu podczas mycia pupci i tyle. Kilka dni i sam zaczął się zmniejszać, już prawie się wchłonął, ale szykuję się na powtórkę, bo te dziady lubią w ciąży wychodzić :)
Gdybyś miała zakrzep, prawdopodobnie bolałoby bardzo bardzo. Poszukaj w Googlach ;-)

reklama
Dziewczyny ja tez mam zlecone cyclo 3 forte - ale mam na zylaki na nogach - ale hemoroidy tez mam i na nastepnej wizycie mialam zapytac lekarza co z tym fantem zrobic - ale fajnie,ze mowicie ,ze to na jedne i drugie dziala .Nie bralam systematycznie - bo kazal mi brac 3x 1 ale one drogie jak licho bo paczuszka 26 zl i bralam po jednej .

Do góry