reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

To stosować będziecie nie które mówicie pampersa na początku- czyli przez ile czasu? Muszę o tym pomyśleć, hm.... to dałyście do namysłu;-)

kartagina ja naciskam i nic :-p

Czyli te inne, tańsze zamienniki, że tak powiem też można spróbować użyć... no, no nawet chusteczki mówicie? No to ja chyba na start kupię pampersa wsio, ale kurde tak się zastanawiam, jak założę małej najpierw pampersa, to potem nie zareaguje źle na te tańsze? Bo mojej siostry synek tak miał, chciała zmienić na tańsze i strasznie się odparzał i inne podobne historie.

reklama
Odparzenia to bardzo indywidualna kwestia. Ale ja jednorazówkami będę pewnie pieluchowałą przez pierwszy miesiąc. Potem już wielorazówki. Ale nie wiem jeszcze czy na start kupię pampersy, czy inne. Myślę, że mam czas ;-)

Dzięki Wam za troskę, to b miłe:-) Dotychczas nie miałam wrażenia,ze sie przemeczam. Chodzę do pracy, ale kończę o 13-13.30, potem wracam do domku i zdarza mi sie zdrzemnac. Odkąd mamy gosposie, odpadła mi większość prac domowych, jedynie dzieciaki mnie w ruchu trzymają.

Z plamieniem to już 2 tyg temu było, lekarka wykluczyła wszelkie akcje typu szyjka, lozysko itp.Dostałam zastrzyk z progesteronu i minęło. A teraz tylko jednorazowo było, wiec moze jakieś naczynka krwionosne popekaly czy coś.Jutro mam wizytę i na pewno zapytam.

Właśnie wróciłam z MEGA zakupów, o rany, ale maja wyprzedaze. Obkupilam nasza ksiezniczke i zupełnie nie mogłam sie powstrzymać.Moze potem uda mi sie pare fotek wrzucić na wątek zakupowy.

Mdla, mnie tez zwłaszcza wieczorem a czasem tez troche rano bierze. Ostatnio tak intensywnie, ze cała byłam na twarzy purpurowa. Mam nadzieje,ze minie.

Kartagina, nie mogę większości dnia przelezec ze względu na prace, a potem dzieci, ale nie ukrywam,ze chciałabym:-)Staram sie ile wlezie.

Noirel, uwielbiam Grzsiuka i gratuluje,ze przekonalas do niego chłopa:-)Cieżko go nie polubić.

Nia, Framamma dzięki, bede starała sie odpoczywać:-)

Kitka, tak, krwią...

Olga, dzięki:-) Adaś ma 2 lata i prawie 4 miesiące. Ja zdecydowałam sie teraz, bo niby w nowych sytuacjach (np.nowy członek rodziny/przeprowadzka), moze to być trudniejsze.Ale u nas temperatury wiosenne, wiec dajemy radę. A jakie boskie mu maluskie bokserki kupiłam!:-)

I tak już prawie pól weekendu minęło, czemu czas tak szybko nie leci w tygodniu?

hmm..mam wełnę,szydełko 5mm i właśnie nauczyłam się łańcuszka...tylko co dalej?chce zrobić kocyk,taki zwykły,jednokolorowy,ale stanęłam i nie wiem co dalej:szok:

zapo dobrze rozumiem że planujesz tetrowe pieluszki?:szok:

george to oszczędzaj się jak możesz. ja leżę całą ciążę przy 2 dzieci ale wiem że jak się pracuje nie jest już tak łatwo.trzymam kciuki. takie plamienia w odstępie 2 tygodni mogą być z dwóch różnych powodów...ale widzisz, mnie przeszły skurcze nocne-pewnie braxton, może i tobie przejdzie;-)

aisha ja pierwszą paczkę miałam pampersa a następne te tańsze, potem jak trafiały promocje to kupowałam co się bardziej opłacało. odparzenia raczej większość maluchów ma. ja miałam świetną maść robioną z lanoliną- po niej dupeczka była zawsze zdrowa!:-)

noirel robisz łańcuszek na długość jaką obrałaś dla kocyka, potem wracasz po tym łańcuszku wkładając szydełko w każde oczko na łańcuszku i tak w kółko, na you tube na pewno są jakieś filmiki albo wpisz podstawy szydełkowania:tak::tak:

Ostatnia edycja:
ja zdecydowanie na poczatku tylko pampersy, przy synku dopiero jak mial kolo roku zaczelismy stosowac rossmannowskie, sa dobre, choc - wedlug mnie- troche twardsze od pampersow a co za tym idzie mniej przyjemne dla pupci, ale jak juz wspomnialam nie sa zle
co do reakcji moj byl juz starszy jak przeszlismy na te tansze i zauwazyl zmiane, na poczatku bylo mu niewygodnie, ale ze nie mial odparzen przy nich i byly szczelne to zostalismy przy tych tanszych az do odpieluchowania
co do odparzen- zawsze dziecku sie zdarza, niektore dzieic i w pampersach maja
a ja dzis pierwsza pake pampkow kupilam, new born :) bede pomalu znosila do domu zeby miec ich troche :)

Marja- mi chusteczki pampersa tez nieodpowiadaly

noirel- no juz z taka roznica wieku to ciezko o siostrzana/braterska wiez

nanulika- fajnie ze badania pozytywne

jak tak dziewczyny wzięłyście sie ostro za szydelkowanie to mam dla was zadanie bojowe, która pierwsza wyszydełkuje :)

Załączniki

• img_3916-1024x768.jpg
    img_3916-1024x768.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 33
reklama
Zapominajko, bo tu na weekend składa sie piątek i sobota,no i jesteśmy 2h przed Pl.

Kartagina, przejdzie, musi!:-)

Wilki, ale sie usmialam :-D

Do góry