reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
My sie nie ograniczamy bo uwielbiamy spedzac razem czas!We Wroclawiu nie moglismy liczyc na pomoc babci ale mielismy cudowna sasiadke,ktora chetnie zajmowala sie dzieckiem.I korzystalismy chetnie :-) Maz robil mi niespodzianki i umawial sie z nia i zabieral mnie do teatru albo do kina.A ona jak ja wtajemniczal cieszyla sie jak dziecko z tego spiskowania :-D Na imprezy zawsze razem.A nawet udalo nam sie na festiwal na 3 dni wyjechac.
Ograniczalismy sie sami bo 3 dnia wstalismy i o 9 rano pojechalismy do domu bo za Malizna tesknilismy!:-D

Nie ma sie co oszukiwac i spodziewac,ze bedzie jak dawniej.Ale inaczej nie znaczy wcale gorzej!Ja uwielbiam moje dziecko i ciesze sie z macierzynstwa.A jako rodzice nie nalezymy do bardzo grzecznych i lubimy czasem poszalec.Ale razem.Jedyna iimpreza,na ktorej sie naprawde swietnie bawilam bez niego to moj panienski :-) A tak naprawde uwielbiamy otworzyc butelke wina,zrobic dobra kolacje i obejrzec film wieczorem.Takie stare,nudnawe malzenstwo :-D

Kaja u nas tez wiosna: 16,5°C dzisiaj!Tylko od wczoraj caly czas pada :dry: Ale w nocy 12°C.Jak przestanie padac to bedzie suuuper :tak:

u nas też raczej brak problemu jeśli ja chce iść na zakupy czy piwko
ale jak teraz siedzę w domu to jakoś rzadziej wychodzę, no i drażni mnie bo jak ja szłam po pracy z koleżankami to tak naprawdę mąż zostaw z dzieckiem 2 godz po czym dziecko szło spać, sobotnie zakupy to czas 10-14 max, a on jak chce iść z kolegami to albo sobota od 13 do nocy albo do niedzielnego popołudnia bo koledzy zostają u nas, także ja czekam na weekend żeby odpocząć od małego a on chce odpocząć od pracy i niestety odbywa się to kosztem mojego/naszego weekendu, więc coraz częściej okazuję swoje niezadowolenie gdy on chce się umówić z kolegami...

hehe ale dyskusja rozgorzała:-D

citrus a czego on się boi cie puścić? przecież i tak masz 9-miesięczną przyzwoitkę przy sobie:-p

mysiak my też pracujemy nad wspólnymi wyjściami. generalnie widujemy się ze znajomymi a sami to raczej z dziećmi wychodzimy.. praca praca praca...
to prawda że faceci są egoistami, opieka nad dziećmi skutecznie ich z tego zaćmienia wyciąga:szok:

noirel mój to ma jakis problem żeby dzieci nocowały u dziadków, "bo niby po co, dziecko ma swoje łóżko u siebie w domu!!"...:wściekła/y:

Kartagina, to i tak w żartach było, bo ja za wydepilowanymi samcami nie przepadam absolutnie, strasznie odrażający są dla mnie... :dry:

I w ogóle jak się ucieszyłam mocno! Następny rachunek za prąd, który jest do zapłacenia w lutym, mam na 187 złotych, ale już ten, który będę musiała zapłacić w kwietniu, to tylko 20 złotych z groszami, a kolejne (czerwcowy i sierpniowy) po cztery dychy... <3
Tyle nam rachunków wysokich naprzesyłali przez cały rok ubiegły, W. się wkurzał, bo z obliczeń wychodziło znacznie mniej, a tu się okazuje, że mieliśmy tyle nadpłaty, że teraz przez następne pół roku będziemy płacić grosiki. Ale radocha... tym bardziej, że będą to już miesiące dzieciowe, więc z wielkimi wydatkami :-D Szkoda tylko, że sobie życzą zapłaty z góry za prąd, a nie z dołu, za to co się zużyło... :dry:

Ostatnia edycja:
Ja chyba za prąd płacę tak, że opłata za dosył jest z góry, a zużycie z dołu...
Ale rachunków po 40 zł to chyba nigdy nie miałam...

Pedicure hmmm ja w sobotę :-D

Pomyliłam się!!! To jednak nie prąd, to gaz... Nic dziwnego, że taki niski... :sorry2: No cóż, jestem blondynką, to naturalne... :-D

hej kobiety, przepraszam (już nie pamiętam który raz:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:), ale mam straszny sajgon, lekarze, kupno mieszkania, zakupy inne... ledwo żyję...

w każdym razie byłam dzis na USG cycków i na szczęscie nie mam dodatkowych atrakcji w postaci guzków i innych, i dobrze, bo dość sie nadenerwowałam w ostatnich latach...

a i kupiłam dzisiaj wózek - poszłam do pierwszego (najbliższego) komisu i wybrałam z tego co było - a był Tako Jumper X w b.dobrym stanie... trochę duży i cięższy niz ten co mielismy dla Zosi, ale teraz nie będę już musiała targać go na 3 piętro w rękach, tylko wyjadę windą na pierwsze:-) a ma bardzo dużą gondolę, a moja mama przewiduje ze urodzi sie duuuży chłopak;-)

mam nadzieję, ze u wszystkich wszystko OK! zdrówka wszystkim, idę spać!

reklama
Eh skasowało i odpowiedź.

Kartagina
po Twoim opisie o dzieciach, zaczęłam wierzyć w to że u nas też można będzie wszystko jakoś rozwiązać i zorganizować, tak optymistycznie napisałaś.

Framama moje cyce też są żylaste. W dodatku dziś zauważyłam, ze golenie psioszki zrobiło się na prawdę bardzo trudne przez wielkość brzuszka, następnym razem chyba już muszę skorzystać z lusterka.

Co do wyjść, my też zazwyczaj wychodzimi razem, jeżeli jednak jedno ma ochotę w gronie np tylko męskim drugie nie robi problemu.

Citrus właśnie się zdziwiałam tak niskimi rachunkami za prąd, bo u mnie są niestety bardzo wysokie w szczególności w zimie.

Zapominajka
zazdroszczę Ci, że masz już glukozę za sobą.

My dziś zaliczyliśmy seksik w wanience i humor od razy lepszy:happy2: Jutro przychodzą fachowcy montować szafę w przedpokoju/

Do góry