reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

ja Wam chcialam obwiescic ,ze połowa tych moich dodatkowych kg to Wasza zasługa. No przciez co wejde na BB to ślinotoku dostaje....A z tymi lodami to juz był cios ponizej pasa.Mąz juz został oddelegowany do sklepu.

George co tam????

reklama
a słuchajcie jak miałam skurcze z córą i mnie doktorka badała (miała okrutnie długie paznokcie!!!!!) to od razu mi wody odeszły:) na początku byłam wściekła na nią ale jak poród tym przyspieszyła to ok:)

bita śmietana i maliny...mmmniam! sernik...ooooo...

ogórkową mi M pod nos podsadził!

jejku dziewczyny ,ale jestem wkurzona ,drobnostka wyprowadza mnie z równowagi :no:
upiekłam ciastko ,teraz tylko krem trzeba dokończyć i na ostudzone ciasto położyć.
no własnie George jak po wizycie?

ja Wam chcialam obwiescic ,ze połowa tych moich dodatkowych kg to Wasza zasługa. No przciez co wejde na BB to ślinotoku dostaje....A z tymi lodami to juz był cios ponizej pasa.Mąz juz został oddelegowany do sklepu.

George co tam????

NOELLE, to Ty nam powiedz misiaczku, gdzie Ty te kilogramy trzymasz:-D?
w piwnicy chyba:-D

ja sie objadam wlasnie czekoladkami ze swiat lindt, kurcze, kazdy mikolaj ma nadzienie ,ale czad:-D

kaja hehehe...oj są,wszystko rośnie,a najwolniej brzuch:-D ja bym sie dała zabic za świeże czereśnie. A że z tym może byc problem to zostały mandarynki i kiwi. No i czekam na lody:-D

Jestem, jestem. Dziewczyny b Wam dziekuje za wsparcie!Spowalnia mi strasznie net i nie mogę kliknąć na dziękuje każdej z osobna, a miło mi strasznie:-)
Lekara zbadała najpierw dzidzie, wiec wszystko z malutka ok.Fikala dużo.Potem badała mi szyjke i oglądała lozysko, tez wszystko spoko. Pytała czy nie poszalelismy z mężem, ale od weekendu nic sie nie działo. Przyczyny nie znalazła, ale dostałam progesteron w dupsko (boli...).Powinno sie uspokoić,.Jakby nie, to znow przyjść.Mam nadzieje,ze bedzie ok, a póki co ulga,ze Ania cała i zdrowa. A swoją droga to śniło mi sie zeszlej nocy,ze urodziłam. Moze to tez spotegowalo strach.

Nanulika gratuluje kopniaczkow. Z opisu jestem pewna,ze to dzidzia! Zapisz datę w kalendarzu:-)

Kurcze przez ten zastrzyk zapomniałam sie wydepilowac:-) A co do pazurow, to nie chodzi o to,zeby były długie, ale skoreczki ładnie wycięte i moze jakiś kolorek radosny. Z reszta tu o długość i tak nikt by sie nie czepial.Niewykluczone,ze rozwaze taka opcje. Po poprzednim porodzie nudziło mi sie w sali,wiec jest to jakaś powiedzmy rozrywka, na która po wyjściu moze nie być czasu.

Nia, z siusiakiem u nas było tak: decyzje o obrzezaniu podjęliśmy jednomyślnie z mężem ze względów higienicznych ( nie dostrzegam powiązania genitaliow z religia).Mały miał tydzień i przyznam,ze byłam przerażona.W klinice dali mu kropelki (głupiego jasia), a sam 'zabieg' trwał moze 15 min. Nie było żadnej narkozy. Robili to z użyciem tzw. Pierścienia,który odpadll po paru dniach.Dzieci po 'wyjsciu' z gabinetu albo wcale nie plakaly albo kwilily. Było to mimo wszystko b stresujące doświadczenie (dla mńie oczywiście), na szczęście 'przed' rodzice zostali zaproszeni do lekarza na krótki opis metody i zapewnienie,iż jest ona niemal bezbolesna. A Wam co konkretnie zaproponowano?

George- dobrze ze wszystko u was ok
narazie dostalismy ta masc z kortyzonem, my nie chcemy tego zabiegu jesli z przyczyn medycznych nie musi go byc, ale maly mial juz zapalenie i czesto mowi ze go boli, nam mowiono o 3 metodach, calkowite obrzezanie, polowiczne obrzezanie i plastyczne rozszerzenie- ku czemu wlasnie poki co bysmy sie sklaniali w razie koniecznosci, u nas w de wszystko robia pod narkoza, z tymze ze wzgledu na uczulenie mojego m nie chcemy narkozy tylko zeby go uspili i dali miejscowe znieczulenie, generalnie mam tez obawy psychologiczne gdyz wielu psychologow odradza robienie tego zabiegu u chlopcow w 4 i 5 roku zycia a on wlasnie jest w 4 roku zycia... ale narazie mamy nadzieje, ze ta masc pomoze, skutecznosc podobniez 80% wiec szansa jest, no zobaczymy za kilka tygodni

reklama
Do góry