reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Noooo uspiłam mojego małego maruda
e035.gif
mam nadzieje ze troche pośpi
a040.gif

Anik i gratki z powodu tych 6 kilo
k015.gif

zanetko jeszcze cisza z @ ??? w takim razie &&& zeby nie bwyszlo to :
e100.gif

Olisiaa przepraszam zapomniałam o twojej Olce
g025.gif

równiez spóznione mini sto lat
k020.gif

Ostatnia edycja:
reklama
&&& za potrzebujace.
Zanetaa a czy ty nie mialas tak,ze po pierwszej ciazy przeskoczyla ci jedna @? Ja tak mialam po V 8msc po porodzie i 6@ i mysle,ze po Leo tez tak bede miala.Moje znajome tez nie mialy w 5-10msc po porodzie jednej @ (kazda z nas robila testy,bo stres to stres).
U nas noc jak zawsze.Pobudka o 2:30,ale wstal tatus,wiec ja przespalam 8h choc z paroma pobudkami.
Lozeczka jeszcze nie obnizam,bo Leo samodzielnie nie siada z plaskiego,a nie przyszlo mu na mysl chwycic sie za szczebelki,wiec zanim usiadzie i wstanie to jeszcze troche minie,a ja go musze z tego lozeczka brac,a moj kregoslup by tego obnizenia nie przezyl teraz.Pamietam,ze z V musialam obnizac jak miala 8msc,bo juz wstawala i kombinowala,jak wyjsc :-p
Ja od dzis jestem na "diecie"-rezygnuje z kazdej slodkosci i ogrniaczam tluste i weglowodany z makaronow i ryzu.Rano weszlam na wage i potem,az poszlam do apteki sie zwazyc,bo az nie wierzylam wlasnym oczom - 63kg!:szok:Tyle w ciazy nawet nie wazylam:zawstydzona/y:Zle mi z tym,wiec sie za siebie biore!
A teraz uciekam,pobawic sie z dziecmi,bo ostatnio jakos ich "zaniedbalam". Milego dnia!

Ostatnia edycja:
DZien Doberek !
Dzis tak na spokojni etroche o wczorajszym dniu, pogoda u nas dopisała i po spacerku poszlismy do moich rodziców na obiad, pozniej ciocia z kuzynka przyszły do Olki wypilismy kawusie, ciasto zjedlismy a ona była w swoim zywiole bo kazdy ja rozpieszczał i była w centrum uwagi, mam nadzieje ze dzis mi odpusci i nie bedzie chciala na rece :-D
Nocka super, Olka ładnie spała, wstałam do niej o 4 i spała o 6,30 wiec nie ma co narzekac :-D przedchwila tak sobie pomyslałam o Pieszczoszce i moze Laura kiepsko śpi (nie liczac dzisiejszej nocy) bo jej nie pasuje strona łóżeczka tzn chodzi mi o to ze moze łóżeczko warto przestawic na inna strone-sciane? Bo nie wiem czy wy tez tak macie ale sa czasami takie miejsca gdzie sie zle sypia, bo jak to kiedys mówili ze jakas zyła wodna czy cóś moze isc w scianie i to powoduje zakłucenia w śnie hmmmm ja wiem po sobie ze czasami jak mam głowe po drugiej stronie tapczanu niz dotychczas spie to tez mam problemy ze snem, wierce sie i wystaje niewyspana,
marisamm dzieki za foto, super wyglada ta fototapeta
little nina teraz nie miałam wizyty, a powinna byc? do mnie przychodziła na poczatku tylko
super te zdjecia na ścianie, ale one chyba sa robione na wzór obrazu, a to jednak od razu podwyzsza koszt wiem ze mozna zakupic ramy na zdjecia ale to tez jest spory wydatek jak na zaspokojeni emojego widzi mi sie :-D
Natalka1704 Olka dziekuje cioci za mini zyczenia :-D

A ja sie snuję jak smród po gaciach, nie wiem za co sie zabrać najpierw - dzis zaczynam ostatni tydzień wolności - juz mam dola, a co bedzie później?

Od kilku dni szukam butow dla siebie do pracy i Potrzebuje zwykle czarne pantofle na obcasie, ale nie takie jak szpilki od Laboutin bo w takich to ja co najwyzej mogę siedziec 8h, a nie chodzić... Noga mi sie rozleniwila przez ten rok lażenia na płaskim i zabijam sie na moich starych butach... Masakra - moglam poszukac wczesniej - teraz wszedzie tylko kozaki do posladkow a pantrofli tyle co napłakal...

Kupiłam za to sobie dwa staniki laktacyjne o ludzkim kształcie i wyglądzie, bo w Triumph maja duzo promocji na miseczki E wzwyz - tyle zawdzieczam ciazy, ze moje D napuchło:)

Babcia jest podekscytowana opieka nad wnukiem, zalatwiła juz sobie łozeczko, mate edukacyjna, krzeselko do karmienia i torbe ciuchow - no kurde - nie mogła wcześniej jak mały sie wykluwal? Przydałoby sie i nam, biednym rodzicom na etatach... Ale trudno - musze tylko dokupic posciel do łożeczka i wozek, zeby dwa razy dziennie tego nie skladac i nie przewozić - i tak mielismy kupic spacerówke na wiosnę, to kupimy teraz, a babci damy tego klunkra, ktorym maly sie wozi.

Młody chyba zapomnial, ze ma ząbkować i mu przeszło - nie marudzi, spi na zawołanie, nie pyskuje na butelkę. Boje sie tylko jego reakcji, jak mu powiem, ze ide do pracy i bedzie z babcią;) Bedziemy go musieli wczesniej budzic, bo teraz wstawał po 7mej, a Leszek bedzie go woził ok 7mej do babci - 20km, musi jeszcze wrocic i zdazyc na 8ma do swojej pracy. A ja chyba sie szarpne i pierwszy raz w zyciu bede chodzic do pracy na 7-15, choc zobacze jak wyjdzie, musialabym wstawac o 6tej, a tego to nawet teraz nie uskuteczniam - kocham mojego synka za to piękne spanie;)) Tyle dobrze, ze babcia podekscytowana tym, ze jednak bedzie bawic u siebie a nie u nas sama zadeklarowala, ze bedą malego oni nam odwozic i po pracy mały bedzie juz tu na nas czekal - dzien bedzie dłuższy na nadrabianie uczuc macierzynskich:)

Witam i ja!
Nocka ok , wrocił stary rytm czyli spanie od20 do 4 - mleczko i spanie do 7 to mi sie podoba hehe ...

No własnie z tą pielegniarka ,jak Bartek był mały to nie chodziły tylko położna z dwarazy, a teraz co 3 miesiace do roku...i tak do nas przychodzi ale zapowiada sie wczesniej choc wydaje mi sie ze powinna z nienacka jesli chce sprawdzic sytuacje rodzinna...

zmykam marudek sie budzi to tyle wolnosci hehe

Witajcie.
Ze śniadankiem wpadam .;-)
U nas nocka super i bez żadnej pobudki.Jestem mega wyspana .:-)
Mała drzemie ,a ja mam chwile dla siebie .:tak::tak:
Idę to skutecznie wykorzystać .
Miłego dnia

reklama
Do góry