reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2012

dziewczyny a co to moze byc bo Ola dostała na twarzy takie centki wyglada to jak po ukaszeniu komara i ma odczyn na twarzy ma moze z 5 takich sladów i na główce we włoskach tez cos takiego jej sie pojawiło.

Sorki ze tak post pod postem

Olisia, a Ola ma jakieś dodatkowe objawy? Podobno jest jakiś nowy wirus wywołujący właśnie krostki jak przy ospie swędzące i gorączkę. Może coś ją właśnie uczuliło???

Dziewczyny- nie doczytam bo nie mam głowy do tego. Zaglądam tylko na moment żebyście się nie martwiły moją nieobecnością. Nie będzie mnie kilka dni na forum bo wczoraj w nocy zmarła moja teściowa i mam inne sprawy na głowie.

Życzę więc wszystkim zdrówka i odezwę się za kilka dni do was.

Ps. Bardzo proszę o niezapalanie wirtualnych zniczy.

Katasza, wyrazy współczucia.

Anik, podawaj i obserwuj, U nas było podobnie, a teraz jest już ok.

A ja miałam ciężki dzień i stwierdzam, że nasza służba zdrowia jest bardziej chora niż wszyscy pacjenci razem wzięci. Zawiozłam siostrę do szpitala i czekałyśmy na przyjęcie na oddział prawie 5h. Czy to normalne jeśli ma się skierowanie??? SZOK! Mała została z babcią, dobrze, że miałam zapas mleka w zamrażarce. Myślałam, że mi cycki wysadzi. Ale na szczęście przyjęli ją na ten oddział.
Mała ma spuchnięte dziąsełko ale na górze, może wyjdzie jej "jedynka" u góry.

reklama
anik to obserwuj skoro tak mówia :tak: moze faktycznie musi sie brzuszek przyzwyczaic, wrazliwy egzemplarz ci sie trafił ;-)albo zmien na ta kaszke manna bez mleka z bobovity i zobacz czy bedzie taki sam efekt.

xewelax - witaj na forum :)

Katasza - wyrazy współczucia, bardzo mi przykro.

annte - u Was też z kupką były przeboje?

Natalka - spróbuję zamienić na bezmleczną - tak naprawdę nie wiem jakie mleko następne jest do niej dosypane:no: ile razy dziennie dajesz Kubusiowi kaszkę do mlesia?

Dziewczyny, od 3 dni mam spytać i zapominam :baffled: Niektóre z Was już podają/zamierzają podawać mleko 2... w jaki sposób i od kiedy je wprowadzacie? My jesteśmy na HA, ale myślę, że spróbujemy Młodemu podawać Bebilon 2 zwykły (nawet pediatra tak sugerowała). Tylko zastanawiam się od kiedy i czy mieszać 1 i 2, czy butlami wprowadzać? Czyli 3 butle Bebilon 1, jedna 2, na drugi dzień pół na pół itd. tym schematem??

Hej :)

Jejku jaki mój Kuba jest ostatnio nieznośny. Nic tylko na rękach by siedział.
I nie wiem czy to skok ,czy zęby,ale ja chcę z powrotem mojego Kubusia.

Anik niestety nie pomogę z tym glutenem. Ja jeszcze nie wprowadziłam , zamierzam jeszcze trochę poczekać. Jeśli chodzi o mleko,z tego co pamiętam to chyba mieszam jedno z drugim.

Olisia
mi też się wydaje,że to jakieś uczulenie, bo komary aż tak to chyba by jej nie pociupały.

Anntenasza polska służba zdrowia:wściekła/y:

Katasza przykro mi z powodu teściowej.

Witam nową mamusię:-).

Witaj Dziewczyno :D pisz ile wlezie :)

Witam Panie :)
Wczoraj nie ogarniałam rzeczywistości i poszłam spać po 21 :/
Ja dziś o dziwo szybko byłam w domu. Rzuciłam dziecko na kanapę i dałam zabawki po czym poszłam gotować obiados. Po dłuższej chwili synn mój wybrał zabawkę godną Gabrysia czyli karton od zabawek. Próbował się z nim obrócić na brzuch efektem czego było lądowanie w kartonie.

Czekam na godzinę 18.30 i zacznę kąpać małego :p

buziam ;*

anik.ja podałam pare dni przed 6 mies.
Stopniowo przechodziłam.
np dawałam 3 miarki mleka jeden i 1 miarka mleka dwa,i stopniowo zwiększałam ilość mleka 2.
i wszystko bylo i jest ok:)
(pediatra tez mówila,że to najlepsza metoda na przejście z mleka 1 na 2)

WITam nową mamuśke;P

Xewelax hej rozgosc sie :)

anik a ja własnie słyszalam ze nie miesza sie mlek 1 i 2 wiec widzisz co lekarz to opinia ...ja bede dawala 1 butelke nowego i 3 starego i tak dalej po kolei...wiec albo zapytaj swojego lekarza co sugeruje albo zadecyduj sama;-) ja wprowadze jak zostanie mi ostatnie opakowanie mleka 1 wiec niedlugo .
ja daje kaszke 1 raz dziennie na kolacje ;-) a 2 razy kleik i raz w nocy samo mm . O to chodzilo tak??:confused:;-)
W tych kaszakch bobovity to podobno bebiko ...

reklama
Na szczęście mam jeszcze jakieś trzy tyg na wprowadzenie nowego mleka, ale też słyszałam, że karmi się na początku raz tym raz drugim. Dziewczyny macie jakieś ciekawe pomysły na aranżacje łazienki i kuchni?

Do góry