reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2012

reklama
Flaurka - a brałaś pod uwagę ząbki i cycek jako uspokajacz? u nas dziś masakra, drugi wyjdzie na dniach, bo dziąsło już przeźroczyste. albo faktycznie - nie najada się. jest jakaś zależność między tym co matka je, a tym jak wartościowe jest mleko? bo może zjedz coś "grubszego" :D mm owszem syci bardziej i starcza na dłużej, ale z nim z kolei trzeba uważać żeby nie przesadzić. zostanę zlinczowana, ale gdzieś usłyszałam, że lepsze jest mm niż mleko matki, która nie ma możliwości dostarczyć dziecku wszystkich składników i odpowiednich ilościach (nie żebyś, Flaurka nie mogła:)), do tego musiałaby wariować, jeść róznorodnie i znać ilości. to tak na pocieszenie dla mam butelkowych:)

Katasza - trzymajcie się!

zanetaa - nie wiem - w dzien mu wystarcza na 3h mniej wiecej a w nocy jest non stop fast food... Moze problemem jest to, ze ja go nie karmie aktywnie i on za szybko od cycka odpada... No i tak jak piszesz - zeby. Ja tam nic nie widze, nie znam sie, nie orientuje sie, ale peditra powiedziala, ze ma mega rozpulchnione dziasla i za chwile ząb wyskoczy. Jesli zabkowanie ma tak u niego wygladac, ze tylko je czesciej w nocy, to ja poprosze więcej - nie ma rykow i marudzenia;) A mm moze i ma wiecej skladnikow odzywczych, ale cyc jest fajniejszy w stosowaniu, no i ja wierze w te wlasciwosci ochronne przed wirusami - w cos musze wierzyc, dając sie memlać kilka razy dziennie;))

Pieszczoszka - nie pytalam, a na recepcie jest napisane 30% - zobacze jak w aptece sie ustosunkuja, na razie nie bylam, Leszek skoczy po pracy.

No to masz ze zniżką;-). Mi przepisali jakoś 2 puszki ze zniżką a później już bez zniżki bo powiedział mi pediatra,że teraz zebym dalej miała ze zniżką jest wymagany papierek od alergologa..
a żeby taki papierek zdobyć musiała bym u Laury wywołać alergie tz. dać mleko które jej szkodzi :szok:
ma sie wywołac alergia i wtedy sie przychodzi na badania za które się jeszcze płaci ! szkoda słów!

Pieszczoszka - a jak inaczej maja zdiagnozowac alergie? Zapytac ja?:) Nie wiem czy dalej bedzie przepisywac ze znizka, czy bez, i tak bede musiala kupic, a to co dawalam, a raczej probowalam dawac teraz, czyli Nan HA kosztuje 35, w porywach do 52 (w aptece w naszym centrum handlowym), wiec nie ma paniki, tym bardziej, ze zamierzam i tak cycki eksploatowac, nawet zaopatrzylam sie w laktator, w końcu:)

A wlasnie - jakie to jest w smaku - slodkawe czy gorzkie? I czy smierdzi?

no w sumie tak ale ja bym nie tego nie zrobiła..
bo pamietam co sie działo jak Laura piła nan pro ..pełno krostek,wzdęty brzuszek,wymioty i tak dalej..
bała bym sie nawet podać jej to mleko tylko po to aby zrobić badania.
Znajoma z krakowa ma mleko cały czas ze zniżką a jej badań nie kazali robić.. to jest zastanawiające !

pepti w smaku nie jest za słodkie ale smak jest znośny

Hej,

podałam małemu dzisiaj łyżeczkę kaszy manny do deserku i efekt - 20 minut później kupka rzadsza niż zwykle, o lekko kwaskowatym zapachu, żółtawa... Od glutenu? Nie wiem, czy mam iść z tym do lekarza... :confused::confused:

reklama
Rozmawiałam z moją położną - powiedziała, żebym nie przejmowała się tą kupą, w przypadku alergii doszłyby dolegliwości - ból brzuszka, wysypka, jakieś suche placki na skórze... Jeśli ta kupka pojawia się tylko raz, po kaszce mannie, to znaczy, że brzuszek musi się przyzwyczaić. Mam nie zwiększać ilości, którą podaje, ale podawać dalej tę łyżeczkę. I obserwować... :baffled::baffled::baffled::baffled:

Do góry