reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Może masz rację wiele jednak tzw "blondynek"( oczywiście nie kolor włosów mam na myśli ) kupuje byle modnie byle firma byle jak najdrożej nie zwracając uwagi na istotę rzeczy.Odpukać Amelianka kocha gondolę i już czasem ją podnoszę do góry by więcej widziała (tam jest taka funkcja),a jak zechce się ewakuować to będę musiała dopiąć jpasy(szkoda,że w gondoli na wyposażeniu brak:-() są dopiero w spacerówce

reklama
No to już mogę napisać :p
Poczytałam trochę ale jeszcze mi trochę zostało.
Flaurka Ollisia :p no co Wy :p aż się zawstydziłam :zawstydzona/y:
Azula nie narzekaj na oczy, aż tak źle raczej nie jest :p
anik. mój wczoraj przespał całą burze, nawet nie drgną... a z niego kurde taki księciunio że szok...
zanetaa nie zwalaj na nas :p:p my nie wysłałyśmy tej burzy do Was specjalnie :p

Podsumowanie z wczorajszej burzy-> połowa Ogrodu Botanicznego połamana w tym dwa drzewa walnięte przez piorun :szok: a Sebastian akurat miał wczoraj nockę i musiał wychodzić na obchód co 40 min... Kazałam mu siedzieć w budynku... jeszcze by się na niego konar zwalił i by go dopiero rano znaleźli...

Gabrycho dziś robił za atrakcje na Salonie Maturzystów ( takie cuś co przychodzą maturzyści i oglądają oferte uczelni wyższych). Został wynoszony przez tysiąc cioć i wujków :p oraz został zmaltretowany przez panie z dziekanatu... godzine tam siedziałam.
Mały dziś zaliczył przejażdżkę w wózku na siedząco. Kurde ale wyglądał jak ważniak w tym wózku. Na winobraniu najbardziej podobały u się stragany z czapkami :eek:

Teraz już mały kima i sobie gwizda cichutko :p ja mam czas dla siebie... aj sorrki poprawka: mam czas na sprzątanie tego burdelu który zowie się mym domem...

Buziam :***

Co firma to coś ma albo nie ma niestety ja nie projektowałam wózka .Ale czy jest jakiś naprawdę idealny wózek który by wszystkim spasował.Raczej nie:no:Mysio z oczami właśnie raczej źle po uporaniu się z dentystom zamierzam zaliczyć okulistę ja mam już i wiek i nigdy sokolim okiem nie byłam i po tej ciąży wzrok wyraźnie mi się pogorszył

Ostatnia edycja:
No naprawdę dziś się rozpisałyście dziewczyny ...
U nas skok jak nic trwa w niedziele była przerwa jeden dzień a od pon. znów się zaczęło...

A mam pytanie dziewczyny ile macierzyński trwa dokąd wy dostajecie...??
Bo kurczę ja będę mieć problem teraz może któraś się oriętuje co w takiej sytuacji zrobić więc tak byłam zatrudniona na pół etatu i teraz dostaję macierzyński i zamierzałam ciągnąć wychowawczy lecz mój pracodawca rezygnuje z działalności od listopada i teraz co ja mam zrobić ?? bedę mogła brać wychowawczy ?? czy muszę zatrudnienie znależć gdzieś indziej trochę jestem zmartwiona tym poradzcie coś kobitki

Kasiula222 z tego co napislam mi prawnik urlop wychowawczy trwa do dnia kiedy konczy sie umowa o prace:tak:ja mam do konca roku niestety tylko...Przypuszczam ze skoro firma przestanie istniec to i umowy Wam rozwiaza. Na 100% koniec umowy=koniec wychowawczego:-(Zapytaj na forum prawnika przedstawiajac konkretnie swoj przypadek, moze jak wina bedzie po stronie pracodawcy ( konczy dzialalnosc) to jakos inaczej bedzie to wygladało i cos wywalczysz...

Nie opanowałam na tyle jeszcze tego forum i nie wiem gdzie do tego prawnika mam napisać niestety:(
Z tego co mi pracodawca mówił to mam pół roku by zatrudnić się gdzieś i mogę dalej ciągnąć wychowawczy ale sama nie wiem czy tak jest tylko gdzie i kto mnie teraz zatrudni masakra jakaś :-(

kurcze, 21godz. a moj zamiast spac jest nadaktywny i ta nadaktywnosc go meczy. Raczki nie pomagaja, kolysanki (mamine) tez nie, cycek wypluty z obrzydzeniem (smoczek 5 razy tak), karuzelka drazni jeszcze bardziej. Mnie od tych jego wrzaskow cycki sie przepelniaja a on doic nie chce. Pospalby chetnie ale nie udaje mu sie. Ja sfiksuje, jesli ten skok potrwa jeszcze te "przepisowe" 2 tygodnie :cool: A maz na nocce :no:

kugela współczuję nasz skok daje mi się odczuć cały dzień ale jak nadchodzi 19 mały do kąpania potem zatyczka w buzie ( smoczek) i 10-15 min i dziecka nie ma ... zasypia na szczęście szybko przynajmniej tyle odpocznę bo w dzień prawie nic nie spi tylko marudzi ...

reklama
kasiula tutaj masz link do tego prawnika z forum
Porady prawnika
zapytaj moze ona cos doradzi bo ja niestety nie pomoge
moja gondola tez nie ma pasow bezpieczenstwa, ale dobrze ze podnosi sie oparcie do pozycji siedzacej, to czasami ratuje zycie przed noszeniem na rekach, przynajmniej wszystko widzi

Do góry